Speltips: Nederländerna vs Turkiet - Har Turkiet vad som krävs för att orka 90 minuter igen?

Nederländerna firar
En sovande jätte har återigen i ett mästerskap tagit sig till kvartsfinal i form av Nederländerna, medans turneringens “dark horse” Turkiet allt jämnt skapar rubriker. Vem tar sig till semifinal?

Levande spel

2024-07-06 21:00
Över 2,5 mål @ 1.80
Holland
Turkiet


EM-turneringen och sommarens stora händelse har kommit riktigt långt nere i Tyskland och vi har redan fått den första semifinalen bekräftad. Under lördagskvällen ska vi dessutom få veta vilka som ska göra upp i den andra semifinalen. Det var rejält med underhållning under fredagen och jag tror vi kommer få uppleva det även nu. En sovande jätte har återigen i ett mästerskap tagit sig till kvartsfinal i form av Nederländerna, medans turneringens “dark horse” Turkiet allt jämnt skapar rubriker. Vem tar sig till semifinal?

Nederländerna

Efter det sura, men också kanske rimliga, uttåget mot Argentina i Fotbolls-VM 2022 så var jag nog inte ensam om att känna en viss glädje och förhoppning kring att den holländska fotbollen inte bara var på rätt väg utan på god väg. Nu står man här i en kvartsfinal efter ett gruppspel som förvisso inleddes bra men som endast ledde till en tredjeplats i gruppen. Cody Gakpo ser så där farligt ut framåt som under 2022, Virgil Van Dijk lika självklar som vanligt i den backlinje han styr. I mötet mot Rumänien i åttondelsfinalen var det faktiskt aldrig ens nära att man vacklade eller tappade matchplanen. Man vann med 3-0 och det fanns faktiskt bud på mycker mer och tidigare i matchen. Har man vad som krävs redan nu?

Turkiet

Vad finns det att säga om detta Turkiet egentligen? Man sliter kämpar för varandra på ett sätt man inte sett på nästan 20 år och man gör det dessutom på ett sätt som inte enbart är defensivt inriktat. Matchen mot Österrike i åttondelsfinalen handlade mycket om Demiral både under och efter matchen och hans avstängning är givetvis ingenting positivt men snarare kanske fullt rimlig. Nu får man tillbaka Hakan Calhanoglu och visst är det nästan mer imponerande att man lyckades besegra Österrike utan den så viktige kreatören. Med spelare som Yildiz, Guler och många fler i den här truppen så är känslan att man på en bra dag kan störa vem som helst. Kan man störa Nederländerna?

Analys och speltips

Det är den sista matchen i kvartsfinalsrundan och visst är det spännande att just dessa två nationer gör upp om en plats i semifinal. Att Nederländerna skulle kunna ta sig hela vägen dit hade förvisso kanske inte varit en superskräll på förhand men visst hade vi nog sett andra nationer än Nederländerna och/eller Turkiet i en sådan situation. Det är också två lag som tydligt blivit två stora favoriter för publiken i och med den frejdiga och “positiva” fotboll man spelar. Det går fort, det finns olika sorters lösningar i offensiv riktning och det händer en hel del i matcherna man spelar. Det tror jag också att det kommer göra i den här matchen. Jag vågar absolut inte räkna ut detta Turkiet till den oddsättning spelbolagen gör men jag vågar inte heller tro på turkarna så mycket. Istället tror jag att vi kommer få se en matchbild som både Nederländerna och Turkiet kommer vara nöjda med. Det kommer vara ett högt tempo, mycket närkamper och en hel del individuella prestationer som kommer utmärka den här matchen. Med andra ord upplagt för en hel del fasta situationer och målchanser. Jag spelar därför:

Över 2,5 mål till oddset 1,80 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2024-07-06 21:00
Över 2,5 mål @ 1.80
Holland
Turkiet


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.