Speltips: Edmonton Oilers i fritt fall besöker Washington Capitals

Stuart Skinner
Det är minst sagt oroligt i Edmontons läger. Det inför säsongen topptippade kanadensiska laget ledda av McDavid och Draisaitl är i fritt fall och har inte skrapat ihop mer än 11 poäng efter 18 omgångar. Kan de vända på trenden mot Washington Capitals eller fortsätter förfallet?

Levande spel

2023-11-24 21:00
Edmonton Oilers +0 @ 1.85
Washington Capitals
Edmonton Oilers


Inför säsongen var det många, inklusive jag själv och spelbolagen som rankade Edmonton Oilers som en av årets stora utmanare till Stanley Cup. Efter arton spelade omgångar ligger laget tredje sist i Western Conference och frågan är om slutspelet är i fara. Det råder ingen tvekan om att det är ett lag med mycket hög kapacitet, samma lag tog sig 109 poäng i grundserien förra säsongen och tog sig året innan till Conference-final. Men ska de besegra ett stekhett Washington Capitals behöver de rycka upp sig ordentligt!

Vad är det egentligen som är fel?

Frågan har ställts flera gånger och har mer än ett svar. Till att börja med är det uppenbart att defensiven har massiva problem. Nyligen skickade Oilers iväg Jack Campbell till AHL och har istället förlitat sig på Stuart Skinner, det har hjälpt marginellt. Med ett snitt på fyra insläppta mål per match är dåligt målvaktsspel en del av problemet, men när målvakter får lite eller ibland obefintlig hjälp av backarna är det svårt att hela tiden göra omöjliga räddningar. Förstå mig rätt, målvaktsspelet är uppenbarligen inte bra, men det har heller aldrig varit Oilers stora styrka, varken förra säsongen när de gick till kvartsfinal i slutspelet, eller året innan när de gick till Conference-final.

Edmonton Oilers har fortfarande ett bra powerplay (21,9%), men det är inte i närheten av den effektivitet som de åstadkom förra säsongen när de hade utdelning i 32,4%. Känslan är att många lag i NHL har studerat Oilers powerplay under sommaren och överraskas inte längre av hur pucken förflyttas och vart passningarna går. Nu är spelare som Leon Draisaitl och Connor McDavid så pass skickliga och kreativa att de ofta hittar lösningar ändå. Positivt är att det har funnits spelare kring de två stjärnorna som bidragit mycket i offensiven. Evan Bouchard, Zach Hyman, Evander Kane och Ryan Nugent-Hopkins snittar hittills i stort sett lika många poäng som McDavid och Draisaitl. Det är någonting som är bra ur aspekten att allting inte behöver gå via de två, men också oroande att poängproduktionen inte varit högre. Måttstocken är såklart inte helt rättvis i detta fall, men kravbilden på McDavid och Draisaitl ska också vara mycket högre än på övriga.

Washington ångar på

Ett ålderstiget Washington Capitals har inlett säsongen bra och är efter segern på övertid mot Buffalo Sabres senast uppe i fem raka segrar. De övertygande inte överdrivet varken mot Sabres eller Blue Jackets i matchen innan, men det finns en styrka i att kunna vinna matcher utan att imponera. Jag tror fortfarande inte att Washington ska räcka hela vägen till slutspel, men inledningen på den här säsongen gör det åtminstone mer spännande i Eastern Conference. Det 38-årige Alexander Ovechkin som leder den interna poängligan, men det är Dylan Strome som hittills hittat nätet flest gånger med sina åtta mål.

Man vet någonstans vad man får av Washington, ett lag som spelar en ganska rak “powerhockey” och lever mycket på sin rutin. Den hittills positivaste överraskningen för mig den här säsongen i Capitals har varit Connor McMichael som jag gillar. Han bryter mönster och är inte rädd för att utmana sin gubbe och driva på mål. En spelare värd att hålla lite extra koll på. Inför kvällens match är fortsatt Evgeny Kuznetsov day-to-day.

Speltips och slutsats

När dessa två lag möttes för ungefär ett år sedan i just denna arena, med ganska snarlika lag, stängde Edmonton Oilers kring 2.00 på seger under ordinarie tid. Sedan dess har mycket hunnit ske, men hade någon erbjudit mig dagens odds på Edmonton Oilers i inledningen av denna säsong hade jag skrikit ut högspel. I skrivande stund erbjuds vi 2.35 på rak seger för Edmonton Oilers, ett odds som inför säsongen hade varit otroligt högt, men som nu känns mindre attraktiv av uppenbara skäl. Det är dock för attraktivt för att inte välja att spela Oilers. På papper ska detta vara en match som bör passa Edmontons snabba spelstil. Kan de bara kraftsamla sig och spela disciplinerat ska de vara klara favoriter än så. Jag förstår dock att många ställer sig tveksamma till att spela på Oilers med tanke på hur det har sett ut senaste omgångarna och denna säsong, men någonstans är det dessa jobbiga spel som många gånger behöver klickas, vi ska inte stirra oss blinda på form!

Speltipset blir Edmonton Oilers +0 @ 1.85 hos bet365 (pengarna tillbaka på oavgjort i ordinarie tid)


Levande spel

2023-11-24 21:00
Edmonton Oilers +0 @ 1.85
Washington Capitals
Edmonton Oilers


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.