Speltips: Kan Örebro bygga vidare på trendbrottet när Luleå kommer på besök?

Linus Omark vs Örebro
Efter en långdragen period utan segrar lyckades Örebro montera ner Linköping i lördags, ett välkommet trendbrott för Närkingarna. På tisdag kommer tabelltrean Luleå på besök och utmaningen som väntar är en tuff sådan men jag har en spelidé till matchen!

Levande spel

2023-11-28 19:00
Luleå HF FT @ 2.80
Örebro HK
Luleå HF


Segern mot Linköping var Örebros första sedan landslagsuppehållet och hav laget en skön trepoängare vilket innebär en liten buffert mot botten två i tabellen. Luleå fortsätter hitta sätt att vinna sina matcher men mot tabelljumbon Oskarshamn senast behövde den inte överanstränga sig för att få med full pott. En desto jämnare match är att vänta i Behrn Arena på tisdag.

Besvärligt läge för Örebro

Det har varit en decimerad backuppsättning för hemmalaget under ett gäng omgångar. Med Samuel Johannesson långtidsskadad samt Nilsson och Pettersson som varit utlånade har det varit en prekär situation för Örebro då de bara varit nere på fem ordinarie backar. Det efter att Linus Arnesson blev skadad senast. Johannesson som dessutom var en viktig kugge i powerplay har varit väldigt saknad, speciellt då Örebro inte från första början var ligans spetsigaste lag direkt. För att råda bot på situationen har de plockat tillbaka Niklas Nilsson som varit utlånad till Nybro och gjort det bra. Det är dock tunga tapp som Örebro fortsatt tvingas dra med och jag förväntar mig inte att Nilsson helt ska kunna axla den roll som Örebro egentligen skulle behöva fylla.

Offensivt har Örebro ändå lyckats leverera något bättre än jag hade väntat mig. Framförallt då det var oklart inför säsongen vilka som skulle täcka upp för förlusten av Rodrigo Abols och Leo Carlsson som förra säsongen var så viktiga i det offensiva spelet. Något förväntat har Mathias Bromé fyllt rollen väl och hittills hittat nät åtta gånger. Men även ungdomen Jonathan Lekkerimäki imponerar stort med lika många mål. Örebros assistkung har varit Hannes Björninen med 12 assister än så länge. Örebro gör det med andra ord helt okej, det är dock kännbara tapp bland backarna som oroar och Örebro har inte riktigt känts lika defensivt solida som tidigare år.

Solida Luleå

Luleå studsade med enkelhet tillbaka efter förlusten mot Leksand och besegrade Oskarshamn med komfortabla 4-1 efter 3-0 redan i första perioden. Ledningen kändes aldrig hotad och efter 4-0 tidigt i andra perioden kändes matchen redan avgjord. Efter landslagsuppehållet tycker jag att vi fått se en Linus Omark som mer och mer börjar likna det vi visste att vi kunde förvänta oss av honom. Även Andreasson såg väldigt pigg ut mot Leksand och bröt mönster i offensiv zon, även om det den gången inte ledde till några poäng. I kombination med att Mario Kempe också sett ut som sitt gamla jag den här säsongen, och en stekhet Eklind backade av Shinimin och Tyrväinen så är Luleå ett lag som ser väldigt kompletta ut. De har en tydlig spelidé och de är fortfarande en av de allra jobbigaste lagen att möta i SHL. Framförallt är det fortsatt solida defensiven som imponerar och i mångt och mycket vinner matcherna åt dem.

Speltips och slutsats

Luleå HF - Örebro HK

Torsdag 19:00, SHL

Örebro står inför en väldigt jobbig uppgift på tisdag. Luleå har hittat tillbaka till att bli det där jobbiga laget att möta som de var för ett par säsonger sedan. De tillåter väldigt lite mot egen kasse och har fina spetsar som alltid kan hota offensivt. När Örebro tar sig an Luleå på tisdag tror jag att den något svaga offensiven, som gör det okej under omständigheterna, kan bli synade mot ett så defensivt skickligt lag som Luleå. Lägg också på att Örebro har tuffa skador bland backarna och har en defensiv som inte riktigt varit lite skarp som tidigare säsonger och jag tycker det är upplagt för bortaseger.

Spelet blir därför Luleå FT @ 2.80 hos Expekt!


Levande spel

2023-11-28 19:00
Luleå HF FT @ 2.80
Örebro HK
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.