Speltips: Modo i kris – tuff bortamatch mot Brynäs väntar!

Victor Olofsson Modo
Modo har fått en tuff start på säsongen – något annat ord än katastrof är svårt att använda. Laget har kämpat ordentligt, men ingenting verkar fungera. Nu står Brynäs för motståndet i Gävle, och med ett stukat självförtroende återstår det att se om Modo kan stå emot den formstarka nykomlingen.

Levande spel

2024-10-14 19:00
Över 5.0 mål @ 1.88
Brynäs IF
MODO Hockey


Vi har en ny vecka framför oss med en mängd ishockey, och vi startar redan på måndag med ett intressant möte när Brynäs tar emot ett kämpande Modo hemma i Gävle. Den här gången ligger fokus på en potentiellt målrikt match. Jag ska förklara varför.

En slagkraftig nykomling

Brynäs återkomst till svensk hockey har överraskat positivt. Trots att de ligger på plats nio i tabellen har laget spelat klart över förväntan. Man har lyckats skapa ett snabbt och offensivt spel, och även om målskyttet inte alltid har klickat, finns det en känsla av att det kan lossna. Spelare som Silfverberg har visat stor vilja och hjärta för klubben, och deras offensiv har kapaciteten att producera fler mål om de fortsätter på samma sätt. Jag tror även det var viktigt för Brynäs att Johan Larsson fick näta senast mot Malmö i deras 2-1 seger. Han är en nyckelkugge i lagets förstakedja och allt eftersom flera av lagets tidigare poängstarka spelare kommer igång tror jag vi kommer att få se Brynäs göra mer och mer mål.

I matchen mot Leksand trodde jag på en målsnål historia och spelade under 5.5 mål. Jag fick förvisso rätta spelet som en vinst, men det var inte utan att det skapades en hel del chanser. Speciellt Brynäs tyckte jag var duktiga på att få till långa anfall och pressade ner Leksand i egen zon. De lyckades återigen med den bedriften när de mötte Malmö senast och vann. Modo som har stora problem med defensiven kommer få det riktigt jobbigt om Brynäs återigen får matchen dit de vill, något jag tror de kommer klara av.

Inte mycket stämmer i Modo

Modo å andra sidan har haft en tuff start på säsongen, särskilt offensivt. Tolv mål framåt på åtta matcher är långt ifrån tillräckligt, och laget har kämpat med att få spelet att stämma. Det har resulterat i en plats i botten av tabellen. Trots svårigheterna är Modo inte chanslösa, och de kommer behöva en rejäl uppryckning, både framåt och bakåt, för att vända sin negativa trend. Problemet för laget är att hela bygget är konstruerat för att egentligen ha offensiven som sin stora styrka. Vi såg det förra säsongen när de överraskade många med ett effektivt anfallsspel. Vi vet att det finns mycket sparkapital i Modo, och så småningom kommer det att vända.

Det fina målvaktsspelet som vi såg förra säsongen i Modo har inte riktigt kommit upp i samma nivå. När inte det fungerar, samtidigt som defensiven har svårt att hänga med och offensiven inte skapar tillräckligt, lär vi få se ett Modo som blir allt mer desperata.

Slutsats och speltips

Brynäs IF - MODO Hockey

Måndag 19:00, SHL

När vi tittar på förutsättningarna för målfest i den här matchen, finns det några faktorer som talar för ett högt antal mål. Brynäs spelar med en offensiv inställning och har visat att de kan skapa chanser. Mot ett Modo som kämpat defensivt och som samtidigt är desperata efter poäng, kan matchen öppna upp sig. Modo har allt att vinna och måste försöka bryta sin negativa trend genom ett mer riskfyllt spel, vilket kan leda till fler målchanser åt båda håll.

Brynäs - Modo över 5.0 mål @ 1.88 på Expekt






Levande spel

2024-10-14 19:00
Över 5.0 mål @ 1.88
Brynäs IF
MODO Hockey


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.