Speltips: Mjällby-Malmö: Skräms mästarna fortsatt av spöket?

Mjällby jublar
Under lördagseftermiddagen reser de regerande mästarna Malmö FF upp till vackert belägna Strandvallen utanför Sölvesborg. På andra sidan planen står ett Mjällby, som på senare år blivit lite av ett spöke för giganten i himmelsblått. Kan Malmö resa sig, och ta med sig de tre poängen hem?

Levande spel

2024-07-13 15:00
Båda lagen gör mål @ 1.81
Mjällby AIF
Malmö FF


Mitt i den svenska semesterperioden, tar sig de allsvenska lagen in i omgång 14. Vi är alltså snart halvvägs in på säsongen, och de regerande mästarna Malmö FF leder precis som förväntat serien.

En av säsongens stora överaskningar heter dock Mjällby AIF. Den lilla klubben från Blekingkusten finns inför kommande omgång på en tredjeplats, tillika en europaplats. Bakom sig har man BK Häcken och Hammarby, och skulle man reda ut detta när säsongen summeras får det väl ändå ses som en riktig bragd.

För giganten MFF har MAIF på senare år blivit ett riktigt spöke. Ser vi på de fem senaste möterna inbördes har Malmö exakt NOLL segrar, samtidigt som Mjällby faktiskt vunnit tre av dessa.

Vi har alltså ett häftigt möte att vänta under lördagen. Kan Malmö rycka i toppen? Eller fortsätter Mjällby att göra dagen sur för mästarna?

Vi sparkar av 15.00 i eftermiddag.

Mjällby AIF

Mjällby finns alltså på en tredje plats inför helgens stundande omgång. 26 inspelade poäng såhär långt, innebär ett snitt på 1.85 poäng per match. Av dessa 26 pinnar, har hela 17 hämtats hem på hemmaborgen Strandvallen. Här har flera stora klubbar fått åka hem med svansen mellan benen, och ser vi till den allsvenska tabellen är det bara Malmö som är ett bättre hemmalag just nu. Självklart har både Elfsborg, GAIS och Bajen chans att gå om i den statistiken, men där är vi inte idag.

Mjällby vann återstarten här hemma på Strandvallen förra helgen. Laget avgjorde mötet med Brommapojkarna i den 97e minuten på straff, och bärgade således en ny trea. Vi hade en udda tvåmålsskytt i försvararen/wingback Herman Johansson. Samtidigt drog också Johansson på sig säsongens tredje gula kort och är därför avstängd i eftermiddag.

Utöver Herman Johansson, så har tränare Anders Torstensson inte många huvudbryn inför dagens match. Mjällby har en skaplig form med tre raka segrar och två förluster senaste nio. Man har en intakt trupp och vann mot just MFF med 1-0 här ifjol.

Malmö FF

Ett av allsvenskans mest stjärnspäckade lag genom tiderna tar alltså bussen den inte alltför långa resan upp till Blekinge. Till skillnad från hemmalaget saknas en hel del gubbar för tränare Rydström. Men det är väl tur då, att man har en enorm bredd i truppen.

På frånvarolistan finns sedan tidigare bland annat Anton Tinnerholm, Steffano Vecchia och Oscar Lewicki. Vi kan även lägga till en Sergio Pena som varit och spelat Copa America på andra sidan Atlanten och väntas vila (åtminstone ej starta). I försvarsled saknas även tokgivne Derek Cornelius som även han spelar Copa America. Cornelius Kanada tar sig an Uruguay i en bronsmatch under natten mot söndag. Positivt då, att Busanello finns åter redo för startelvan. På mittbacken ersätter nog rutinerade Moisander.

Ser vi till Malmös lag, så är yngtuppen Bohlin i högform och bör fortsatt hota motståndarna.

Jag har läst runt lite på diverse forum och media och MFF väntas starta med följande elva: Dahlin/Busanello-Moisander-Jansson-Stryger/Nanasi-Berg Johnsen-Rosengren-Bolin/Kiese Thelin-Botheim.

Långt ifrån någon dålig elva detta, och självklart ställs man upp som solklara favoriter i eftermiddag.

Malmö åkte på en plump före uppehållet när man tappade poäng uppe på Grimsta mot BP, samtidigt så krossade man också Halmstad i återuppstarten förra helgen med hela 5-1. Malmö har dock tappat en del poäng på resande fot även denna säsong.

Summering och speltips:

Ser vi på lagens inbördes möten under senare tid så är det alltså favör Mjällby. Mjällby vann faktiskt bägge mötena ifjol. 1-0 här på Strandvallen och 2-1 nere på Eleda Stadion.

Tar vi luppen och riktar den på Mjällbys hemmafacit i år, så har laget gjort mål i samtliga 8 hemmamatcher som spelats i Allsvenskan. Defensivt har man inte hållt nollan i fler än två av dessa. Totalt har man mäktat med 17 mål framåt och 10 mål bakåt, ett snitt på 3,38 mål per match. Så att Mjällby skulle vara ett defensivt spelande lag här hemma stämmer inte riktigt.

Malmö då? Jo, de himmelsblå har gjort mål i samtliga bortamatcher i år. I drygt hälften av dessa har man också släppt in mål.

En kombination av avbräcken i defensiva led för MFF, inbördes statistik, säsongens statistik och hur lagen sett ut i allmänhet gör att jag tror att mållinan är intressant idag. Malmö kommer spela sin fotboll som alltid under Henke Rydström. Mjällby kan trivas med detta och ställa om.

Jag tror det finns god chans till att båda lagen gör mål i eftermiddag, och hugger därför spelet till 1.81 inne hos Coolbet

Jag anser att linan är cirka 10 punkter hög, och kliver därför in med en medel insats här.

På återhörande!

/Susarn






Levande spel

2024-07-13 15:00
Båda lagen gör mål @ 1.81
Mjällby AIF
Malmö FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.