Speltips: Tisdagsshowdown i SHL när Frölunda besöker Saab Arena!

Linköping vs Frölunda
I den spännande SHL-tisdagsmatchen mellan Linköping och Frölunda står mycket på spel. Med Linköping som siktar på att återhämta sig från nyliga nederlag och Frölunda som kämpar med konsekvens och form, lovar denna match en spännande sammandrabbning!

Levande spel

2023-11-28 19:00
Linköpings FT @ 2.33
Linköpings HC
Frölunda HC


En spännande match att vänta mellan två lag som vill bryta den negativa trenden. Bägge kommer till spel med tre raka förluster, men jag har en tydlig idé om vilket lag jag tror drar det längsta strået i denna batalj!

Revansch i sikte med hemmafavör

Linköpings HC, ett lag som startade säsongen med en ojämn form, har vuxit sig starkare och mer självsäkra under de senaste veckorna. Trots tre raka förluster, inklusive mot Örebro senast, har laget visat upp en imponerande styrka på hemmaplan. Faktum är att förlusten senast var blott den andra på hela säsongen i Saab Arena för Linköping.

Det har framförallt varit det starka hemmaspelet i kombination med deras fina offensiva spel som skördat alla framgångar. De släpper fortfarande till otroligt mycket bakåt i många matcher, och det kanske borde straffa sig oftare, men med en av ligans vassaste målvakter i Högberg klarar de sig oftare än de borde. Anthony Greco, tidigare Frölundaspelare, nu i Linköpings led, adderar en intressant vinkel till matchen och han lär ha skaplig koll på sitt gamla lag även om det roterats mycket sedan förra säsongen i Frölunda.

Tumult i Frölunda och problem på resande fot

Medan Linköping briljerar på hemmais är det raka motsatsen för Frölunda när de är på resande fot. Hittills har göteborgarna enbart mäktat med att vinna två matcher på bortais. Än mer oroväckande är att de haft problem i de senaste hemmamatcherna och senast fick de se sig nollade av Timrå som var på besök. Trots en stark trupp på pappret, har flera spelare inte levt upp till förväntningarna. Malte Strömwall, trots sin skicklighet, har kämpat med att bära laget på sina axlar. Jag väntar fortfarande på att tredjekedjan med Strömwall, Innala och Rydahl ska bli mer effektiva i offensiven, men de kan inte väntas bära laget på egen hand.

Det står nu även klart att Roger Rönnberg, som varit huvudtränare i klubben sedan 2013, kommer lämna sitt uppdrag. Han blir dock kvar till våren 2025, när kontraktet löper ut, innan han kommer att ta över som tränare i ZSC Lions i Schweiz. Hur det påverkar laget är såklart svårt att sia i, men att han ska fortsätta som huvudtränare i drygt ett år till med det prekära läget som Frölunda befinner sig i har jag svårt att se som positivt.

Speltips och slutsats

Linköpings HC - Frölunda HC

Tisdag 19:00, SHL

Trots Linköping tre raka förluster tycker jag att det ska finnas goda möjligheter att studsa tillbaka i matchen mot Frölunda. Till skillnad från bortalaget är Linköping i regel urstarka på hemmais och när Frölunda är på resande fot plockar de sällan poäng. Rönnberg kommer lämna posten som huvudtränare och även om det inte bör ha en alltför stor påverkan på laget i dagsläget kan jag inte heller se hur det ska bidra till någonting positivt, speciellt i en förening som är i behov av förändring. Frölunda har själva haft svårt att hävda sig och efter att ha blivit nollade mot Timrå senaste lutar jag allt mer bestämt åt hemmalaget.

Spelet blir Linköping FT @ 2.33 hos Expekt!


Levande spel

2023-11-28 19:00
Linköpings FT @ 2.33
Linköpings HC
Frölunda HC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.