Speltips: Liverpool-Nottingham: Kaffe kaka, fjärde raka

Liverpool
Till helgen återvänder Liverpool hem till Anfield för att möta Nottingham. Vad kan stoppa Pool från att plocka sin fjärde raka seger för säsongen?

Levande spel

2024-09-14 16:00
Liverpool -1.5 @ 1.67
Liverpool FC
Nottingham Forest


Landslagsuppehållet är äntligen förbi och vi ska åter till Engelsk mark för lite Premier League fotboll till helgen. Det är redan fredag och imorgon lördag väntar en uppsjö av matcher.

Förra omgången rattade vi en rätt fin PL omgång; Newcastle, Villa och Brentford gjorde alla sitt jobb och vann. Övern mellan Everton och Bournemouth satt också bekvämt. Snedsteget bland spelen var Ollie Watkins, som inte lyckades hitta nät denna match heller. Samt Man United plusset hemma mot Pool.

Imorgon klockan 16.00 svensk tid är Liverpool tillbaka i spel på Anfield i Liverpool. Hemmalaget gästas av bottentippade Nottingham Forest, och jag tror Arne Slotts mannar fixar fjärde raka segern. Jag ska berätta varför lite längre ner.

Liverpool FC

När Jürgen Klopp "chockade" fotbollsvärlden och valde att lämna Liverpool efter många framgångsrika år, var det mycket uppgivna toner i redslägret. Många talade om mellanår och ombyggnad, men så har fallet inte blivit. Än så länge i alla fall.

Nederländaren Arne Slott har kommit och tagit Liverpool med storm. Pool har tre raka segrar i Premier League och ännu är nollan intakt. På väg fram till omgång fyra har Liverpool tagit sig an Ipswich på bortaplan, Brentford här hemma på Anfield och nu senast antagonisten Manchester United på Old Trafford. Jag rekade som sagt Manchester-gänget här och trodde att Pool skulle få det lite svårare.

Liverpool har varit imponerade fina såhär långt, och tryggheten med boll är verkligen genomslående god.

Efter landslagsuppehåll är det ofta snack om reser och skador på spelare, och ser vi till Liverpools lag så saknas Harvey Elliot med en bruten fot. Tidigare har även Curtis Jones saknats, men han jobbar mot klockan för att hinna bli frisk. Utöver dessa herrar, så jobbar nyförvärvet Chiesa på spelformen. När vi pratar spelare från sydamerika, vet vi att mittfältaren MacAllister bara gjorde 27 minuter mot Colombia i Argentinas förlust för några dagar sedan. Luis Diaz spelade 180 minuter för Colombia medan Darwin Nunez var avstängd och inte spelat alls.

För Liverpool väntar Milan på bortaplan i Champions League redan på tisdagskvällen, och möjligen kan vissa tankar finnas där. Men jag tror inte att Slott roterar mängder av spelare, möjligen kan exempelvis Trent vilas efter 180 minuter med England.

Liverpool är superstarka hemma på Anfield i Liverpool. Under de senaste åren kan förlusterna räknas på en hand, och ser vi till klubbens senaste 35 matcher här hemma, så är det en ynka förlust och bara ett fåtal kryss.

Nottingham Forest

Forest har inlett säsongen med utan förluster i ligaspelet. Man kliver in i omgång fyra med dubbla kryss mot Wolves och Bournemouth, samtidigt som man besegrat Southampton på bortaplan. Framåt har det dock inte sett särskilt frejdigt ut, då laget står noterat för tre mål på tre matcher. Till skillnad från tidigare motstånd väntar alltså nu ett topplag för Forest. Wolves, Bournemouth och Soton är alla lag för den undre halvan.

Tittar vi på Nottinghams trupp, så är läget lite mer problematiskt här. Varken Willy Boly eller Ibrahim Sangare kunde representera sina hemländer i det afrikanska VM-kvalet på grund av skador och sedan tidigare finns även Danilo på skadelistan. Det har även snackats om att Chris Wood längst fram i banan har dragits med känning, men han tycks komma till spel ändå. Tur för Forest att man värvat rätt friskt de senaste åren, och ändå sitter på ett hyfsat brett material.

Sa vi att Liverpool var ett väldigt starkt hemmalag, så får vi väl medge att Nottingham inte är ett starkt bortalag. Historiskt har man förvisso tre raka bortasegrar närmst i minnet, men ser vi till än längre vy, så har alltså Nottingham förlorat en hel del. Under fjolåret åkte man på nederlag i 11 av 19 bortafighter.

Summering och speltips:

Jag tycker Nottingham har ett spännande lag, med flera lovande spelare. Är svag för Elliot Anderson på centralt fält. Morgan Gibbs-White är en mycket kompetent spelare, och kanterna med Elanga och Hudson-Odoi kan bli väldigt fartfyllda. Men räcker det verkligen mot topplagen på bortaplan? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Under morgondagen tror jag vi kommer se ett prov på klasskillnad här. Liverpool är bättre än motståndet på alla delar av planen, och framför allt har offensiven sett ruskigt rörlig ut.

Kommer Forest dessutom till spel utan balansspelaren Sangare tror jag det är öppet mål för hemmalaget här.

Då Liverpool visat att man kan kontrollera matcher och bara spela av dem vid ledning under Slott, samtidigt som man alltså har Champions League redan på tisdag, väljer jag ändå att gå på ett semi-fegt handikapp här.

Matchens spel blir Liverpool -1.5 @ 1.67 inne hos Nya Expekt

Jag är hyfsat säker på att Pool går ut och städar av motståndet med 2/3-0?

På återseende, /Susarn






Levande spel

2024-09-14 16:00
Liverpool -1.5 @ 1.67
Liverpool FC
Nottingham Forest


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.