Premier League fortsätter gå på lågfart vilket gör att vi främst fokuserar på The Championship och League One även denna lördag. Vi kan dock inte lämna Premier League innan vi konstaterar att omgångens bästa spik, som så många gånger denna säsong, kommer från de röda delarna av Liverpool. I andraligan återfinns flera klart överspelade favoriter och vi gör vårt bästa för att fälla ett par av dem. Det är ju ett måste för att vara med i jakten på de 14 jackpot-miljonerna!

Spelstopp: 15.59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Norwich City FC Liverpool FC
1. Norwich City FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Norwich stod för en bra insats senast då man lyckades hålla nollan och plocka poäng borta mot Newcastle. Nu väntar dock en betydligt tuffare uppgift då serieledarna gästar Carrow Road. Efter en intensiv period med såväl ligaspel som FA-cup har Klopps mannar nu fått pusta ut med lite matchledighet. Liverpool går in i CL-slutspelet med en tuff bortamatch mot Atlético Madrid på tisdag så visst kan vissa spelare vilas här. De röda suveränerna har dock visat att de vinner i princip oavsett vilket lag de ställer på plan, och truppen är som sagt utvilad nu. Strax över 70 procent på tvåan i skrivande stund är förvånansvärt litet. Den kommer säkert stiga något men spiken slås ändå i utan tvekan.

Leeds United Bristol City
2. Leeds United - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Precis som förra året visar Leeds tveksam vårform när avancemanget börjar närma sig. En poäng på de tre senaste matcherna är långt under vad vi är vana vid från Bielsas gäng som nu endast innehar direktplatsen till PL tack vare bättre målskillnad än Fulham. Bristol var nära på att ställa till det för sig själva senast mot Derby men lämnade ändå matchen med tre poäng. Veckan innan det stod The Robins för en svag insats mot Birmingham. Trots stark bortastatistik står Bristol för en tuff uppgift här – tuffare än strecken anger. Stryktipsspelarna verkar ta hårt på Leeds formsvacka och ettan ser därmed ut att bli klart underspelad i förhållande till oss. Ett underspelat Leeds på hemmaplan får man inte ofta och då gäller det att passa på. Spik på ettan.

Sheffield Wednesday Reading FC
3. Sheffield Wednesday - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Reading tog ledningen mot serieledarna West Brom men lyckades ändå inte få med sig poäng i onsdags. Insatsen dessförinnan mot Hull var bra då The Royals låg närmast segern men inte lyckades avgöra – ett återkommande tema för Reading den senaste tiden. Samma sak gäller för lördagens hemmalag som har haft svårt att knipa segrar och på slutet gått riktigt svagt med endast två poäng på de fem senaste. Sheffield har inför detta möte fem poängs försprång i tabellen vilket ger en rättvis bild av lagens prestationer denna säsong. Det gör att Wednesday är berättigade favoriter på hemmaplan men då lagen tillsammans har fem oavgjorda resultat de fem senaste omgångarna så måste krysset med.

Birmingham City Brentford FC
4. Birmingham City - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Brentford går starkt för dagen och har tagit 14 av 21 möjliga poäng under 2020. På dessa sju matcher har The Bees 16-6 i målskillnad och Ollie Watkins är ett fortsatt konstant hot framåt. Detta gör att Pontus Janssons gäng nu endast är två bakom Leeds i jakten på direktplatser till PL. Birmingham å sin sida hittar vi på 14:e plats i tabellen med tio poäng upp och 13 poäng ned till strecken. Trots detta omotiverade läge har de blå gått starkt på slutet och inte förlorat sedan nyårsdagen. Resultaten på St. Andrew’s har dock inte imponerat denna säsong. Brentford är ett betydligt bättre lag och med mer motivation. Till runt 50 procent är tvåan ett bra spikförslag.

Preston North End Millwall FC
5. Preston North End - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Här blir ettan hårt streckad och ett singelstreck för många – det är förståeligt. Preston är ligans bästa hemmalag, visar fin form och ligger före lördagens motståndare i tabellen. Millwall visar å sin sida tveksam form och är klart bäst hemma på The Den. Allt detta indikerar såklart att Preston har bra chans men det gör också att spelarna verkar missa att detta är två i grunden rätt jämna lag. Vid lagens möte i höstas segrade Millwall och lejonen har tagit poäng i elva av säsongens 16 bortamatcher. 60 procent på ettan är i högsta laget. Garderingar välkomnas, åtminstone av den som jagar jackpotmiljoner.

Charlton Athletic Blackburn Rovers
6. Charlton Athletic - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Charlton kämpar för varje poäng som kan ge dem lite avstånd till nedflyttningsstrecket. På slutet har The Addicks lyckats relativt väl med detta då man så sent som i tisdags bortaslog Nottingham och totalt har tagit sju poäng på de fyra senaste matcherna – mot riktigt bra motstånd. I Blackburn kämpar man för att hänga med i striden om playoff-platserna. Denna kamp har försvårats av flera tuffa skador som Rovers fortfarande lider av. Likt hemmalaget har de blåvita dock visat fin form med elva poäng på de sex senaste. Matchen är i skrivande stund i princip helt jämnspelad. Tvåan bör dock vara förstastrecket då Blackburn visat betydligt högre kvaliteter i år. Antingen tar man ställning och chansspikar eller garderar brett.

Cardiff City Wigan Athletic
7. Cardiff City - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff har inte förlorat sedan nyårsdagen och har i och med detta häng på playoff-spel. Walesarna har dock problem med målskyttet och således svårt att avgöra matcherna så kryssen är frekventa i resultatraden. Här tar man emot Wigan som slåss desperat för att klättra över nedflyttningsstrecket. Med sju poäng på de fyra senaste börjar detta se realistiskt ut och detta möte är öppnare än strecken antyder. Desperata lag i medvind ska man alltid se upp för och Wigan har tagit poäng av riktigt starkt motstånd på slutet. Bred gardering rekommenderas! Den riktigt modige kan chansa bort den klart överspelade ettan.

