Speltips: Barcelona-Bayern München: Fullt ös nere i Katalanien?

Harry Kane
Mitt i brinnande Champions League vecka tänker jag skicka ut en tanke kring veckans stora match nere i Barcelona. Katalanerna tar emot den tyska giganten Bayern och visst tror vi på en ny pangmatch!

Levande spel

onsdag 16:00
Bayern München över 4.5 hörnor @ 1.83
FC Barcelona
Bayern Munich


Efter en intensiv sporthelg från världens alla hörn, vankas nu ett par dagar med häftig europafotboll. Världens mest ärofyllda klubbslagsturnering går in i tredje spelomgången av de nya gruppspelsträdet, och omgångens match hämtas vi från Camp Nou i Barcelona. Real och Dortmund, jag får be om ursäkt. Trots att vi har en repris av fjolårets final, rankar jag upp mötet mellan de spanska giganterna och den tyska maskinen högre.

Vi har en match mellan två av fotbollsvärldens allra största, och framför allt också en match där Barcelona har en del revansch att utkräva efter de senaste årens fiaskon i Champions League. München-gänget hardessutom inte bara stått i vägen för Barcas framfart en gång, utan faktiskt vid flera tilfällen bara under de senaste decenniet.

FC Barcelona

Katanlaniens stolthet FC Barcelona har inlett säsongen på ett galet fint sätt. Man leder välförtjänt La Liga med 27 inspelade poäng efter tio omgångar. Tre poäng framför ärkerivalen Los Blancos från den Spanska huvudstaden. Framåt snittar Barca över tre mål per match, medan ma, n bakåt har släppt ungefär en boll per fight.

Zoomar vi ut från ligaspelet och tittar på uppstarten av årets Champions League spel, så har klubben inlett med en seger och en förlust såhär långt. I Premiären av "gruppspelsfasen" torskade man faktiskt mot Monaco. I omgång två kom Barca ut som ett nytt lag och vann med klara 5-0 mot Young Boys.

Barcelona tränas numera av rutinerade Hans-Dieter Flick. Flick med historia i morgondagens motståndarna Bayern, men också som Tysk förbundskapten och även tidigare spelare. Till morgondagens match får Flick och Barcelona klara sig utan sin förste burväktare Marc-André ter Stegen. Saknas gör också försvararna Ronald Araujo och Andreas Christensen. Den förstnämnde tror jag hade startat om han var frisk, och så även rutinerade Ter Stegen. Samtidigt är det inga nya avbräck, utan Barca har spelat utan dessa herrar under en tid nu. Det ryktas även om att "nyförvärvet" Eric Garcia är skadad och missar matchen. Men här finns ännu ingen bekräftelse av vad jag hittat.

Barcelona kommer in till morgondagens möte med tre raka segrar och tretton mål framåt. I målprotokollet öser den forne Bayern spelaren Lweandowski på.

FC Bayern München

När beslutet om att Bayern valt Vincent Kompany som ny huvudtränare i klubben, blev nog många väldigt paffa. Jag är dock ett fan av belgaren. Vinny Kompany är skolad i Peps skola sedan tiden i Manchester City, och som tränare har han gjort ett häftigt jobb med att förändra Burnleys filosofi från grunden. Självklart är jobbet som chefstränare i en av världens största klubbar något helt nytt. Men jag skulle ändå påstå att det är en fördel att han varit kapten för Manchester City.

Bayern München tappade för första gången på över tio år den inhemska ligatiteln ifjol. Xabi Alonsos Leverkusen gjorde en fullständigt makalös säsong, och klev högst upp på pallen. Snopet för exempelvis Harry Kane som faktiskt tog klivet från Tottenham till München för att "vinna titlar".

Årets säsong har dock inletts med 17 poäng av 21 möjliga i ligaspelet. Och precis som för morgondagens motståndare, en seger och förlust i CL sammanhang. Förlusten kom på Villa Park i förra omgången, medan Bayern krossade Zagreb med hela 9-2 på hemmaplan i premiären. Närmst vann Hansi Flicks mannar, med tydliga 4-0 hemma mot Stuttgart i helgen.

På Flicks skadelista inför morgondagen finns Josip Stanisic, Hiroki Ito, Sacha Boey och Aleksandar Pavlovic. Tillbaka sägs dock ungtuppen, tillika geniet Jamal Musiala vara. Musiala som växt sig in som en general på tyskarnas mittfält blir otroligt viktig för Bayerns fortsatta framgång i både ligan och CL.

Summering och speltips:

Precis som jag skrev i ingressen så tror jag på en superhärlig fight imorgon kväll. Jag har så sent som vid lunchtid snackat upp matchen i en rekpodd och här kommer ett nytt speltips att landa nu. Ser vi på trupperna dessa två giganter besitter, så tycker jag nog att Bayern ett strå vassare. Men vi har också en väldigt stor talang i Barcalägret. Framför allt kan vi få en väldigt häftig kamp mellan två av fotbollsvärldens allra största talanger/stjärnor. Lamal Yamal i Barca och Jamal Musiala i Bayern.

Jag tror spontant att Bayern är strået större i mycket, och bör ha en god chans att vinna morgondagens kamp. Jag tänker dock fokusera på hörnorna här. Jag tror vi kommer få en match där båda lagen blåser på friskt framåt. Mål-linan är satt på 3.5 och de tycker jag känns rätt högt men ändå rimligt. Jag tycker dock att vi bjuds på fina odds på hörn-marknaderna.

Spelet i matchen blir: Bayern över 4.5 hörnor till 1.83 inne hos bet365

Bayern har täckt 4.5 linan i 7 av 9 matcher i inledningen av säsongen. Barcelona har släppt till minst 5 hörnor i 7 av 11 matcher, trots ett överlägset facit i många matcherna.

Med tanke på att jag tror på en öppen matchbild och att Bayern måste blåsa på lite efter att ha förlorat en av två här i början, så hoppas jag att man löser linan. Jag tycker den är spelbar ner till 1.75+, och hugger den med en medel peng.

På återhörande, Susarn!






Levande spel

onsdag 16:00
Bayern München över 4.5 hörnor @ 1.83
FC Barcelona
Bayern Munich


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 600 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.