Speltips: GAIS-Djurgården: Blåränderna tar greppet om Europa

Santeri Haarala
Mötet mellan Gais och Djurgården blir en av två häftiga dueller om Europaplatserna under söndagseftermiddagen. Visst är man mäkta imponerad av Makrillarnas framfart, men känslan är också att Europadrömmen avskrivs idag.

Levande spel

2024-09-22 14:00
Djurgården +0 (AH) @ 1.81
GAIS
Djurgårdens IF


Hatten av för GAIS och Fidde Holmberg. Vilken Jä*** jobb man gjort med truppen. Från Division ett 2022 till Allsvensk Europajakt hösten 2024. Med en bred och jämn trupp och en tydlig spelfilosofi är man otroligt svårslagna i år.

Idag gästar blåränderna från huvudstaden. Djurgården som vann den jobbiga hängmatchen i veckan, visade styrka och har nu kunnat vila upp sig några dagar nere i Göteborg för ny match idag.

Vi har ett möte mellan sjuan GAIS och tvåan Djurgården. Tar DIF hand om staffetpinnen om andraplatsen, eller bjuder GAIS in övriga i striden?

GAIS

Att GAIS inte skulle riskera nedflytt tippade jag redan före säsongen. Underliggande data från ifjol, visade att man var superettans kanske bästa lag, och jag tyckte att de fanns klubbar som var sämre. Men att man skulle vara inblandad i en strid om Europaplatserna till kommande säsong, trodde jag inte heller.

GAIS har 37 pinnar på 23 fighter, och har i nuläget bara tre poäng upp till Bajen på tredjeplats. En seger idag skulle som ni förstår, betyda enormt för de grönsvarta. Man skulle tro på det på allvar, och racet skulle vara där hela vägen in. Den allsvenska tabellen är otroligt tight, både i toppen och botten. Bakom MFF som suverän och tydlig etta, finns nu sex lag inom fem poäng. I botten finns som bekant fem lag inom fyra poäng.

Göteborgarna kommer närmst ifrån en 0-0 match mot de regerande mästarna MFF. En stark pinne, men också en match som GAIS blev blåsta på konfettin i. Dubbla målrassel, men också dubbla offsidevinkningar. Den ena helt korrekt, den andra helt felaktigt. Malmö ska helt enkelt vara de som är mest nöjda med den poängen.

Makrillarna är väldigt starka här hemma på Gamla Ullevis gräsmatta. 24 av lagets 37 poäng har plockats här hemma, och framför allt är man svårspelade, men bara två förluster på 12 hemmamatcher. GAIS föll med 4-0 i premiären mot BP, och även med 1-0 hemma mot Norrköping. Både MFF och Bajen har varit här och tappat poäng.

Till dagens match får Holmberg o Co. Klara sig utan Lucas Hedlund, Egzon Binaku som finns på frånvarolistan.

Djurgården

Djurgården bjöd på en strålande insats i onsdags när laget besegrade BK Häcken på Bravida Arena ute på Hisingen. För Häckens del kan nog eventuellt snack om topp tre avskrivas nu.

Stockholmarna valde efter seger att stanna nere på Västkusten. Under veckan har man tränat lite, men även byggt upp sammanhållningen i laget, och jag tror man kommer både utvilade och fokuserade till dagens kamp.

På skadelistan finns fortfarande en del spelare, och de som saknas idag är: Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malkolm Nilsson Säfqvist, Patric Åslund. Ekdal har varit borta ett tag nu, detsamma gäller för Johansson som har en korsbandsskada. Nilsson Säfqvist är tredje val i kassen, och Åslund har haft svårt att ta plats i startelvan sedan han anslöt från VSK.

Djurgården bör därför kunna ställa en stark elva på planen, och med tanke på prestationen vi såg från DIF i veckan, har jag svårt att se några större förändringar. Nyförvärvet Haarala var man of the match och borde få mer tid idag. Tobias Gulliksen är åter tillbaka i matchtruppen efter att ha varit avstängd senast.

På resande fot är DIF bäst i serien under denna säsong. Ett av få lag som faktiskt tagit fler poäng borta än hemma, och på elva bortamatcher har Stockholmarna fixat hela 24 pinnar. Åtta segrar och tre förluster såhär långt.

Summering och speltips:

På förhand ett tight möte på många vis. GAIS är som sagt otroligt svårspelade här hemma, och har ett riktigt ramstarkt försvarsspel. Djurgården har under långa stunder efter sommaruppehållet svajat betänkligt. Frustation i egna led, och snack om kicka tränare. Ändå lyckades Djurgården ta sig samman nu i veckan och knäcka hisingsgänget med en stark insats.

Jag tror Kim, Tolle och övriga laget tar med sig detta formbesked och fortsätter idag. Självklart ska GAIS också ta med sig sin insats från veckans match med MFF; men jag tycker snarare att man tar vara på Malmös formsvaga period.

Finns två sidor av myntet. Ett stark hemmalag som nästan aldrig förlorar här. Ett starkt bortalag som nästan aldrig förlorar borta. Men jag väljer ändå att tro på gästerna formbesked nu senast.

Djurgården har absolut en högre höjd än detta GAIS, och jämför vi oddset i dagens match kontra matchen mot MFF i veckan, så stod alltså MFF i 1.33 motsvarande Djurgården 1.81 på plus nollan.

Jag köper inte riktigt den stora skillnaden. Absolut ska MFF vara större favoriter än Djurgården. Men vi har också ett MFF i tveksam form, ett MFF som är klart starkare hemma än borta (vilket ej gäller Djurgården denna säsong). Jag tycker nog att 1.33 var för lågt på MFF senast, men också att 1.81 är för högt idag.

Detta gör att vi plockar Djurgården +0 till 1.81 inne hos bet365. Tycker den är spelbar ner till 1.75 ish

Tar hellre +0 än raka, då vi har en kryssförsäkring här, och GAIS som bekant ofta är väldigt tighta. +0 betyder att vi får insatsen tillbaka vid ett eventuellt kryss.

Vi hörs lite senare, då vi snackar upp NFL söndagen.






Levande spel

2024-09-22 14:00
Djurgården +0 (AH) @ 1.81
GAIS
Djurgårdens IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.