Speltips: AIK vs IK Sirius - Kan Sirius vända på den här negativa trenden?

Sirius jublar
Under lördagen ska redan den åttonde omgången av Allsvenskan sparkas igång och vi gör det med en härligt match på Friends Arena och mötet mellan AIK och IK Sirius.

Levande spel

2024-05-11 15:00
Sirius över 3,5 hörnor @ 1.61
AIK
IK Sirius


Den allsvenska fotbollen är i högsta grad igång och sakta men säkert börjar vi se allt tydligare skikt i tabellen och den data och statistik som finns kring lagen blir allt tydligare och mer pålitlig. Kul då att undertecknad prickade in formen under förra helgen och levererade 2 vinster och 1 push. Under lördagen ska redan den åttonde omgången av Allsvenskan sparkas igång och vi gör det med en härligt match på Friends Arena och mötet mellan AIK och IK Sirius.

AIK

Det fanns en hel del frågetecken inför matchen mot IFK Norrköping hemma på Friends Arena senast. Förlust mot Malmö borta med 5-0, skador på nyckelspelare och en bänk som började se allt mer “juniorig” ut. Trots det så gick man ut och vann med klara 6-2 och även fast man kan bygga upp AIK för den insatsen så ska man nog snarare titta till det förlorande laget Norrköping som snarare såg ut som ett bottenlag i Superettan. Men, sex mål framåt är imponerande och skönt för AIK är det också att den flyttryktade cyprioten Ioannis Pittas gjorde två nya mål samtidigt som andra spelare i form av Coulibaly och Tychosen steppat upp. Kan AIK ta sin femte raka hemmaseger?

IK Sirius

Efter en stark och minst sagt imponerande höstsäsong av Christer Mattiassons IK Sirius så var det nog inte endast jag som var spänd på att se vart den här säsongen skulle landa. Att den skulle inledas med endast sju inspelade poäng och endast sex gjorda mål på sju matcher såg iallafall inte jag komma. Man har förvisso haft ett par tuffa matcher nyligen men jag tycker att man ska kunna kräva mer av det blåsvarta laget från Uppsala trots att man tappat sin forne skyttekung i Wessam Abou Ali. Senast blev man pulveriserade och överkörda i den första halvleken mot BK Häcken hemma på Studenternas med 3-0, kan man studsa tillbaka och undvika det på Friends?

Analys och speltips

Trots att vi bara spelat sju omgångar så får vi ändå konstatera att i matchen mellan AIK och Sirius så är det toppen mot botten. Tabelltvåan mot ett lag på trettonde plats. Det är som jag varit inne på tidigare fortfarande en ung tabell och det kan fortsatt svänga mycket baserat på ett resultat men det skiljer redan sju poäng lagen emellan. Den här matchen då, hur ska den se ut? Det var inte lätta matcher för AIK mot Sirius i fjol där man först spelade 0-0 på Friends Arena och vann sent borta i Uppsala efter ett långskott från Bilal Hussein. Faktum är att det här historiskt inte varit en lätt uppgift för AIK sedan Sirius tog steget upp till Allsvenskan igen och det tror jag inte heller det blir under lördagen. Men, vi ska fokusera mer på hörnor och den statistiken. Som vi vet vid det här laget är det två lag med lika olika spelfilosofier som gör upp på nationalarenan.

AIK gillar att spela ett possession-spel hemma där man från mittfältet gillar att kombinera sig fram längst med kanterna. Sirius å sin sida gör sig bäst i att ligga något lägre i försvarsspelet och använd fart och teknik för att kontra på sina motståndare. Det är något som kommer passa bägge lagen och som också bäddar för en eventuell svängig matchbild. AIK är också det lag som släppt till flest hörnor mot sig i Allsvenskan på hemmaplan, medans Sirius med sitt snitt på 6,25 hörnor per bortamatch har näst högst snitt i serien. När vi då erbjuds en hörnlina hos bet365 på 3,5 med 1,61 i odds så förstår ni själva att matematiken inte står rätt till. Därför spelar jag:

IK Sirius över 3,5 hörnor till oddset 1,61 hos Bet365 med 4/5 units.






Levande spel

2024-05-11 15:00
Sirius över 3,5 hörnor @ 1.61
AIK
IK Sirius


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt