Speltips: Manchester United-Liverpool: Giganternas kamp på Old Trafford

Bruno Fernandes
Premier Leagues största match går av stapeln under söndagskvällen. Man United tar emot Liverpool i ett riktigt klassiker möte. Jag utgår ifrån förutsättningarna och tycker vi har överhypade gäster här.

Levande spel

2024-09-01 17:00
Manchester United +0.5 @ 2.03
Manchester United FC
Liverpool FC


Förmodligen en av de största matcherna vi har i världsfotbollen idag. Jag pratar såklart om hatmötet mellan Englands två största klubbar, Manchester United och Liverpool. Inte mer än dryga fem mil skiljer städerna åt, och en ynka ligatitel separerar söndagens hemmalag Manchester United från Liverpool i guldtoppen. Manchester United på 20 titlar, gästas av Liverpool på 19. Inga klubbar har vunnit fler än dessa, även om Uniteds stadsrival nu är uppe i åtta stycken på ett drygt decennium.

Liverpool som gått in i en ny era efter Klopp, har inlett säsongen i ett rasande tempo och vunnit båda sina inledande matcher. Medan Ten Hags United fick se sig besegrade sent, senast mot Brighton på bortaplan.

H2H stats: Man U 83 - Oavgjorda 60 - Liverpool 71


Manchester United

I de röda delarna har Manchester har sommaren präglats av olika flyttryktet. Spelare har ryktats in och ut, och nu när vi har en dag kvar av fönstret kan vi konstatera att United ledningen ändå tycks synat sina behov hyfsat bra. Anfallaren Joshua Zirkzee har plockats in från Bologna för att konkurrera med dansken Höjlund längst fram. En betydligt mer teknisk anfallare, som kan bjuda på det där lilla extra till skillnad från dansken som vi får se mer som en tanker-typ. Lägligt såklart med tanke på att Höjlund dessutom är skadad för stunden. Försvarslinjen har man stärkt upp med Leny Yoro från Lille. En spelare jag tyvärr sett för lite själv, men tycks ha varit riktigt bra borta i Ligue 1 ifjol. Från Bayern München har man sedan också plockat in både Matthijs de Ligt och Noussair Mazraoui, och vi får väl säga att den så kritiserade backlinjen fått ett rejält ansiktslyft. Tråkigt nog är Yoro skadad nu i början, men han kommer väl tillbaka snart förhoppningsvis.

Säsongen för United har inletts med en seger i premiären hemma mot Fulham 1-0. Zirkzee fick bli inbytt och målskytt direkt. Därefter följdes segern upp med en förlust nere i Brighton efter ett sent mål från Joao Pedro i matchminut 95. Överlag en rätt jämn tillställning i sydkuststaden.

Jag kommer fortsätta tjata om Ten Hags begränsningar att bygga ett fungerande lag. Men samtidigt har United en fin trupp att tillgå. Bruno Fernandes har dubbelblankat i FPL starten, vilket betyder att han bara fått fyra poäng såhär långt. Förväntningarna är såklart betydligt högre än så, och sett till matcherna som varit har han nog varit bäst på planen för de röda Manchesterlaget. Hans tid med poäng kommer absolut komma, kanske blir det redan under söndagen.

Hemma på Old trafford är Manchester United svårslagna vill jag påstå. I toppmöten mot City, Arsenal, Liverpool med flera har man fina siffror de senaste åren.

Man United saknar som skrivet, Höjlund till helgen och så även Leny Yoro. Man saknar även Mason Mount som fått en del förtroden under uppstarten av säsongen. Bra kan jag tycka, då jag tycker de finns bättre gubbar bakom honom. Istället kanske exempelvis Garnacho kanske få chansen från start här? Luke Shaw och Victor Lindelöf är båda skadade och kommer ej till något spel.


Liverpool

Det har pratats om en startsträcka nivå längre efter så många år av Klopps ledarskap i Liverpool. Så har inte fallet blivit. Den röda Liverpoolklubben flyger fint under sin nya tränare Arne Slott. Liverpool är som sagt, hundraprocentiga i seriestarten efter dubbla 2-0 segrar mot Brentford och Ipswich. Möjligen att första halvlek i premiären mot tractor boys såg lite trött ut, men där efter har de gasats friskt. Jag tycker Pool sett stabila ut rakt över hela banan, men kanske blir detta Slotts första riktiga test.

Ser vi på Liverpools trupp inför säsongen 24/25, så har inte mycket hänt med startelvan åtminstone. Samma lag kommer spela på planen. En del spelare har lämnat klubben och man har tunnat ut kostnaderna något. Igår blev dock den 26 åriga italienska landslagsmannen Federico Chiesa, klar för klubben. Jag har svårt att se Chiesa ta en tröja i elvan, men samtidigt en riktigt bra backup till den Egypiske prinsen Mohammed Salah.

I Slotts Liverpool tycks målsumparen Darwin Nunez, fått se sig förpassad till bänken. Diego Jota och Salah är gjutna i elvan, samtidigt som också Luiz Dias har fått en hel del speltid nu i början. Ser vi till elvan så trodde också många att unge Jarell Quansah skulle kompaniera kapten Van Dijk i mittlåset, men så har det inte blivit. Quansah fick 45 minuter i premiären, men har därefter förpassats till bänken i förmån för mer rutinerade Ibrahima Konate. I det stora hela, skiljer sig inte Slotts elvor nämnvärt från Klopps tidigare.

Till söndagens kamp har Liverpool endast en skada att tala om, det är mittfältare Curtis Jones, vilket såklart inte ska påverka någon startelva här. Man kommer med bästa möjliga lag till Old Trafford.

Ifjol tog Liverpool 34 poäng på resande fot. Inte ens två poäng per match, och här var man betydligt sämre än både Manchester City och Arsenal i toppen.


Summering och speltips:

Jag förstår såklart att Liverpool ställs upp som favoriter här. United har inte varit ett riktigt topplag sedan Sir Alex tid vid rodet, och det har Liverpool verkligen varit. Ifjol landade United som åtta, medan Pool blev trea, och efter förlusten senast mot Brighton kanske man sjunker ner ännu ett hack på rankingen, vad vet jag?

Ser vi på historiska möten här på Old Trafford är dock Manchester United bra. Trots iskalla formbesked under tidigare säsonger, har man gjort bra matcher här hemma mot topplagen. Med några få undantag är man alltid med och krigar om poängen. Fjolårets möte här hemma med Liverpool slutade faktiskt 2-2, där Mohammed Salah kvitterade sent från straffpunkten. Säsongen dess förinnan vann United dubbla matcher. 4-3 på förlängning i FA Cup kvartsfinalen, och 2-1 i ligaspelet. Vad jag vill försöka påvisa är att matcher här på Old Trafford ofta har varit tighta de senaste åren lagen emellan. Det finns såklart undantag så som 0-5 matchen 2021.

Med tanke på att båda lagen har fräscha ben såhär i säsongsupptakten, och att United sett rätt stabila ut defensivt så tror jag faktiskt vi får en tight match här. Jag förstår som sagt att Liverpool är favoriter, men jag tror inte man vinner mer än kanske 4 av 10 matcher med nuvarande förutsättningar.

United har lite skador, men ändå inga som jag tycker bör påverka startelvan särskilt negativt. Mycket sparkapital finns i Bruno Fernandes offensivt.

Hemmaplan, H2H övertag och en tränare som spelat "derbyn" förr gör att jag håller hemmalaget i handen här.

Spelet i matchen blir Manchester United +0.5 till 2.03 inne hos bet365

+0.5 är detsamma som dubbelchans. Det vill säga tar United poäng här hemma mot Liverpool på söndag så sitter spelet. Jag tror chansen är hyfsat god här, och skulle plockat spelet ner till 1.90 ish. Tas flat 1U.

På återseende och trevlig helg!

Håll full koll på hur oddsen utvecklar sig med hjälp av vår oddsjämförelse för fotboll och du kan med fördel ta del av massvis av tips och rekar från våra vinnande experter på vår sektion för speltips






Levande spel

2024-09-01 17:00
Manchester United +0.5 @ 2.03
Manchester United FC
Liverpool FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.