Speltips: BK Häcken vs Kalmar FF - Blir det en rejäl sväng en gång till?

Kalmar jublar
Två lag som inte helt helt nöjda ännu med sina säsongsinledningar är BK Häcken och Kalmar FF, kan något av lagen bygga upp en kontinutet?

Levande spel

2024-05-12 14:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.90
BK Häcken
Kalmar FF


Våren blir allt finare och varmare och så även den Allsvenska fotbollen som kommit in i en mer intensiv fas innan vi tar uppehåll för EM. Tabellen blir allt mer tydlig samtidigt som lagen blir allt mer varma i sina kläder. Två lag som inte helt helt nöjda ännu med sina säsongsinledningar är BK Häcken och Kalmar FF, kan något av lagen bygga upp en kontinutet?

BK Häcken

Det kan tyckas låta lite hårt att påstå att Häcken inte har någon kontinutet men insatsen hemma mot IFK Norrköping för två veckor sedan lämnade mycket att önska och det är inte heller helt konstigt när man har en ny tränare i “Paco”. Det som ska sägas är att Häcken trots en oerhört stor spelarruljans under 2023 börjar sakta men säkert se klart mycket bättre ut än vad man gjorde under Svenska cupen. 13 inspelade poäng och endast fem poäng bakom tabellettan MFF är inte så illa och lägg därtill att man gjort mål i samtliga matcher sedan man blev nollade i premiären och det blir ännu positivare. Kan man hålla kontrollen i en matchbild mer än en halvlek?

Kalmar FF

När Viktor Granath nickade in sitt andra mål strax innan paus för sitt HBK senast så var jag nog inte ensam med att tänka följande: Det kommer aldrig släppa för Kalmar. Men, man kom ut i den andra halvleken och lyckades med precis det. Det landade i en 5-2 vinst hemma på Guldfågeln Arena och även fast det bara var säsongens andra seger så kunde nog Henrik Jensen och hans mannar sova lite bättre. 13 gjorda mål för att vara ett bottenlag är en sjukt imponerande siffra, men 15 insläppta är faktiskt näst sämst i serien och det håller inte att ha ett sånt snitt över en hel säsong. En vinst mot Häcken och man får givetvis ännu mer andningsutrymme, kan man lyckas med det?

Analys och speltips

Det är “toppen mot botten” som gör upp. Tabelltrean Häcken gästas av Kalmar som ligger nästsist och det var nog inte många som trodde på det inför säsongen. Om det är något som vi kan dra en tidig slutsats kring så är det faktumet att det svänger om dessa lagen, och det rätt så rejält. Häcken har i 3 av 4 matcher hemma på Bravida Arena haft en “outcome” där båda lagen gör mål, samtidigt har Kalmar i alla sina tre bortamatcher haft just den “outcomen”. Tittar vi dessutom på hur det ser ut kring att båda lagen gör mål och matchen dessutom går över 2,5 mål så har Kalmar gjort detta i 6 av 7 matcher, Häcken å sin sida har gjort detta i 4 av 7 matcher, där 3 av dessa kommit hemma på Bravida. Jag tror inte statistiken kommer göra oss fel i den här matchen heller utan förväntar mig att det kommer svänga rejält. Därför spelar jag:

BLGM & Över 2,5 mål till oddset 1,90 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2024-05-12 14:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.90
BK Häcken
Kalmar FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt