Speltips: Värnamo-Häcken: Fortsatt låg tro på Paco Johansens bygge

Ajdin Zeljkovic
Det vankas fotboll på Finnvedsvallen under lördagseftermiddagen. IFK Värnamo tar emot BK Häcken på hemmaplan, tre poäng står på spel. Ska Häcken äta sig närmre toppen, eller tappar de mark på nytt?

Levande spel

2024-07-20 15:00
Värnamo seger @ 3.00
IFK Värnamo
BK Häcken


Efter en helt okej insats uppe i Stockholm senast, fick dagens hemmalag IFK Värnamo åka hem utan poäng. Djurgården vann väl i det stora hela rättvist, men visst hade även smålänningarna sina lägen i matchen. 1-0 nederlag till slut.

Dagens bortalag Häcken föll ihop fullständigt hemma mot Elfsborg i ett möte många hade förhoppningar på. Elfsborg är mitt i europakvalet och de flesta trodde nog på lite trötta ben i boråslägret. Istället för en planenlig seger för Häcken, blev det tre mål i slutminuterna för gästerna och Elfsborg vann till slut med hela 5-3. En häftig match minst sagt. En av de, vi kommer tala om när säsongen skall summeras i november.

Vi är nu halvvägs in i seriespelet och sex poäng skiljer dessa lagen emellan. Häcken är fyra bakom Mjällby på 23 poäng, samtidigt som Värnamo har spelat in 17 pinnar och finns på en tolfte plats. Skall dock sägas att Häcken har en match mer spelad.

IFK Värnamo

Hemmalaget har inget hemmafacit att skryta om under säsongen som varit. Faktum är att man är sämst i klassen. Fyra inspelade poäng såhär långt och endast en seger. Segern kom dock nu efter uppehållet, när IFK Göteborg besegrades med 2-0 för ett par veckor sen. Sex mål framåt är såklart svagt, men jag tycker ändå trenden pekar uppåt även om det bara varit två matcher nu efter uppehållet.

IFK Värnamo har blandat och gett en del under säsongen, självklart har man en del insatser som får klassas som bleka, då man förlorat mot svagt motstånd här hemma. Men vi ska också minnas krisen runt hemmaborgen Finnvedsvallen, som inte var spelklar på 1-2 månader i början. Värnamos hemmadata, blir alltså lite skev.

Precis som under Kim Hellberg, vill Värnamo rulla boll längs med marken. Man har gärna en hel del bollinnehav och är spelförande. Senast mot Djurgården hade man exempelvis 56% boll på bortaplan. Starka papper, även om det såklart gäller att förvalta bollinnehavet.

Till dagens kamp har tränare Anes Mravac inga avbräck att tala om. Noll spelare på skadelistan och precis samma siffra gäller för avstängda spelare.

En av Värnamos stora frontfigurer denna säsong är Johnbosco Kalu. Nigerianen står noterad för 6+2 såhär långt. Samtliga poäng har kommit under de senaste sju matcherna.

BK Häcken

Göteborgarna BK Häcken föll tungt senast mot ett på nytt fött Elfsborg. Trippla ledningar (1-0, 2-1, 3-2) blev till slut till en blytung 5-3 förlust i matchens slutskede. Ja, släpper man in fem mål i en match, blir det såklart svårt att vinna.

Häckens stora problem under Paco Johansens ledning är försvarsspelet. Trots att laget ligger fyra i tabellen, och ändå spelat in 23 poäng, har man släppt in 28 mål på femton spelade matcher. Ett facit som är under all kritik.

På resande fot är Hisingsgänget ändå ett hyfsat lag. 3 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster såhär långt. Målskillnaden är dock negativ med 10-12.

Till dagens kamp har Paco en del huvudbryn i sin trupp. Lagkapten och en av seriens bästa spelare, Simon Gustafson tog sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd idag. Saknas gör även den tunisiske anfallaren Amor Layouni (3+3), som inte åker med truppen på grund av skada.

Paco har sagt att laget får spela på ett annat sätt utan sin juvel på mittfältet. Men frågan är om han verkligen går att ersätta? Självklart finns goda kvalitéer i Ryygard och Zeidane Inoussa, men räcker det?

Summering och speltips:

Min känsla för matchen är att Häcken får det svårt här. Värnamo har kanske inte något starkt hemmafacit att skryta om, men gör ofta väldigt fina insatser mot skickliga lag som Häcken. För ett drygt år sedan vann Värnamo här hemma mot Häcken i rätt tråkig match med 1-0. Mycket har hänt sen dess, och jag har svårt att se att vi får en lika trött tillställning idag.

Häcken har absolut offensiv kraft och bör väl kunna hitta till avslut framåt, men utan två viktiga kuggar har jag svårt att se att man räcker till mot ett svårspelat Värnamo på gräs. Häcken är ett typiskt konstgräs lag och har förlorat de flesta av matcherna på gräs den här säsongen. 2-1 borta mot Mjällby, 3-0 borta mot GAIS, 3-0 borta mot Halmstad. Enda segern kom faktiskt i derbyt mot Blåvitt på Gamla Ullevi.

Tar jag ned förutsättningarna här, med ett utvilat och friskt Värnamo i bättre slag än tidigare mot ett Häcken som blev rejält nedtryckta i skorna sent senast. Att matchen spelas på gräs och att Häcken dessutom får spela utan sin lagkapten och bästa spelare, så tycker jag att oddsen i matchen bör viktas upp nästan helt even här.

I skrivandets stund är dock Värnamo klar underdog här, och de köper jag ej.

Mitt speltips i matchen blir därför IFK Värnamo seger till 3.00 inne hos Coolbet. Hugger denna med en medel peng 3U

Trevlig lördag!

/Sus






Levande spel

2024-07-20 15:00
Värnamo seger @ 3.00
IFK Värnamo
BK Häcken


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.