Speltips: Ligans formstarkaste lag drabbar samman i Scandinavium!

Tuohimaa
Högintressant match att vänta när Frölunda gästas av Timrå under tisdagskvällen. Det är nämligen två av ligans absolut formstarkaste lag som drabbar samman. Med tolv omgångar kvar börjar det dra ihop sig och mycket står på spel!

Det var mindre än en månad sedan dessa lag drabbade samman senast. Då var det inte samma formrad. Frölunda var förvisso på uppgång men Timrå haltade i tabellen. Efter en stark månad är dock bägge lagen nu i fint slagläge inför den avslutande spurten av grundserien.

Två lag som imponerar

Efter att Timrå och Frölunda drabbade samman för ungefär en månad sedan har det gått spikrakt uppåt i tabellen för bägge lagen. Matchen i januari slutade med 6-2 seger för Timrå som efter det vunnit allting ända fram till sista matchen innan uppehållet då de fick vika ner sig mot serieledande Växjö. För Frölunda har det varit nästan samma historia. De fick se sig besegrade av Örebro den 23 januari, men efter det är det bara gröna bockar i protokollet. Alla segrar har såklart placerat bägge lagen i förmånliga lägen. Förlunden parkerar just nu som tabelltrea, efter Färjestad och Växjö. Timrå har tack vare sin fina form återigen blandat sig i striden om en direktplats i slutspelet.

Med ett litet andrum i kalendern har Timrås tränarstab, med Ante Karlsson i spetsen, andats ut och sett till att återhämta sig. Skadeläget som har varit en nagel i ögat ser ut att ljusna, med spelare som Mieho och Lyytinen som snart är redo att åter äntra isen igen.

Hemmastarka Frölunda

På andra sidan isen står Frölunda, ett lag som verkar omöjliga att slå på hemmaplan. Med sex segrar i rad på hemmais och en förstakedja bestående av Ruohomaa, Strömvall och Friberg, har Rönnbergs manskap visat att de är att räkna med i ett slutspel. Men det finns en hake – Frölunda har en påtaglig svårighet att besegra just Timrå. Med sju förluster i följd mot dem, där Timrå alltid lyckats nätta minst två puckar, står det klart att även med en stark hemmatrend är det inte givet att Frölunda kan hålla tätt. Nu ska jag inte påvisa att den typen av statistik ska ligga till grund för eventuella speltips, mycket har hänt i bägge lagen inför och under säsongen, inte minst i Frölunda. Men matchen i Timrå senast visade åtminstone att Timrå har vad som krävs för att få hål på ett annars så defensivt stabilt Frölunda.

Speltips och slutsats

Frölunda HC - Timrå IK

Tisdag 19:00, SHL

En veckas uppehåll för landslagsspel är över och det är bara att spänna fast sig inför slutspurten av grundserien. Frölunda ska gälla som favoriter hemma i Scandinavium och Timrå står inför en otroligt svår uppgift trots den fina interna statistiken. Bägge lagen har visat fin offensiv höjd flera gånger under säsongen och trots att de defensiva insatserna har varit bra från de bägge lagen sedan de senast möttes köper jag inte riktigt oddset på överspelet. Bägge lagen har mycket att spela för, men framförallt behöver Timrå fortsätta raka in segrarna för att klara av topp sex-placeringarna. En seger mot just Frölunda skulle väga väldigt tungt med tanke poängskillnaden (5 poäng), så jag räknar med ett högmotiverat Timrå som vill gå framåt!

Frölunda - Timrå Ö 5.0 mål @ 2.15 hos Expekt!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.