Speltips: Tyskland-Skottland: Die mannschaft sparkar igång fotbollsfesten

Toni Kroos
Fotbollen är tillbaka där den hör hemma. Vi har lämnat Qatar bakom oss, och får nu åter en riktig mästerskaps-sommar, fantastiskt! Värdnationen Tyskland sparkar igång mästerskapet hemma i München mot Skottland, och vi räknar kallt med ett vansinnigt drag på läktarna och på planen.

Levande spel

2024-06-14 21:00
Tyskland -1.5 (AH) @ 1.88
Tyskland
Skottland


För första gången sedan sommaren 1988 spelas fotbolls EM i Tyskland. Hemmanationen har revansch att utkräva efter fiaskon i båda de två senaste VM och EM upplagorna och nu ska Die Mannschaft bärga guldet på hemmaplan. Vi som har några år på nacken minns alla sommaren 2006, ett fantastiskt världsmästerskap gick av stapeln i Tyskland där till slut Italien och Giggi Buffon fick lyfta bucklan.

Till årets mästerskap kommer England och Frankrike in som de favoriterna. Tätt där bakom finns också just Tyskland och så även Spanien och Portugal.

Ni som följt med under uppladdningen här, vet att vi på 1x2 släppt både guider och inför program på Youtube. Vi har där snackat upp alla grupper och en del av panelen tror också på den tyska maskinen. Jag själv och även kollega David tror på Skottskt avancemang ur gruppen, men visst blir en öppningsmatch mot hemmanationen riktigt tuff.

Tyskland som alltså föll redan i åttondelen i senaste EM slutspelet tar under fredagskvällen emot Skottland på Allianz Arena i München. Drygt 70 tusen åskådare på läktarna och ett massivt hemmatryck är att vänta.

Tyskland

Mycket har hänt sedan Tyskarna lämnade Qatar VM redan i gruppspelet för drygt ett och ett halvt år sedan. Framför allt har man en ny tränare vid rodret. Den forne Bayern coachen Julian Nagelsmann återvänder till sin gamla hemmaplan i München och självklart är målet att skapa magi.

Tittar vi på den tyska truppen inför mästerskapet är den stark. Väldigt starkt på många delar av banan. I mål har vi rutinerade Manuel Neuer. I backlinjen finns både Joshua Kimmich och den nyligen korade Champions League vinnaren Antonio Rüdiger. På fältet finns även här en hel del rutin med generalerna Toni Kroos och Ilkay Gündogan. Jag tycker dock inte tyskarna skall ses som gamla och slut, i truppen finns också framtidsnamn som Jamal Musiala och Florian Wirtz.

Truppen i sin helhet: GK: Manuel Neuer (Bayern Munich) GK: Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona) GK: Alexander Nubel (Stuttgart) GK: Oliver Baumann (Hoffenheim) DF: Antonio Rudiger (Real Madrid) DF: Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) DF: Robin Koch (Eintracht Frankfurt) DF: Maximilian Mittlestadt (Stuttgart) DF: Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) DF: Waldemar Anton (Stuttgart) DF: Benjamin Henrichs (RB Leipzig) DF: David Raum (RB Leipzig) DF/MF: Joshua Kimmich (Bayern Munich) MF: Ilkay Gundogan (Barcelona) MF: Pascal Gross (Brighton) MF: Robert Andrich (Bayer Leverkusen) MF: Chris Fuhrich (Stuttgart) MF: Aleksandar Pavlovic (Bayern Munich) MF: Leroy Sane (Bayern Munich) MF: Toni Kroos (Real Madrid) MF: Jamal Musiala (Bayern Munich) MF: Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) FW: Niclas Fullkrug (Borussia Dortmund) FW: Kai Havertz (Arsenal) FW: Thomas Muller (Bayern Munich) FW: Deniz Undav (Stuttgart) FW: Maximilian Beier (Hoffenheim)

Summa Summarum, tycker jag att det tyska bygget är ganska komplett. Möjligen att backsidan är lite klen för att nå hela vägen.

Tyskarna har precis som många andra träningsspelat inför mästerskapets start. Två träningsmatcher är gjorda och facit på dessa är en seger och en oavgjord. Krysset kom lite överaskande hemma mot Ukraina, medan segrarna bärgades mot Grekland. I våras besegrades dock både Frankrike och Nederländerna.

Mästerskap på hemmaplan betyder som bekant att man är direktkvalificerade, och således har inget EM-kval spelats.

