Speltips: Slutspelsdrömmen lever när Pittsburgh Penguins gästar Washington Capitals!

Harkins
Med bara sju omgångar kvar av grundserien börjar det dra ihop sig ordentligt i Eastern Conference om de sista två wildcard-platserna. När Pittsburgh Penguins gästar Washington Capitals är de piskade att vinna om drömmen ska kunna gå i uppfyllelse!

Levande spel

2024-04-05 01:00
Pittsburgh Penguins FT @ 2.48
Washington Capitals
Pittsburgh Penguins


Det tätnar ordentligt i slutstriden om de sista slutspelsplatserna. New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Toronto Maples Leafs och Tampa Bay Lightnings kan ställa in siktet på kommande slutspel. Men bakom dem är det en hårt kamp om de sista två slutspelsplatserna. New York Islanders, Detroit Red Wings och Pittsburgh Penguins jagar febrilt Philadelphia Flyers och Washington Capitals som just nu innehar de sista två platserna. Marginalerna är ytterst små och tack vare Capitals tre raka förluster har plötsligt Pittsburgh chans på att ytterligare täta gapet vid en seger i natt.

Streckstriden

Philadelphia Flyers - 83 poäng (76 matcher spelade)
Washington Capitals - 82 poäng (74 matcher spelade)


Detroit Red Wings - 82 poäng (75 matcher spelade)
New York Islanders - 81 poäng (75 matcher spelade)
Pittsburgh Penguins - 79 poäng (75 matcher spelade)

Penguins borde ha mer poäng

Säsongen har verkligen inte gått Pittsburgh Penguins väg. Inför årets upplaga av NHL plockade Penguins in Norris Trophyvinnaren, Erik Karlsson, i hopp om att få fart på sitt powerplay och undvika förra årets fadäs när laget missade slutspel för första gången på 16 säsonger. Med snart hela grundserien avslutad kan vi konstatera att trots att Penguins är skickliga på att skapa målchanser har de inte kunnat kapitalisera på det fina spelet och powerplayet har varit ligans tredje svagaste. En närmare titt på de underliggande siffrorna visar att Penguins trots sin nedskjutna placering i tabellen faktiskt har ligans femte bästa xGF%. Det betyder i korthet att laget skapar mycket framåt (hög xGF) och samtidigt inte släpper till allt för mycket bakåt (xGA).

Det är lätt att snabbt titta på målvakterna och fråga sig om de har varit horribla, men så är inte fallet. Både Jarry och Nedeljkovic har helt okej siffror denna säsong, så målvakterna kan inte beskyllas. Att ett lag skapar hög xGF (expected goals forward) är såklart inte synonymt med att man faktiskt gör mål. Men Pittsburgh har så pass gott om skickliga avslutare att detta inte borde vara några problem. Trots det har laget inte lyckats få fart på säsongen förrän nu på slutet. Den senaste tiden har Penguins visat sig från sin bästa sida och stått för övertygande segrar mot bland annat New York Rangers, Carolina Hurricanes och New Jersey Devils. Frågan är bara om utdelningen kommer för sent. Inför nattens match mot Capitals står Penguins i cirka 7.00 att nå slutspelet. En seger under ordinarie tid i natt hade drastiskt förbättrat deras chanser.

Ingen bra match senast

Washington Capitals har överträffat mina förväntningar den här säsongen genom att ligga så pass bra till i striden om slutspelet. Efter att ha förlorat mot tufft motstånd i Toronto Maple Leafs och Boston Bruins var förra matchen mot Buffalo Sabres viktig för att behålla greppet om slutspelsplatserna. Tyvärr för Capitals del orkade man inte stå emot Buffalos offensiv och totalt trillade det inte sex mål när slutresultatet skrevs 6-2 till Buffalo.

Medan Penguins har fantastiskt underliggande siffror är det en annan historia för Capitals. Laget har direkt svaga siffror. De skapar medelmåttigt framåt och släpper till alldeles för mycket bakåt. Mycket av deras framgång kan faktiskt tillskrivas en av årets stora överraskningar, Charlie Lindgren, i Capitals mål. Han har under stora delar av säsongen varit direkt briljant och tagit över förstaspaden från rutinerade Darcy Kuemper. På slutet har dock Lindgren vacklat lite grann och direkt blir det uppenbart hur beroende Capitals är av att han är sitt bästa jag för att de ska vinna matcher. Alexander Ovechkin som länge såg otroligt blek ut har vaknat till liv igen och går återigen att känna igen. Jag tror dock att Ove & Co får svårt att hålla emot ett anstormande Penguins i natt!

Speltips och slutsats

Det finns lite skador att ta hänsyn till. I Penguins är Tristan Jarry DTD (day-to-day), likt Ryan Graves och John Ludvig. I Capitals är T.J Oshie och Darcy Kuemper också DTD. Skador till trots är det två lag som kan ställa upp starka lag på isen denna afton. Jag tycker dock att Penguins måste betraktas som ett betydligt bättre lag om vi blickar över alla positioner, tabelläget till trots. “Tabellen ljuger aldrig” heter det, men självklart stämmer det inte alls i många fall. När det kommer till Penguins ser jag ett lag som borde vara i slutspel men inte fått till det alls denna säsong. Tack vare en stark period med poäng i sex raka matcher och ett gäng försluster för Capitals och Flyers har Penguins fortfarande en chans att spurta sig till slutspel. Mycket måste klaffa och inte minst måste Capitals besegras i natt. Jag tror faktiskt att ett Penguins i högform får jobbet gjort. Med tanke på hur viktigt det blir för bortalaget att vinna denna match under ordinarie tid kommer jag inte fega med någon DNB eller Moneyline, vi spelar Penguins att vinna under ordinarie tid!

Pittsburgh Penguins FT @ 2.48 på Expekt!


Levande spel

2024-04-05 01:00
Pittsburgh Penguins FT @ 2.48
Washington Capitals
Pittsburgh Penguins


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.