Tolv stycken landskamper från Nations League och ett pittoreskt inslag från den svenska Norrettan utgör denna veckans Stryktipskupong. 9 miljoner extra i jackpot-potten, generellt svårtippade matcher med få stora favoriter. En mycket kul och spelvärd omgång helt enkelt. Lycka till i jakten på de 13 rätten.

Spelstopp: 15:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Sweden Croatia
1. Sweden - Croatia Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ödesmatch för Sverige i Grupp A3 i Nations League där det inte är något annat än seger som gäller för di svenske. Hamnar två lag på samma poäng så är det inbördes möte som gäller och Kroatien vann ju förvisso inte helt rättvist men ändock oktobermötet i Zagreb. Så allt annat en seger för Blågult innebär trots att en match återstår degradering till League B. Blågult har förlorat fem av sina sex senaste landskamper vilket inte hänt på mången god dag och även om motståndet i de flesta fall varit tuffaste tänkbara indikerar det på gnissel i Jannes lagbygge. Vid stryktipstippande bör hjärtats påverkan uteslutas och då känns X2 som det mest profitabla alternativet.

Portugal France
2. Portugal - France Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Förstaplatsen i samma grupp gör dessa storheter upp om där vinnaren är klart för slutspel. Detta eftersom motsvarande möte i Paris, som var en sällsynt tråkig och tillknäppt historia, slutade 0-0. Därmed skaffar sig en eventuell vinnare ett ointagligt försprång med det inbördes mötet som joker. Frankrike genrepade med 0-2 mot Finland vilket mest belyser att vänskapsmatcher lite har spelat ut sin roll (i alla fall som spelobjekt) i det täta matchandet i pandemitider. Portugal gjorde i sin tur 7-0 på Andorra där CR7 med ytterligare en fullträff närmar sig världsrekordet i antal landslagsmål. Känslan är att det blir jämnt och tätt igen så med utgång från krysset bör det garderas efter vad finanserna tillåter.

Germany Ukraine
3. Germany - Ukraine Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Tyskland övertygar inte spelmässigt men är ändå lite typiskt obesegrade i gruppen efter att bland annat besegrat Ukraina i Kiev. Shevchenkos gulklädda krigare övertygade när Spanien besegrades och nollades i senaste NL-matchen men det var på hemmaplan och bortaspelet har en del övrigt att önska. De tre senaste matcherna på resande fot är alla förluster med den svidande målskillnaden 1-13! Matcher likt dessa av lite avgörande karaktär är historiskt lite av Die Mannschafts specialité och känslan är tränare Löw samlar ihop styrkorna för tre poäng här. Strecken verkar dock dra iväg och rensarkrysset känns därmed som ett måste.

Switzerland Spain
4. Switzerland - Spain Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Vid förlust här står det klart att Schweiz degraderas från A-gruppen och lite orättvist känns det att laget endast fått ihop två poäng då alplandet bland annat stått upp så väl mot Tyskland två gånger om. På hemmaplan är de rödvita starka och man får söka sig tillbaka ända till 2016 för att hitta en förlust i en tävlingsmatch under ordinarie tid. Spanien, med sin unga och mycket spännande trupp, har något riktigt bra på gång men själva lagbygget är inte riktigt på plats ännu. Luis Enrique har tillgång till flera klasspelare på i princip varje position vilket ibland kan försvåra kontinuiteten. Spanien har inte vunnit på bortaplan på de sex senaste försöken och det blir inte lätt nu heller. Krysset inleder men täck gärna upp.

Cyprus Luxembourg
5. Cyprus - Luxembourg Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Toppen mot botten i Grupp C1 av Nations League. Cypern verkar som landslag vara helt ur slag och statistiken för de nio senaste kamperna ger 0-1-8. Cyprioterna ligger sist i gruppen och vid förlust här så står nedflyttningen klar. Luxemburg leder gruppen och har avgörandet kring ett överraskande avancemang till B-divisionen i egna händer. Förbundskapten Luc Holtz kan notera två raka bortavinster och skulle ytterligare en bärgas här så är det nationsrekord. Storhertigdömets speciella målskytt Sinani trivs mot Cypern och satte båda målen vid 2-0-segern i föregående möte. Ettan streckas oväntat högt och värdet finns därmed på tvåan som är en finfin spik upp till knappa 45 procent.

Azerbaijan Montenegro
6. Azerbaijan - Montenegro Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Här drabbar resterande lag från Grupp C1 samman. Montenegro har med färre bortamål i mötena med Luxemburg tappat greppet om gruppsegern och måste ta fler poäng än dessa i de avslutande två kamperna. De inledande matcherna på resande fot har fört med sig seger och obruten defensiv nolla. Azerbajdzjan har en hyfsad defensiv för den här nivån men offensiven är under all kritik vilket blott två strutar på de senaste åtta framträdandena belyser. I det “omvända” mötet tidigare i gruppen vann montenegrinerna en spelmässigt relativt jämn match med 2-0. Ex-jugoslaverna känns kapacitetmässigt något bättre och trots överetablering av streck får det bli spik.

Latvia Faroe Islands
7. Latvia - Faroe Islands Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Här beger vi oss längst ner i hierarkin vad gäller Nations League och tar oss an en match från Grupp D1. Svenske Håkan Ericson har fått en flygande start som förbundskapten för Färöarna och tittar man strikt till tävlingsmatcher så är han och laget fortsatt obesegrade. Det lilla öriket toppar därmed tabellen och med seger här säkras gruppsegern och uppflyttning. Lettland har inte rosat marknaden på sistone men det finns en för dessa sammanhang relativt hög kapacitet, exempelvis så fick ett så fint lag som Österrike vända hem från Riga lottlösa i EM-kvalet. Sammanfattningsvist ytterst ovisst och alla tecken känns nödvändigt.