Tyskland väntas ställa upp med följande startelva på fredag: Neuer - Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündoğan (c), Wirtz - Havertz

Skottland

Skottarna tog sig till sitt fjärde Europamästerskap i fotboll. De tre tidigare har inneburit uttåg redan i gruppspelet, och vi får väl se om Skottarnas resa blir längre denna gång.

Skottland tog sig vidare till mästerskapet genom en andraplats i sin kvalgrupp. Etta i gruppen kom Spanien på 21 inspelade poäng och därefter alltså Skottland på 17. I gruppen fanns också Norge, Georgien och Cypern. En ganska bekväm resa för Skottland med andra ord.

Fredagens gäster, kommer till matchen med en lite småstukad matchtrupp. QPR anfallaren Lyndon Dyche, försvarspelarna Nathan Patterson(Everton) och Aaron Hickey(Brentford) har alla fått kasta in handduken.

Skottlands trupp: Goalkeepers: Zander Clark (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell) Defenders: Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Al-Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol City), Scott McKenna (Copenhagen), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andy Robertson (Liverpool), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Real Sociedad) Midfielders: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (free agent), Kenny McLean (Norwich), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United) Forwards: Che Adams (Southampton), Tommy Conway (Bristol City), James Forrest (Celtic), Lewis Morgan (New York Red Bulls), Lawrence Shankland (Hearts)

Under EM-kvalet var Manchester United spelaren Scott McTominay skottarnas "tunga på vågen". Med sina sju mål framåt och en målgivande passning, var han överlägsen resterande i den kategorin, och till skillnad från sin roll i Manchester, så är McTominay mer utav en släpande anfallare i detta skottska landslag.

Även om Skottarna fick en rätt så bekväm väg till detta mästerskap, så har man gjort en del bra matcher. Man inledde kvalet på bästa vis, genom att vinna allt. Framför allt kan man ta med sig 2-0 segern hemma mot giganten Spanien.

Avslutningsvis har man precis som Tyskarna genrepat inför mästerskapet med ett par träningsmatcher mot svagare motstånd. Här om dagen tappade man en 2-0 ledning hemma mot Finland till 2-2, och dess förinnan besegrades usla Gibraltar med 2-0. Siffror som i och för sig var rejält i underkant.

Skottland tränas av Steve Clarke och väntas ställa upp med följande startelva på fredag: Gunn - Hendry, Hanley, Tierney - Ralston, Gilmour, McGregor, Robertson (c) - McTominay, McGinn - Shankland

Tyskland får se upp med Billy Gilmour och Scott McTominay. Rivjärnet McGinn finns också med i elvan.

Summering och speltips:

Även om jag tror Skottarna bör ha en rimlig chans att ta sig till slutspel i denna grupp, tror jag att öppningsmatchen kan bli en mardröm för britterna.

Ser vi på matchtrupperna och startelvorna, är det såklart en brutal klasskillnad. Oddssättarna sätter också upp hemmanationen som en stark favorit här. Men är de verkligen tillräckligt lågt? Jag tvivlar på det. I min bok ska nog Tyskarna pressas ner ännu lite till här.

Tyskland kliver in i premiären med säkerligen 50k+ på läktarna som håller på laget. Det kommer vara ett mäktigt tryck på Allianz Arena, och jag tror formstarka Havertz kan göra ett par mål på detta Skottland.

Skottland släppte förvisso bara in ett mål per match under EM kvalet. Men ser vi på möten med lag av bättre dignitet har man haft det kämpigt. Frånsett segern hemma mot Spanien är det idel förluster. 1-3 torsk hemma mot England, 0-2 torsk borta mot Spanien och 4-1 förlust borta mot Frankrike under 2023.

Ett påslaget Tyskland skall helt enkelt göra slarvsylta av ett betydligt svagare Skottland.

Överlinan i matchen är rätt pressad och här tycks man tro på mål. Jag skulle inte bli förvånad om Tyskarna gör tre framåt här, och i sånt fall har jag enormt svårt att se värdnationen ej täcka minus handikappet vi rekar.

EMs första speltips på en match blir därför Tyskland -1.5 (asian) till 1.88x pengarna inne hos bet365. Jag spelar 2U flat

Spelet betyder att Tyskland måste vinna med två bollar eller fler för att vi ska kamma hem återbäring. Jag tycker denna bör pressas ner runt 1.8x, så spelbar ner till 1.83-1.84+ imo.

På återseende,

/Susarn


Levande spel

2024-06-14 21:00
Tyskland -1.5 (AH) @ 1.88
Tyskland
Skottland


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.