Speltips: Hammarby-Elfsborg: Måndagskaramell på Tele2

Nahir Besara
Ny storpublik väntar i Stockholm ikväll när Bajen tar emot Elfsborg hemma på Tele2 arenas plastmatta. Tre väldigt viktiga poäng i upptakten av serien skall delas ut. Vem drar det längsta strået?

Levande spel

2024-04-15 19:10
Över 2.75 mål @ 2.10
Hammarby IF
IF Elfsborg


Efter en rejäl avhyvling nere i Skåne förra helgen är Bajen åter tillbaka i huvudstaden. I omgång tre av Allsvenskan väntar ett möte mellan Hammarby och Elfsborg. Ett möte som historiskt sett, har väldigt mycket att leva upp till.

Vi två spelskickliga lag i lite olika processer. På ena planhalvan, har vi ett Bajen som fortfarande övar och känner efter. En Kim Hellberg som jobbar hårt för att sätta sin prägel på södergänget. Medan vi på andra sidan planhalvan har ett boråsgäng som fått jobba länge med sin tränare Jimmy Thelin.

Inför kvällens match har vi två klubbar som både fått känna på poängtapp och en seger skulle betyda gott inför framtiden.

Hammarby

Efter "succén" i premiären fick Kim Hellberg och company bekänna färg nere i Malmö senast. Mästarna var fullständigt briljanta under första 45 och jag har sällan skådat en sådan utskåpning vi fick se. Ändå levde matchen in i andra halvlek och till slut vann MFF med 2-0. Ner i skorna och arbeta igen med andra ord. Hellberg och Bajen har nu haft en veckans träning, och bör komma väl förbereda för en ny match.

Hammarbys offensiv bygger mycket på Besaras briljans. Inget snack om att han är en av seriens absolut bästa spelare, med tanke på att han fortsätter ösa in poäng trots att han spelar med ett sämre lag än tidigare. Hammarbys nya riktlinje, med ett ungt bygge kan såklart straffa sig sportsligt, men kan också bli en succé om det träffar rätt.

I Premiären mot Kalmar, skapade bajen bra med chanser och gjorde tre mål. Offensivt såg det frejdigare ut än under cupspelet och ett steg i rätt riktning. Defensivt ser man dock fortsatt sårbara ut, möjligen kan injektionen av Kurtulus återtog göra gott här.

Mot MFF spelade bajen en tydlig 5-3-2 uppställning i första halvlek, och det gynnade inte alls gästerna då. Ikväll är jag rätt säker på att Hellberg återgår till en mer 4-2-3-1 liknande uppställning som man körde i premiären. Framåt lär vi få se Erabi från start i stället för Gül.

Hemma på Tele2 arena är bajen traditionellt väldigt starka. Senaste årens ranking 5a, 2a, 2a i hemmaspelet och mot just Elfsborg har Bajen vunnit tre raka här hemma. Ifjol avgjorde Adi Nalic med matchens enda mål, medan södergänget krossade Elfsborg med hela 3-0, 2022.

På skadelistan finns inga "nya" avbräck att tala om. Nyförvärvet Frederik Winther gick som bekant sönder mot MFF och väntas bli borta hela säsongen med ett trasigt korsband. Anton Kralj, Marc Llinares Barragán, Dennis Collander och Marcus Rafferty saknas alla sedan tidigare.

Elfsborg

Elfsborg inledde den allsvenska säsongen hemma på Boråsarena med att möta IFK Värnamo. Lite av ett derby får vi säga, då avståndet mellan orterna inte är allt för långt. Efter en riktigt vass start, där man egentligen ägde det mesta, så klappade man ihop helt. 2-0 blev till 2-2 och en delad poäng där. I omgång två väntade nykomlingen VSK på bortaplan, och här gjorde de gulsvarta jobbet. Efter att Max Larsson i hemalaget, missat straff i andra halvlekens början räckte Noah Söderbergs enda mål till seger och tre poäng.

Elfsborgs spel har inte riktigt gått att känna igen såhär långt in. Ifjol flög man fram under långa stunder, och ledde dessutom serien fram till sista omgången nere i Malmö, där man till slut förlorade guldet.

Jimmy Thelin saknar Gustav Henriksson, André Boman, Ludvig Richtnér, Rufai Mohammed, Eggert Aron Gudmundsson, Enzo Andrén och Per Frick. Hur många av dessa som hade gått in i en startelva är oklart att säga, förmodligen inte särskilt många, möjligen Per Frick. Den rutinerade anfallaren är en tuff man att möta, så där skall Bajen vara nöjda.

Elfsborgs bortaspel ifjol var mästerligt bra. Bäst i serien faktiskt, och framförallt släppte man bara in 13 mål på 15 bortamatcher. Under säsongsupptakten, har dock inte defensiven varit lika stabil. Elfsborg släppte tre borta mot ÖIS och två hemma mot Degerfors i cupen, och dessutom alltså två i premiären hemma mot Värnamo.

Summering och speltips:

Självklart finns alltid en risk att Hellberg är lite försiktig a la mötet med MFF senast och prioriterar att sätta sin defensiv, men jag har svårt att se det ske inför ett kokande tele2. Hammarby SKA äga bollen här hemma. Hammarby SKA äga matchbilden här hemma. Sådan är sanningen bara.

Samtidigt kommer ett Elfsborg som är väldigt trygga i att inte ha så mycket boll. Ett Elfsborg som är sylvassa i sina omställningar och dessutom med två wingbacks i yttersta toppklass. Både Hult och Larsson är giftiga vapen i Elfsborg offensiven.

Senaste mötet här på tele2, slutade som sagt med 1-0 till Bajen. Men matchen i sig var en rätt händelserik tillställning ändå. Ikväll tror jag att Bajen kommer att skapa sina lägen på Elfsborg defensiv som inte sett perfekt ut. Besaras fötter och skalle kommer att skapa minst ett par vassa chanser är känslan. Samtidigt har Bajen svårt att stå högt mot ett så omställningsstarkt lag som Elfsborg, så här är jag livrädd.

Min spontana känsla är att vi får se en hel del mål på tele2 i afton, och jag blev därför förundrad när jag såg oddset på över under linan. Ö2.75 är alltså favorit på under, och de köper jag ej.

Över 2.75 mål till 2.10 inne hos Svenska Spel är minst 15 punkter för högt i min bok och jag hugger därför denna semitungt, 4/5 Units

Nu sjunger vi fram de grönvita! VAMOS BAJEN!






Levande spel

2024-04-15 19:10
Över 2.75 mål @ 2.10
Hammarby IF
IF Elfsborg


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.