Stryktipset är tillbaka i den inte alls trista vardagen med idel matcher från Premier League och The Championship. Än mindre grått blir det av att anrättningen kryddas med 10 jackpot-miljoner. Några starka favoriter finns att luta sig emot och detta i kombo med några fullt rimliga skrällar så ser det finemang ut. Mot 13 rätt och miljonerna!

Spelstopp: 15:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Manchester City FC Arsenal FC
1. Manchester City FC - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Efter 2-5 mot Leicester och 1-1 mot Leeds kom nog landslagsuppehållet ganska lägligt för Pep och hans Manchester City. De Bruynes och Sterlings skador verkar ha varit av det lindrigare slaget och de är troligtvis tillgängliga om tränare Guardiola så önskar. Arsenal har tagit tre fullpoängare på de inledande fyra omgångarna. Den enda förlusten kom mot Liverpool där man var totalt chanslösa och skall vara glada att siffrorna inte rann iväg. Lagens sex senaste möten i PL säger att City vunnit samtliga och det går inte komma ifrån att The Gunners mot hyfsat ordinarie “storlag” är numret för litet. Ettan har mysigt få anhängare och är en go värdespik att inleda med.

Chelsea FC Southampton FC
2. Chelsea FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Lampard är inte riktigt färdig med sitt lagbygge och Chelsea blandar och ger, första halvlekens 0-0 mot Crystal Palace mynnade ut i en solklar 4-0-seger. I matchen innan släppte The Blues tre mål på 27 minuter mot West Brom vilket är under all kritik, att sedan efter paus hämta tillbaks till 3-3 är ändå ytterst imponerande och tyder på moral. Ojämnt var ordet! Southampton inledde ligaspelet med två förluster men har raskt studsat tillbaka med två vinster utan att släppa in mål bakåt. Danny Ings har med tre mål på de tre senaste matcherna kommit igång väl, noteras bör också att The Saints segrade på Stamford Bridge i fjolårsmötet. Ettans streckning når oanade höjder, den blyge helgarderar och den mer vågade steker ettan.

Newcastle United FC Manchester United FC
3. Newcastle United FC - Manchester United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Newcastle har inte övertygat spelmässigt men har ändå lite signifikativt för skatorna fått med sig sju av tolv möjliga poäng. Uniteds tre senaste PL-matcher ger 1-3 mot Crystal Palace, ytterst oförtjänta och mycket turliga 3-2 mot Brighton samt förnedrande 1-6 mot Spurs. Ole Gunnar är nog glad att det har varit publikfritt på Old Trafford de två senaste hemmamatcherna för inte ens de mest hängivna supportrarna hade orkat stötta i denna misär. Med desperationsförvärvet Cavani i karantän och Martial avstängd blir det blåställ på och kriga som gäller för United. In med alla tecken!

Barnsley Bristol City
4. Barnsley - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Bristol City ståtar med fyra raka segrar och huserar något överraskande som serieledare i The Championship. The Robins skall inte be om ursäkt för detta men har haft marginalerna med sig och kommer högst troligt att mattas. Bakom Barnsleys blygsamma tabellplacering döljer sig faktiskt ett tidvis mycket bra spel. Onödiga utvisningar, dåligt fokus och lite slarv – mer krävs inte för att man skall halka efter på denna nivå. Nytillträdde tränaren Adam Murray manar till rättning i leden och känslan är att The Tykes med rätt inställning kan påbörja klättringen. Tittar man bara snabbt i tabellen skall detta möte bara kunna sluta på ett vis. Tack och lov är inte fotbollstippande så enkelt. Jämn match på förhand med allt värde till vänster, stek tvåan på de mindre kupongerna.

Birmingham City Sheffield Wednesday
5. Birmingham City - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Birmingham har fortsatt nollan i förlustkolumnen intakt, detta dock utan att övertyga. Blånäsorna täpper till hyfsat bakåt men framåt ser det mer än lovligt tamt ut och poängen mot Stoke och Rotherham får tillskrivas Fru Fortuna. Sheffield Wednesday har inte haft marginalerna med sig på samma vis och var värda de tre poängen som tappades på tilläggstid mot QPR. Segern i Wales mot Cardiff var däremot övertygande och meriterande. Ugglorna fick inleda serien med tolv minuspoäng på grund av ekonomiska oegentligheter, tungt såklart men känslan är att laget reder ut det sinom tid. De tidiga tipparna stirrar tabell och i denna på förhand jämna match ligger allt värde till höger, åtminstone ettan kan utelämnas.

Blackburn Rovers Nottingham Forest
6. Blackburn Rovers - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nottingham hade en katastrofal avslutning på förra säsongen och inledningen av denna har verkligen inte glatt heller. Elva raka matcher utan seger varav de sju senaste är förluster betyder att krisen i Forest är total. Blackburn förlorade lite nesligt och inte helt rättvist premiären borta mot Bournemouth men är efter det obesegrade utan att släppa in något mål bakåt. Hemma på Ewood Park är Rovers vassa och förlorar sällan vilket två torsk på de 21 senaste matcherna understryker. Ettan streckas i överkant men då garderingarna behövs bättre på annat håll blir det spik, åtminstone på de mindre kupongerna.

Middlesbrough FC Reading FC
7. Middlesbrough FC - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Reading har efter fyra omgångar idel segrar och toppar tillsammans med Bristol City något överraskande tabellen. Utan att ta ära och heder från The Royals döljer sig en del flyt bakom den fina tabellplaceringen som blir svår att hålla i längden. Middlesbrough torskade premiären mot Watford men har efter det inte förlorat och verkar spelmässigt på gång. Nyförvärvet från PAOK, Chuba Akpom, har noterat sig i målprotokollet vid båda sina framträdanden hittills och kan vara precis den injektion Boro trånat efter. MFC har sju raka i inbördes möten och när tabelltittarna alltför nitiskt streckar bortalaget känns det ganska givet att spika ettan.

