Speltips: Azerbajdzjan-Sverige: Kanna på Sverige!

Dejan Kulusevski
Landslagsuppehåll och Sverige-fokus i pipen. Landslaget befinner sig i Baku för att gästa Azerbajdzjan i Uefa Nations League under torsdagskvällen. Självklart hoppas och tror vi på en Svensk kross!

Levande spel

2024-09-05 18:00
Sverige -1 (Asian hcp) @ 2.06
Azerbajdzjan
Sverige


Efter ett hektiskt augusti med mycket ligafotboll ifrån hela europas toppligor och såklart Allsvenskan, så är det nu dags för landslagssamling och ett kort uppehåll. Under kommande vecka spelar de Europeiska nationerna Nations League, samtidigt som andra kontinenter VM-kvalar.

Svenskintresset har såklart sjunkit under de senaste årens fadäser, men vi har ett ungt och spännade landslag som bör kunna leda oss till blågula drömsomrar under många år framöver.

Jag kommer fokusera på Sveriges inledande match av Nations League imorgon. Förmodligen den längsta bortaresan vi har i Europamatcherna. Vi har som bekant ramlat ner i C-gruppen, och allt annat än en seger i gruppen vore ett fiasko.

Azerbajdzjan

Den lilla nationen Azerbajdzjan blir allt bättre i fotbollsvärlden. Klart att man fortfarande klassas som en av de sämre nationerna, men något blåbärsgäng är man inte riktigt längre. Azerbjadzjan kommer från en del skarpare insatser de senaste åren. Framför allt har vi rätt taskiga svenska minnen från 2023 här. Ett blågult landslag åkte ner till Baku och förlorade med 3-0, ett resultat som var lite spiken i kistan för Janne Anderssons landslagssejour.

Kollar vi på morgondagens landslag så som, så har man mest inhemska spelare. Framför allt dominerar såklart landets storklubb Qarabag spelarnas klubbadresser. Ser vi på lagets träningsmatch i juni, segermatchen mot Kazakhstan så representerade inte mindre än fem spelare i startelvan Qarabag. Mahir Emreli är väl en av få undantag här. Emreli tillhör Nürnberg i Tyskland men har gjort flera säsonger i Kroatien och Turkiet tidigare år. Ingen notorisk målskytt, men ändå en del mål på småbegränsad speltid.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag har stenkoll på alla spelare. Jag har sett Qarabag en del i europaspelet under de senaste åren, samt sett Azerbajdzjan i nationskvalet. Mer än så är det dessvärre ej.

Ser vi på Azerbjdzjans hemmafacit under senare år är det rätt stabilt. Landslaget har enbart förlorat två av lagets tio senaste hemmamatcher. Förlusterna kom mot Belgien och Österike i det senaste EM-kvalet och det var dubbla 1-0 förluster som då gällde.

Sverige

Landslaget har några riktigt kalla år bakom sig. Sedan det mäktiga avancemanget via playoff till EM 2016, kvartsfinal i VM 2018 och EM Slutspel 2020(2021) har det varit knapert med svenska framgångar. Tonläget har varit kritiskt och jag köper det. Janne borde med facit i handen lämnat blågult efter sommaren 2021 och gett taktpinnen till någon ny. Stora förändringar var i rullning, när en halv startelva skulle bytas ut. Gamla gardet med bland annat Seb Larsson, Micke Lustig, Marcus Berg och Ola Toivonen skulle bytas ut och här stod Janne A utan klara riktlinjer i min bok.

Janne förstörde tyvärr sitt egna legacy under de senaste tre åren på posten, och efter dubbla mästerskapsmissar minns man tyvärr mest det negativa.

Vi har dock vänt blad som kungen skulle sagt. Den gamla Danske storspelaren Jon Dahl Tomasson har tagit över landslaget, och vad vi kunnat se såhär långt, är att det är betydligt mer offensivt viktat.

Sveriges framgång under många år har varit ett hårt jobbande kollektiv. Vi har haft stabila defensiver länge, och också dominerats av starka defensiva spelare i klubbar ute i europa. Självklart har Zlatan varit den störste. Men ser vi på svenska spelare med framgångar ute i världen, är det främst defensiva sådana senaste decennierna.

Nu blåser det som sagt nya vindar. Vi har flera svenska spelare som spelar kontinueligt ute i sina klubbar. Längst fram finns både Alexander Isak som är helt ordinarie i världens tuffaste liga Premier League. Isak noterades för över 20 fullträffar för sitt Newcastle ifjol. På anfallspositionen finns även Viktor Gyökeres, en riktigt tank som fullständigt slaktat nere i Portugal de senaste året. 29+10 på 33 ligamatcher ifjol har följts upp med 7+1 på de fyra inledande ligamatcherna den här säsongen. Utöver våra anfallsstjärnor har vi Dejan Kulusevski och Lucas Bergvall ifrånTottenham, Yasin Ayari i Brighton och Hugo Larsson från Frankfurt. Icke att förglömma den ny uttagne Sebastian Nanasi som gjort kalvsylta av Allsvenskan de senaste säsongerna (numera i Ligue 1 och mål i premiären där).

Sverige har ett ungt och lovande lag som kan bli riktigt på sikt.

Ser vi på JDT's inledande landslagssamlingar, tycker jag vi är något på spåren. Att förlora mot med 5-2 nere i Portugal mot ett monsterlag är ingen fy skam. Sverige skapar runt 2 i expected Goal och har 13 målchanser i matchen, vilket är bättre än många andra nationer gör där nere. Sverige går även in och gör en kanon match i 60-70 minuter mot ett upphausat Danmark men förlorar sent.

Sverige har att jobba på defensiven såklart. Men här är det betydligt tunnare än längre fram i banan, och med skador på både Lindelöf och Krafth kan vi kanske få se en trebackslinje med imorgon kväll.

Enligt pressen tränade Dejan Kulusevski, Viktor Gyökeres, Alexander Isak, Hugo Larsson, Lucas Bergvall, Sebastian Nanasi och Yasin Ayari intensivt ihop på träningen senast, vilket talar för ett väldigt offensivt viktat lag från JDT.

Summering och speltips:

Sverige måste såklart hålla ihop det defensiva för att avancera i kvalet senare, men också för att springa igenom Nations League gruppspelet. Ser vi på offensiven är den glödhet med flera spelare som är helt ordinarie i topplag.

Även om Azerbaijzjan är bättre än tidigare, så anser jag att det ska vara klasskillnad i grunden här. Sverige har ett landslag med idel proffs i bättre ligor, medan hemmalaget har mest inhemska spelare.

Vi har både Isak, Göken och Kulan längst fram, som alla öser i PL.

Jag tycker det sett allt bättre ut under JDT. Vi vill spela en offensiv fotboll, och jag tror vi kommer lyckas med det. Mot bättre motstånd kan vi såklart bli synade, men jag räknar inte Azer till ett av dem.

Jag kommer reka Sverige här. Magkänslan är god, elvan ser spännande och undanser vi fiaskot här nere senast har vi stabila resultat mot morgondagens hemmalag. Sverige vann med 5-0 hemma 2023.

Jag har klickat Sverige -1 Asian till 2.06 inne hos Coolbet

Jag tycker denna ska ner mot 1.90, men då detta är den första samlingen till detta NL-spel så tar jag spelet med en medel peng. Allt över 1.96 är spelbart imo.

KANNA PÅ SVERIGE, KANNA PÅ!






Levande spel

2024-09-05 18:00
Sverige -1 (Asian hcp) @ 2.06
Azerbajdzjan
Sverige


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.