IF Sylvia IK Frej
8. IF Sylvia - IK Frej Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Som ett lite avbräck mellan lördagens och söndagens landslagsfotboll får vi sätta tänderna i en match från Norrettan här hemma. Kampen om direktplatsen till Superettan har Vasalund redan avgjort. Andraplatsen, tillika kvalplatsen, är det desto jämnare kring där fem lag, varav IF Sylvia är ett, slåss om denna åtråvärda placering. IK Frej huserar lite i ingenmansland med relativt gott om luft ner till negativt kval. Med detta sagt så står det klart att motivationsfaktorn ger klart övertag för hemmalaget som är mycket svårslagna på Östgötaporten där de endast torskat en av 13 i år (8-4-1). Här är det bara att hamra in en av kupongens bästa spikettor.

Belgium England
9. Belgium - England Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Om man skall lita på FIFA:s världsranking ställs vi här inför ett riktigt toppmöte när ettan Belgien på hemmaplan skall ta sig an fyran England. Matchen är av avgörande karaktär i Grupp A2 och engelsmännen måste vinna här för att fortfarande ha chansen på slutspel. Lätt blir det inte då Belgiens förbundskapten Roberto Martínez kommer att matcha en urstark elva. Den första september 2016 förlorade belgarna en vänskapsmatch mot Spanien men sedan dess har laget smått fantastiska 23 raka utan förlust på hemmaplan. Inga träd växer till himlen men hemmalagets svit bryts inte här och 1X täcker upp väl.

Italy Poland
10. Italy - Poland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ettan mot tvåan i Grupp A1 där ett oavgjort resultat skulle släppa in Nederländerna i kampen om gruppsegern. Italien har 20 raka landskamper utan förlust vilket imponerar, än mer remarkabelt är att Gli Azzurri på dessa matcher släppt in max ett mål per match och totalt sju! Polen gör det verkligen bra resultatmässigt utan att spelet ser särskilt märkvärdigt ut men spetskompetens finns i form av herrar som Lewandowski och Szczesny. Med stor sannolikhet så blir detta tätt och målsnålt men Italienarna lyckas troligtvis peta in en balja för att sedan ha avgörandet i egna händer. Ettan övervärderas dessvärre av stryktipparna men nöden har ingen lag och spiken är ett faktum.

Wales Ireland
11. Wales - Ireland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Wales är obesegrade och har inte ens släppt in något mål hittills i Grupp B4. Vid sidan av planen ser det dock inte lika stabilt ut då förbundskapten Ryan Giggs stängts av från förbundshåll. Detta efter det att den forne Unitedstjärnan i söndags gripits av polis misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän. Irland har haft det tungt på sistone och fick respass av Slovakien i EM-playoff nyligen. För en dryg månad sedan möttes de bägge lagen på den gröna ön och då slutade det 0-0 vilket känns som ett gångbart tips även till denna match. Med det sagt så får krysset agera utgångstecken, den vågade nöjer sig så men tvåan rensar gott och skall med tidigt.

Turkey Russia
12. Turkey - Russia Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Ryssland är obesegrade och har kopplat greppet om Grupp B3. Tittar man endast till tävlingsmatcher (vilket man väl bör?) så har ryssarna endast en förlust på sina 13 senaste framträdanden (10-2-1) Förlusten kom mot topprankade Belgien vilket inte är mycket att säga om. Turkiet å sin tur har endast en vinst på sina sju senaste landskamper av tävlingskaraktär och den kom mot lilleputt-landet Andorra. Motsvarande möte i Moskva för en månad sedan slutade 1-1 i en match som var precis så jämn som resultatet indikerar. Strecken verkar hamna korrekt och i en mycket svårtippad match finns nog inget annat råd än att heltäcka. X2 vid halvgardering.

Romania Norway
13. Romania - Norway Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Norge kom inte riktigt upp i nivå i EM-playoffet mot Serbien och fick fullt rättvist kliva åt sidan efter förlängning. I övrigt har spelet sett riktigt trevligt ut och förbundskapten Lagerbäck har en mycket spännande trupp att jobba med. Namn som Håland, Sörloth och Ödegaard har samtliga potential att blomma ut till fullfjädrade världsstjärnor. Rumänien är lite på halvdekis som landslag och har svårt att få till det över längre perioder såsom kval och gruppspel. Men då och då blixtrar Mirel Radois mannar till där bortasegern mot Österrike i detta gruppspel är det senaste exemplet. Norrmännen vann hemmamötet med klara 4-0 och får gälla som klara favoriter, håller sig strecken runt 50 procent på tvåan är det en sund spik.

Kupongens bank! - IF Sylvia

Det sägs ju att vilja kan försätta berg och när ett ytterst starkt hemmalag med precis allt att spela för ställs mot en motståndare från mittens rike utan större motivation känns utgången given, bank på Sylvia!

Dagens rensare! - Irland

Det är turbulent kring det walesiska landslaget med förbundskaptenen arresterad och fokuset hos spelarna kan finnas på annat håll än det skall. Det skiljer inte mycket mellan lagen i grunden och när någon form av poäng till Irland rensar bort sex av tio kuponger så skall favoriten synas.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
X
2
2
X
3
1
X
4
X
5
2
6
2
7
1
X
2
8
1
9
1
X
10
1
11
X
2
12
1
X
2
13
2

1296 rader

1
X
2
2
1
X
2
3
1
X
4
1
X
2
5
2
6
2
7
1
X
2
8
1
9
1
X
10
1
11
X
2
12
1
X
2
13
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av