Luton Town Stoke City
8. Luton Town - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Luton har fått en bra start på säsongen och återfinns på femte plats med tre vinster. Utan att förta något av prestationen så har motståndet varit tacksamt med ett Derby på kraftigt dekis och svaga nykomlingen Wycombe. Stoke har en på pappret stark trupp och med defensiven som utgång ett lag för att kriga i toppen. The Potters åtta senaste bortamatcher ger 6-2-0 med den defensiva nollan intakt i de sex senaste. Oddsättarna har det polkagris-färgade bortalaget som klara favoriter. När de tidiga stryktipparna sedan istället vurmar för The Hatters blir valet enkelt – spik på Stoke!

AFC Bournemouth Queens Park Rangers
9. AFC Bournemouth - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Bournemouth kämpade in i det sista men fick till slut lämna Premier League förra säsongen. Som brukligt är vid degradering plockade konkurrenter russinen ur kakan och AFCB brandskattades på en hel del av sin talang. Tränare Tindall verkar dock ha gjutit mod i truppen och The Cherries ser fina ut även i år. Queens Park Rangers spelar stundtals fin fotboll men får sällan till det över 90 minuter. Framförallt på resande fot har QPR svårt att rosa marknaden och har nu åtta raka utan att man fått smaka segerns sötma. Ettan har kanske väl många anhängare men på en svår kupong har nöden ingen lag och spiken är ett faktum.

Brentford FC Coventry City
10. Brentford FC - Coventry City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Brentford var förra säsongen på vippen att ta steget upp i Premier League och tvingades efter det att släppa iväg en hel del kraft i transferfönstret. The Bees stukades nog en del mentalt också av detta debacle och det blir slitigt att åter bli ett topplag. På tal om självförtroende så fick nog mittback Jansson sig sådant en törn under den just avslutade landslagssamlingen. Före detta svenskkolonin Coventry är en pigg nykomling som blandar och ger en del. Båda lagen lagen snittar totalt tre mål i de matcher de varit inblandade i hittills och de tidvis generösa försvaren borgar för en målrik historia. När ettan börjar närma sig 70 procent bör man dra öronen åt sig och gardera, i första hand med den skönt rensande tvåan.

Rotherham United Norwich City FC
11. Rotherham United - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Båda lagen är nya i The Championship för säsongen med den skillnaden att Norwich kommer uppifrån och Rotherham nerifrån. The Millers har med en straff i slutminuterna mot Birmingham och ett självmål med sig på övertid mot Hudds haft marginalerna med sig. Kanariefåglarna, som fått behålla sin speciella målskytt Teemu Pukki, planerar för att snabbt återinträde i engelsk fotbolls finrum. Lite grus i maskineriet inledningsvis men här ställs man mot lagom ljummet motstånd för att marschen uppåt i tabellen skall kunna påbörjas. Tvåan är en potentiell spik, men hemmalagets starka defensiv motiverar ändock gardering.

Swansea City Huddersfield Town
12. Swansea City - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Swansea har inlett stabilt och förutom den mediokra 0-0-tillställningen mot Birmingham ståtar man med idel segrar. Walesarna är av hävd starka på hemmaplan och från Liberty Stadium får de flesta vända hem tomhänta. Huddersfield spelade så sent som för två säsonger sedan i Premier League. Där mäktade Hudds endast med tre vinster på 48 matcher och var föga smickrande den sämsta jumbon på mången god dag. The Terriers höll sedan på att få direkt respass till League One men klarade sig till slut med tre poäng till godo och kommer högst troligt att få kämpa för existensen även denna säsong. Ettan är trolig men streckas till månen så trots Hudds usla bortafacit måste rensarkrysset med.

Wycombe Wanderers Millwall FC
13. Wycombe Wanderers - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Wycombe lyckades den långa vägen via kval ta sig upp till The Championship men är nog en av de svagare nykomlingarna på flera år. Den inledande resultatraden 0-0-4 med målskillnaden 0-10 inger inget större förtroende. The Chairboys kommer minst sagt få det kämpigt med att göra sejouren i andraligan mer än ettårig. Millwall är svåra att få hål på och bygger sitt spel från en solid defensiv. Londonlaget behöver få igång målskyttet och framförallt fjolårets bäste målskytt Matt Smith som hittills fått lämna planen mållös. Skulle så ske är Lejonen bra nog för att likt fjolåret kriga i toppen av tabellen. Tvåan spikas trots eventuell överstreckning.

Kupongens bank! - Manchester City

En gång är ingen gång och plumpen mot Leicester är glömd nu. Manchester City växlar upp och gör som man brukar göra mot Arsenal i Premier League, alltså bara vinner. Sammantaget råder det klasskillnad mellan lagen och ettan är säker.

Dagens rensare! - Southampton

Kupongen innehåller flera fina rensare men bäst av dessa är Southampton. The Saints är starka på bortaplan och vann fjolårets motsvarande möte. Chelsea är ojämna och inte mycket krävs för att skrällen till härligt rens skall vara ett faktum.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
X
2
4
1
X
5
2
6
1
7
1
8
2
9
1
10
1
2
11
X
2
12
1
X
13
2

1296 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
X
2
4
1
X
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
2
9
1
10
1
X
2
11
X
2
12
1
X
13
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av