Speltips: Aston Villa-Tottenham: Ligger fokus på fel plats, Villians?

James Maddison
Söndag och fullt gnugg i världsfotbollen. På Villa Park uppe i Birmingham, tar hemmalaget Aston Villa emot Tottenham Hotspurs och jag är rädd att hemmlaget har fokus på fel håll här.

Levande spel

2024-03-10 14:00
Tottenham +0 (AH) @ 2.02
Aston Villa
Tottenham Hotspur FC


Vi fick summera gårdagens rek från Selhurst Park med en seger och en förlust. Efter en sen Luton kvittering, satt båda lagen gör mål som handen i handsken. Dessvärre fick Chong i Lutongänget en position väldigt långt ut på kanten, och där ifrån hade han svårt att komma till avslut. I sin helhet kan vi summera de som pengarna åter, och idag kommer jag istället att lägga fokus på mötet från Birmingham.

Aston Villas möte med Tottenham kittlar på många sätt. Ni som sett Spurs spela fotboll under "nya" tränaren Ange, vet att man alltid är offensivt viktade, och med en Villa offensiv med Watkins och kompani kan det nog bli åka av i eftermiddag.

Överlinan som kanske skulle vara aktuell är rejält nedpressad. Vi har Ö/U 3.5 som even line, och här känner jag nog att vi går bet på spel. Istället tänkte jag rikta in fokuset på gästerna och jag skall förklara varför här under.

Aston Villa

Hemma på Villa Park har Aston Villa varit imponerande starka under säsongen som varit. Laget har spelat in 31 av 39 möjliga poäng såhär långt och de tre topplagen är bättre i detta segment. Offensivt har man gjort 35 mål samtidigt som man defensivt varit rätt kompakta med sina 15 insläppta. Ser vi på Villas fighter här hemma, är det enbart Newcastle och Manchester United som lyckats vinna. Oroväckande nog har dessa två förluster kommit i hyfsad närtid. Under december månad fick både Arsenal och Manchester City resa hem från Villa Park nollade.

Formmässigt har Aston Villa blandat och gett på senare tid, 0-0 nere i Nederländerna mot Ajax i torsdags var väl ett okej resultat då hemmamatch väntar nu i veckan. Dess förinnan vann faktiskt Villa tre raka fighter hemma i ligan.

Till dagens kamp från tränare Unai Emery klara sig utan Boubacar Kamara, Emiliano Buendia, Tyrone Mings, Jhon Duran Palacio och möjligen också Jacob Ramsey. Försvarare Mings har saknats stora delar av säsongen, och bör ej påverka. Dock tycker jag att tappet av Kamara på centralt fält är kännbart. Ersättare finns i truppen, men kanske inte lika starka bollvinnare som Kamara. Idag lär man pressas högt, och vi får helt enkelt se hur man hanterar detta.

Aston Villa tar emot Ajax i Europa Conference League slutspel i veckan.

Tottenham Hotspurs

Jag säger det ännu en gång, Tottenham är fantastiska att se på. Möjligen är man inte ett topp tre lag i ligan, och knappt nära, men som underhållning är Ange-ball rent porr för oss fotbollsälskare. Offensiven flödar och däribland också brist på defensiv gör att vi ofta får se mycket mål när Spurs är inblandade.

På frånvarolistan ser det dessutom lättare ut för Ange inför dagens match. Brassestjärnan Richarlison dras med skada och saknas, men här finns Timo Werner som en bra ersättare. Defensivt är båda de så viktiga wingbacksen Pedro Porro och Destiny Udogie tillbaka på varsin flank, och detta är betyder enormt.

Tottenham kommer in till dagens kamp utvilade, då laget inte spelar någon europafotboll för stunden. Rent formmässigt har man blandat och gett en del, senast vände man 0-1 underläge till 3-1 seger på en kvart hemma mot Crystal Palace. Före det, var det en 2-1 förlust mot Wolves.

Gemensam nämnare för dessa blandade resultat är dock ytterbacksproblem. Med både Porro och Udogie på planen ihop med playmaker Maddison på centralt fält så är Tottenham ett lag att räkna med.

På resande fot har Tottenham tagit 20 av 26 möjliga poäng. Man har gjort hela 26 mål framåt på dessa 12 fighter, och detta talar gott inför dagen.

Summering och speltips:

Formen för lagen är rätt lika, Aston villa har 3-1-1 senaste fem, detsamma gäller för gästande Tottenham. Tottenham föll mot Wolves utan ytterbackar, men har idag dessa tillbaka.

På skadefronten saknas ett par gubbar vardera, men inget som skall påverka uttagningarna nämnvärt.

Vad som dock kan komma att påverka, är Aston Villas europaspel. Man har kniven mot strupen i veckan, då en seger behövs för avancemang i ECL. Tottenham har inga andra tankar än dagens match, och skulle man dessutom vinna här, kan man passera Villa längre fram då man har en match mindre spelad och ligger fem poäng efter.

Med tanke på dagens truppstatus, där Tottenham har tillbaka så gott som fullt manskap så tycker jag att man skall vara favoriter i grunden. Uppe på Villa Park är det tight, men med Villas ECL fokus ställer jag en stor varningsflagga för hemmalaget här. Jag tror ett utvilat Tottenham med spelsugna wingbacks skall stå som favoriter här vid start och kommer därför att kliva in på gästerna här.

Tottenham +0 asian handikapp spelas till 2.02 inne hos bet365

Skulle vi få en delad poäng i matchen är det alltså pengarna tillbaka.

Jag tycker denna är minst 10 punkter för hög och trycker in dagens peng här.

Lycka till med era spel under dagen!

VAMOS!






Levande spel

2024-03-10 14:00
Tottenham +0 (AH) @ 2.02
Aston Villa
Tottenham Hotspur FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.