Queens Park Rangers Stoke City
8. Queens Park Rangers - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Fyra poäng skiljer i tabeller till QPR:s fördel. Formen för Londonklubben är dock riktigt svag med ett kryss och fyra förluster på de fem senaste så avståndet krymper snabbt. Detta tack vare att Stoke äntligen börjat visa en del av den kvalitet vi alltid trott funnits i truppen. Prestationerna har gått upp och ned på slutet men i dagsläget får The Potters ses som det starkaste laget av dessa två. Hemmaplansspel har heller inte visat sig vara någon jättefördel för QPR denna säsong. Ettan ser ut att bli överspelad och sakas helt. Utgå från tvåan.

Fulham FC Barnsley
9. Fulham FC - Barnsley Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Fulham är på allvar inblandade i striden om direktplatserna till PL efter 14 poäng på de sex senaste ligamatcherna. Hemma på Craven Cottage har huvudstadslaget vunnit tio av 16 möjliga och tar nu emot ligajumbon, som endast vunnit en bortamatch denna säsong och bara tagit en poäng på de fem senaste. Det är med andra ord mycket som talar för ettan här. Den ser dock ut att bli rejält överstreckad, så vad kan vi hitta för anledningar att gå emot? Barnsley ryckte upp sig rejält då Gerhard Struber tog över laget och visade att att de kan hota bra Championship-motstånd, å andra sidan har laget nu fallit ned i en riktig svacka. Skyttekungen Mitrovic är tillbaka med besked i Fulham och vi får nog acceptera att den överspelade ettan blir svår att fälla.

Derby County Huddersfield Town
10. Derby County - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

En av säsongens stora besvikelser, Huddersfield, har börjat spela upp sig på slutet och har nu fem poäng ned till strecket. Även Derby är en besvikelse som börjat visa bättre takter på slutet. Framförallt framåt har The Rams öst på sedan Rooney kom in och i de fem senaste matcherna har det rasslat i motståndarnätet 15 gånger. På hemmaplan har Derby varit ruskigt starka hela säsongen men med tio poäng upp till strecket kan motivationen börja svacka och laget är inne i ett tight matchschema för tillfället. Huddersfield har mer att spela för och har två segrar och ett kryss på de fem senaste. Den överspelade ettan måste garderas.

Middlesbrough FC Luton Town
11. Middlesbrough FC - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nykomlingarna Luton har det fortsatt tungt men har åtminstone fått lämna jumboplatsen för tillfället. Till strecket skiljer nu sju poäng och League One närmar sig allt mer. Mycket beror detta på bortaspelet där The Hatters inte tagit poäng sedan i september – det är tolv raka förluster de radat upp. Även lördagens hemmalag, Middlesbrough, har sett bättre dagar och har dragits med stora skadebekymmer. Det gör att Jonathan Woodgates mannar nu bara har sju poäng ned till strecket. Spelet har dock sett bättre ut än resultaten och jämfört med Luton är Boro ett klart starkare lag. Med tanke på gästernas bortafacit så står sig ettan stark.

Oxford United Sunderland AFC
12. Oxford United - Sunderland AFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Vi vänder blickarna mot League One och bjuds på ett öppet möte då seriefemman Sunderland gästar den klassiska universitetsstaden. Oxford har fem poäng upp till playoff-platserna och har visat klart godkänd form på slutet med endast en förlust på de fem senaste ligamatcherna. Sunderland har gått än starkare och den mersmakande 1-0-segern i det mycket viktiga mötet med Ipswich förra helgen imponerar. De rödvita får ses som det bättre laget för dagen men bortastatistiken är inte mer än ok så mötet är mycket ovisst. Valet blir en gaffel (etta-tvåa).

Fleetwood Town Peterborough United
13. Fleetwood Town - Peterborough United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Två formstarka lag som båda jagar viktiga poäng ska göra upp. Fleetwood har endast två poäng upp till playoff-platserna och kommer med tre raka segrar. Än värre är gästerna som nu vunnit sex raka och därmed tagit över en av direktplatserna till The Championship. Med tolv mål på de tre senaste matcherna kan man minst sagt säga att Darren Fergusons gäng går på högvarv för dagen! Bortaspelet har dock inte varit Peterboroughs starkaste sida. Hemmalaget får å andra sidan klara sig utan viktige anfallaren Ched Evans som är avstängd. Ja, det krävs nog en del streck här. Peterborough imponerar dock så mycket för dagen att tvåan är utgångstecknet.

Kupongens bank! - Liverpool

Ja, vad finns kvar att säga om detta fantastiska Liverpool? De röda har inte förlorat i Premier League på över ett år och den statistiken lär knappast förändras när de gästar tabelljumbon. Klopps gäng har fått vila upp sig och ska bara vinna detta.

Dagens rensare! - Wigan

Wigan har spelat upp sig på slutet och börjar på allvar känna hopp om fortsatt Championship-spel nästa säsong. Cardiff har problem med målskyttet och mot ett toppmotiverat motstånd är trepoängaren långt ifrån given. Trots detta drar ettan över 60 procent av spelet – det måste vi säga syn på!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
2
2
1
3
1
X
4
2
5
1
X
6
2
7
X
2
8
2
9
1
10
1
X
2
11
1
12
1
2
13
1
X
2

1296 rader

1
2
2
1
3
1
X
4
2
5
1
X
2
6
1
2
7
1
X
2
8
X
2
9
1
10
1
X
2
11
1
12
1
2
13
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av