Speltips: Hammarby-Västerås: Överreaktion på småhet nykomling

Viktor Djukanovic and Nahir Besara
Måndag den 29e april är kommen, och ikväll skall vi avsluta omgång 6. En femtedel av säsongen är således redan passerad och möjligen börjar serien sätta sig? Fyra nya matcher i afton, men i detta inlägg ställer vi in siktet på Tele2 arena. Hammarby gästas ikväll av Västerås.

Levande spel

2024-04-29 19:10
Hammarby seger @ 1.99
Hammarby IF
Västerås SK


En fin helg har passerat här inne på 1x2. Bortser vi från poolspels-andelarna som inte blev lyckade denna helg, så har spelen flytit på väl. Igår synade vi North London derby, där Gunners drog det längsta strået i en målrik tillställning.

Ikväll är vi åter på svensk mark. Vi har ett möte mellan Hammarby och nykomlingen Västerås på Tele2 Arena och här finns såklart mitt fokus. Jag har aldrig försökt gömma några sympatier, utan ni som följer mina speltips vet vart mitt hjärta finns. Men är det något som jag alltid kan stå rakryggad i, så är det att mina förhoppningar aldrig blandas ihop med värdering av spel.

Vi har ett möte mellan Bajen på sex poäng, och Västerås på tre. Således en riktigt klassisk sexpoängsfight och den som drar det längst, avgörst ikväll vid 19.10.

Hammarby IF

Hammarby har inlett seriespelet ganska precis som vad som kan förväntas. Laget som är ungt och lovande, men inte alls klart. Har tagit två segrar på de inledande fyra fighterna, och de får väl också ses som godkänt. Självklart är torsken nere i Halmstad senast, en riktigt plump. Men också väldigt typiskt Bajen under de senaste säsongerna.

Bajen inledde med att besegra Kalmar i premiären inför ett slutsålt Tele2. Därefter bar vägen vidare till Malmö, där man inte hade en chans. Seger mot Elfsborg följdes upp med ett retfullt nederlag på Hisingen och nu senaste alltså även en plump mot HBK.

Sex inspelade poäng såhär långt, innebär att de grönvita Stockholmarna nu finns på en 11e plats. Vid seger bör man dock nå den övre halvan på nytt.

Hammarbys vinsterfönster var inget man ringer hem och skryter om. Sportchef Hjelmberg var passiv och i sista sekunden kom en mittbackslösning in. Mittbackslösningen hette Frederick Winther och dansken han inte vara på plan mer än en fight innan korsbandet gick. Riktigt Illa för Bajen såklart, men jag tycker ändå att de finns hyfsade mittbackar i laget. Edvin Kurtulus är åter tillbaka efter skada och har direkt visat vilken klasspelare han är. Kommer säkerligen försvinna redan i sommar, men jag håller mina tummar för att så inte blir fallet. Fenger har kanske passerat sitt bäst före, men håller enligt mig. Sedan har vi prestigevärvningen Pavle Vagic, som jag kanske inte har lika mycket för, men här finns förtroende från tränare Hellberg.

Ett annat orosmoln i bajenlägret har hetat Viktor Djukanovic, den unge snipern gick sönder mot Häcken och fanns ej med i laget senast. Montegrinen har dock tränat för fullt senaste dagarna, och väntas alltså spela ikväll. Stort plus för hemmalaget.

Saknas för Hellberg och kompany, gör dock fjolårets succéman, Jusef Erabi. Anfallaren väntas bli borta hela våren med skador. Blytungt tapp, men här hoppas man att ersättaren Gül kan växla upp.

Jag tänker inte sitta och gissa någon startelva här. Men att Dovin finns i mål och att Kurtulus finns med i mittlåset ser jag som givet. Lika tokgiven är såklart lagets bästa spelare Nahir Besara och nu troligen också Djukanovic. Här finns fina egenskaper som passar Tele2s plastmatta.

Hammarby är av traditionens makt starka här hemma i Stockholm. I år har man vunnit sina inledande två i seriespelet. Man har bara tre nederlag under de senaste tre säsongerna.

Västerås SK

Efter att ha chockat Bajen i gruppspelet av Svenska Cupen, fick nykomlingen VSK en otroligt tuff start på sin allsvenska säsong. Efter fyra matcher, hade man kammat noll. Man hade dessutom inte gjort ett enda mål framåt. En riktig bottennotering så att säga. I match fem väntade sedan Mjällby på hemmaplan och här kom vändningen. Offia hittade in till 1-1 under den första halvleken, varpå Diabate kunde trycka in 2-1 i mitten på andra. Segern innebar att man passerade Kalmar och nu finns som nästjumbo inför kvällens batalj.

Ser vi på truppläget för dagens gäster, så är det gott. Till skillnad från Hammarby, har tränare Kalle Karlsson så gott som fullt lagt att tillgå.

Västerås har under den första femtedelen av seriespelet, visat prov på en bra fotboll. Man har vunnit xG matchen i flertalet kamper, och fick alltså tillslut också håll på sin torka. Här får Bajen se upp.


Summering och speltips:

Hammarby är kanske inget lag vi väntar oss se i toppen i år. Laget är väldigt oprövat och Kim Hellberg har precis fått börja implementera sin filosofi. Tålamod är som sagt nöten, men för att Kim ska få jobba vidare i ett någorlunda lugnt mode, krävs det att laget vinner matcher likt denna.

Bajen fick se sig rejält synade i Svenska Cupen mot detta Västerås, och jag har svårt att se att man skulle gå in med samma förberedelser inför dagens kamp.

I allsvenskt spel har Bajen varit otroligt svårforcerade här hemma. Frånsett Värnamo (under Kim Hellberg), så var det inget lag som hade plussiffror här.

Med Djukanovic tillbaka i offensiva led och en glödhet Besara på centralt mittfält förstår jag inte riktigt varför bajen fortsätter att spelas upp. Nu har till och med min skamgräns gått.

All ära åt VSK som spelat en fin fotboll under upptakten här, men man har trots allt haft problem att göra mål. Man ska till Stockholm och spela en av sina tuffaste bortamatcher. Nej, detta blir inte lätt.

När Bajen alltså är uppe och snuddar på två gånger smeten hemma mot en nykomling, efter att ha stått för en otroligt kall match senast kan jag inte hålla fingrarna borta.

Speltipset i matchen blir Hammarby vinst till 1.99x inne hos Svenska Spel. Jag tycker inte denna bör stå högre än 1.85 ish, och trycker därför in en semitung insats, 4/5 units på hemmalaget.

Med det sagt, vi syns på tele2 ikväll. VAMOS!






Levande spel

2024-04-29 19:10
Hammarby seger @ 1.99
Hammarby IF
Västerås SK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.