Speltips: Hammarby-GAIS: Formstarka tigerränder äntrar Tele2 Arena under måndagen.

Bouzomana
Måndagens stora match hämtas från Stockholm och Tele2 Arena. GAIS har packat väskorna för att ta färden upp till huvudstaden, och på andra sidan plan väntar ett mycket formstarkt Hammarby.

Levande spel

2024-08-26 19:00
Hammarby vinner + Över 5.5 bajen hörnor @ 3.40
Hammarby IF
GAIS


Vi börjar väl med att summera helgen här inne. Borta på de brittiska öarna har spelet gått riktigt bra. Vi är hundra procentiga gällande rekarna här inne, och dessutom har vi smattrat ut ett gäng liveklick som landat väl i plånboken. Tittar vi på vår kära Allsvenska, så är det tudelat utfall. Vi satt enormt bra på Sirius +0 och övern, när Djurgården ställde ut B-laget igår på Studan. Ändå går Sirius av nollade och båda spelen spricker. Vi rekade även Elfsborg hemma mot Blåvitt, och här blev både position och utfall positivt. Ellos vann till slut med 3-1.

Ikväll har vi tre matcher från Allsvenskan. Ett nervigt bottenmöte på Örjans Vall mellan HBK och VSK. Samtidigt tar Norrköping emot Mjällby på Parken, och på Tele2 Arena i Stockholm väntas storpublik när Bajen tar emot GAIS.

Tabellmässigt har vi jumbon VSK mot trettonde placerade HBK. Elvan Norrköping mot åttan Mjällby och trean Hammarby mot sjuan GAIS.


Håll full koll på hur oddsen utvecklar sig inför kvällen med hjälp av vår oddsjämförelse för fotboll och du kan med fördel ta del av massvis av tips och rekar från våra vinnande experter på vår sektion för speltips


Hammarby

Att det blåser vind i seglen på Hammarby sjö är vi nog alla överens om. Hammarby med Kim Hellberg vid rodret rattar skeppet mot högre placeringar i tabellen, och är just nu Allsvenskans formstarkaste lag. Frånsett plumpen(?) 3-3 hemma mot BP är det idel segrar de fem senaste matcherna och en målskillnad på impornande 15-4.

Efter att ha betat av mardrömsmotståndarna Värnamo på bortaplan senast, ska väl inget stoppa de grön vita kan tyckas. Men varje match är en ny, och ikväll väntar tuffa GAIS.

Inför kvällens jubileums omgång på Nya Söderstadion väntas en hel del folk. I skrivandets stund är det över 27000 sålda matchbiljetter, och med lite väntat bortfall, lär det väl i alla fall landa på 25+ rimligen.

Hammarby har presenterat en tigerrandig jubileumströja ikväll. En riktigt läcker historisk tröja, som fick fansen att sväva på moln. Tröjan tog slut innan den ens hann komma in, och nu har klubben fått ordinera med nytillverkning.

Hammarbys fem senaste allsvenska matcher:

  • 3-0 Värnamo (B)
  • 3-3 BP (H)
  • 4-1 Kalmar (B)
  • 3-0 Mjällby (H)
  • 2-0 BP (B)

Inför kvällens match har Bajen en frisk trupp att tillgå. Saknas gör såklart ynglingen Gül som gjort braksuccé i både U19 och HTFF, och tagit tröja i A-truppen i år. Gül har sålts för dryga 60 miljoner kronor till den portugisiska storklubben Porto och ersatts av den danske talangen Clemmensen. Den sistnämnde landade dock på söder igår, och är ej med i dagens matchtrupp. På skadelistan finns ännu Fredrik Winther (korsband), samtidigt som också den spanska ytterbacken Marc Llinares är tvkesam.

Hemma på Tele2's plastmatta är Bajen erkänt starka historiskt. I år har man inte varit lika klokrena, men en seger ikväll skulle innebära att man står på 22 poäng på 10 hemmamatcher och ändå vara ett topp 4 lag i segmentet hemmaspel.

GAIS

GAIS kommer till dagens match, med en seger färskt i bagaget. Bottengänget HBK avfärdades rätt lätt hemma på Gamla Ullevi senast och ser vi på Gais senaste matcher har man tre segrar på de senate fem.

GAIS fem senaste allsvenska matcher.

  • 3-1 HBK (H)
  • 1-2 Elfsborg (B)
  • 0-1 Norrköping (H)
  • 1-0 AIK (B)
  • 2-0 AIK (H)

Tittar vi på dagens matchtrupp, så saknas viktiga Mergim Krasniqi i kassen. Krasniqi som jag tycker varit en av seriens bästa målvakter under säsongen, drog sitt tredje gula kort för säsongen mot HBK och är alltså avstängd. Istället lär Kee Sims få förtrodende ikväll, och senast de begavs så var han riktigt kall. En halvtaskig match borta mot Elfsborg, avslutades med ett rött kort. Utöver Krasniqi, saknas Robin Frej, Egzon Binaku.

GAIS har knappast rosat markanden på resande fot under säsongen. Klubben har bara tagit 9 av sina 31 inspelade poäng på bortaplan, och hade vi bara räknat till bortaspel hade GAIS varit inblandade i en bottenstrid. Framåt har man inte gjort ens ett mål per match som gästande lag.

Summering och speltips:

Senast de begav sig mellan lagen, slutade mötet 0-0. Den gången var GAIS närmst att dra det längsta strået. GAIS hade ett jätteläge i slutet som man skulle fått en straff på, men så blev ej utfallet och matchen blev alltså mållös. Något som stack iväg var dock hörnsparkarna. Hela 18 stycken (10-8 till GAIS) noterades, och nära något form av rekord. Chansmässigt en helt jämn batalj med nio målchanser var enligt Flashscore. Jag själv var på plats nere på GU, och tyckte matchen i sig var en kamp. Båda lagen tog ut varandra enorm, och man såg tydligt att GAIS matchplan var att slå ut Besara ur spel. Något man också lyckades väldigt bra med i långa stunder.

Ikväll är det dock match på Tele2 arenas snabba matta. Helt andra förutsättningar än Gamla Ullevis gräs. Det kommer gå fortare här. Det kommer förmodligen vara svårare för GAIS att komma upp i press. Dessutom har lagen gett lite olika formbesked på sistone.

Hammarby har alltså sköjt över offensivt med 15 mål framåt på sina fem senaste matcher. GAIS har förvisso vunnit tre av sina fem senaste. Men har också fått sig besegrade två gånger över de senaste tre. Man var sämre än Norrköping hemma och klart sämre än Elfsborg borta.

För att dra lite slutsatser av min text ovan, så tror jag Bajen kommer ut helt påkopplade idag. De väntas alltså jubileumsfight, med allt vad det innebär. Galet hemmatryck, då måndagsmatcher brukar betyda bättre tryck än helg. Vi har plast och inte gräs som underlag, och GAIS saknar sitt naturliga val i målet.

Bajen har skapat en hel del hörnor på hemmaplan på senare tid, och jag ser inte något som tyder på att man ska bryta trenden. Med Touré på planen som söker djupledsspelet ofta, kommer fler långa bollar och naturligtvis också fler hörnor.

Jag kommer att spela en kombo i matchen som jag skulle tro sitter betydligt oftare än oddset visar.

Hammarby seger + Hammarby över 5.5 hörnor till 3.40 inne hos Unibet

Jag tar spelet med en medelinsats.

Vi syns på läktarn ikväll!






Levande spel

2024-08-26 19:00
Hammarby vinner + Över 5.5 bajen hörnor @ 3.40
Hammarby IF
GAIS


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.