Speltips: Chelsea-Newcastle: Två livrädda managers?

Mauricio Pochettino och Eddie Howe
Det är måndagskväll och vi skall avsluta den 28e omgången med en superfin match från Stamford Bridge. Hemmalaget Chelsea tar emot Newcastle, och frågan är i vilket läger det brinner mest?

Levande spel

2024-03-11 21:00
Newcastle +0.5 (X2) @ 2.06
Chelsea FC
Newcastle United FC


Efter en in och ut i lördags, kunde vi håva in en fin vinst på Spurs igår. Tottenham gjorde jobbet borta i Birmingham och +0an hittade hem fint till över två gånger smeten.

Ikväll är det dags att avsluta denna rafflande premier league omgång med en match från Stamford Bridge i London. Ett mittenmöte sett till tabellpostionerna på lagen, men också ett möte mellan två giganter.

Nyrika och storsatsande Newcastle reser söder över för att gästa ett Chelsea som spenderat hisnande summor under de senaste transferfönstren.

Chelsea

De sexfaldiga Premier League mästerna Chelsea är återigen ute på djupt vatten, när man med en knapp fjärdedel kvar av säsongen befinner sig på den undra halvan av tabellen. Till ägaren Todd Boehly förtret har miljardinvesterar i truppen ej gett resultat, och nu lever ytterligare en manager på styva linan.

Pocchetino som tog över klubben efter Potters misslyckande ifjol har inte fått båten på rätt köl. Med tanke på klubbens storlek kanske vi kan kalla det ett fartyg och detta fartyg fortsätter alltså att ta in vatten.

Chelsea kommer in till kvällens fight med en poäng i bagaget. Laget tappade en tidig ledning till underläge, för att sedan kvittera sent borta mot Brentford och nu var det en dryg månad sedan man vann i ligaspelet. Avancemang i FA cupen var såklart gott för de blå, men än är inte pressen på Poch över.

Blues säsong har till mycket fortsatt präglas av skador, och än är inte "oturen" över. Senast in på manager Pochettinos skadehelvete är försvararna Levi Colwill och Ben Chilwell, och bakåt ser det allt annat än bra ut inför kvällens tuffa uppgift.

Ser vi på helheten så finns alltså tio spelare i loopen. Connor Gallagher har varit sjuk och status är väl ännu oklar. Samtidigt finns alltså Chukwuemeka, Badiashile, James, Nkunku, Lavia och Fofana redan borta.

Såklart inte lätt att ta ut lag, när mängder av spelare konstant saknas, men vi måste också få se en utveckling av spelet och det tycker jag lyser med sin frånvaro.

Hemma på Stamford Bridge i London har Chelsea bara tagit 18 av 36 möjliga poäng. Man gör inte ens två mål i snitt framåt här, och bakåt släpper man drygt 1.5 boll per fight.

Efter en god trend på hemmaplan i december och januari förlorade Chelsea med klara 4-2 mot Wolves i den senaste hemmamatchen.

Newcastle United

Precis som sin kollega Pochettino, sägs Newcastle tränaren Eddie Howe ligga risigt till. Resultat är ett måste i dagens fotboll, och framförallt om man har en storsatsande Saudisk ägare som Magpies har.

Newcastle som inledde säsongen magnifikt, tappade efter en horribel decembermånad mark i tabellen och har trots en lite bättre period på sistone inte kunnat äta sig uppåt. Tionde plats inför kvällens drabbning, fyra poäng före Chelsea.

För Eddie Howe's del, har säsongen precis som för sin kollega Pochs del präglats utav många skador. Dock kanske man kan kalla det något mer självförvållat. Newcastle har spelat i många tävlingar, allt ifrån ligan och cuperna till Champions League. Detta i långa stunder utan någon rotation. Som ett brev på posten, började laget falla samman och skador hopade sig.

Till dagens match saknar Newcastle sju man. På frånvarolistan finns ännu första valet i mål, Nick Pope. Här finns också duktige ytterbacken Kieran Trippier, rivjärnet på mitten Joelinton och skyttekungen Callum Wilson. Ersättare finns i truppen, men håller man samma kvalité?

Sedan förlusten hemma mot Manchester City i mitten på januari har Newcastle bara förlorat en match. Den förlusten kom borta på Emirates mot Arsenal. Knappast nått att skämmas för, med tanke på Gunners form. Desto sämre är det dock att tappa poäng både mot Luton och Bournemouth hemma, sådana tapp avgör om man har med toppen att göra. Närmst kommer Magpies från en bekväm 3-0 seger hemma mot Wolves, och förhoppningsvis för deras del kan detta vara något av ett trendbrott.

Summering och speltips:

Som ni hör har vi två lag med kniven mot strupen. Framför allt är det två tränare som måste börja bli lite skärrade. En förlust för Chelsea idag tror jag innebär att Pochettino får dojan före midnatt. En förlust för Newcastles del kan betyda detsamma för Howe.

Detta tror jag även kommer synas på planen idag. Vi bör ha två lag som är rädda för att förlora, vi bör ha två lag som lär fokusera på att stå rätt i planen, och jag har svårt att se en öppen och galen matchbild här.

Senast lagen möttes i ligaspel, vann Newcastle bekvämt hemma i norr. Mötet på St James Park i Newcastle slutade hela 4-1 efter ett tidigt ledningsmål av vår svenske stjärna Alexander Isak. Där emellan besegrade Chelsea, Newcastle på straffar i ligacup kvartsfinalen.

Spontant är jag förväntansfull inför kvällen ändå. Chelsea har inte imponerat på mig under hela säsongen. Ett par ströinsatser mot Manchester City var goda, men annars har man rent ut sagt sett ut som skit under Pochettino. Man sitter inte alls ihop i lagdelarna, och materialet som man värvat dyrt har inte levererat. Möjligen har man köpt grisen i säcken, för jag tycker inte många spelare håller någon särskild toppklass i truppen. För Newcastles del, har man gått ner sig prestationsmässigt längs med säsongen. I början såg man väldigt fina ut, men de kändes också som proppen gick ur när man föll tungt i Champions League gruppspelet. Senast mot Wolves var en stabilare insats än på länge, och det bådar gott.

Jag tycker Gordon är en av de viktigaste offensiva pjäserna i detta Newcastle och tillsammans med Alexander Isak och Almiron bör man absolut kunna skada en sargad Chelsea offensiv.

Jag köper helt enkelt inte att Chelsea skall vara såhär klara favoriter ikväll. Chelsea har bara tagit fem segrar på hemmaplan under PL säsongen 23/24. Luton, Brighton, Sheffield United, Palace och Fulham har besegrats. Lag som inte skrämmer särskilt många. Tre kryss mot de lagen i toppen är desto bättre, men jag ser inte helheten här.

I min värld bör detta Newcastle med en något ljusare skadelista ha en god chans till poäng idag. I skrivandets stund får vi över två gånger pengarna på den chansen och det nyper jag omgående.

Dagens spel i PL blir alltså Newcastle United +0.5 (samma som X2) till 2.06 gånger pengarna inne hos bet365. Spelbar ner till 1.9+

Lastar in semitungt.

Goderafton!






Levande spel

2024-03-11 21:00
Newcastle +0.5 (X2) @ 2.06
Chelsea FC
Newcastle United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.