Speltips: Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs gör upp i Avicii Arena i Stockholm!

William Nylander
Gårdagens match i Stockholm mellan Detroit Red Wings och Ottawa Senators bjöd på mycket dramatik efter en mäktig upphämtning av Red Wings från 0-4 underläge till 4-4. Under fredagskvällen är det återigen dags för Detroit att spela match, denna gång mot Toronto Maple Leafs och en heltaggad William Nylander!

Levande spel

2023-11-17 20:00
Toronto Maple Leafs FT @ 2.00
Detroit Red Wings
Toronto Maple Leafs


Gårdagen bjöd på mycket dramatik efter att Detroit hämtade upp fyramålsunderläge till fyra lika. Ottawa rasade ihop fullständigt i andra perioden men stod pall för Detroit i sista perioden. Matchen avgjordes tillslut med 2 sekunder kvar på övertid av Tim Stuzle som smashade in segern på volley. Lagom till fredagstacosen är uppäten har vi en ny härlig match att se fram emot när Toronto Maple Leafs står för motståndet denna gång.

Orkar Detroit stå emot Leafs offensiv?

Det kommer sannolikt bli en jobbig match för Detroit Red Wings när en heltaggad William Nylander uppbackad av Auston Matthews & Co. kommer farande mot mål. Toronto kommer från två raka segrar, först mot Calgary Flames och senast mot Vancouver Canucks som städades av med en stabil 5-2 seger på hemmais. Leafs har spelat bra hockey på sistone och när Ryan Reaves eller John Klingberg inte bjuder bort sig i defensiv zon är defensiven inte riktigt så dålig som den ibland kan framstå. När väl defensiven är svajig är det tur att Leafs besitter en av ligans mest fruktade offensiver. Den här säsongen har William Nylander varit helt magisk och har efter 15 matcher hunnit med att göra 10 mål och 12 assist. Räkna med att den 27-årige svensken är taggad på att visa upp sig hemma i Sverige inför vänner och familj, något de 90 biljetterna han köpte och delade ut indikerar tydligare än något annat. I Toronto är det bara Matthews har hittat nät fler gånger med sina 13 baljor.

Det var en fysisk match igår mellan Red Wings och Senators där det delades ut ett par ordentliga tacklingar. En som fick ont efter en lite märklig situation i samband med en tekning var Dylan Larkin som landade lite konstigt på ena benet och var tvungen att kliva ut i omklädningsrummet. Han kom förvisso tillbaka i spel men såg lite medtagen och missnöjd ut med hur det kändes. Han förväntas spela idag, men både han och övriga i Red Wings känner nog av matchen igår, och då kan det bli jobbigt mot ett offensivt starkt Toronto.

Ingen Ville Husso

Igår var det James Reimer som vaktade kassen och det var på ren nåder som det inte läckte in fler mål. Reimer hade en riktigt dålig dag på jobbet och skapade en märkbar osäkerhet i Detroitförsvaret. Ordinarie förstemålvakten Ville Husso är kvar i Nordamerika för att bli förälder. Istället förväntas tredjemålvakten Alex Lyon få chansen ikväll mot Toronto Maples Leafs. Det blir hans första start i NHL för säsongen, senast vi såg honom var i slutspelet med Florida Panthers mot Vegas Golden Knights i juni. Det är inte en dålig tredjemålvakt, men ändå någon att betrakta som en tredjemålvakt, och uppgiften som väntar är inte enkel.

Någonting annat som hade oroat mig som Detroitsupporter är försvarsspelet som stundtals inte alls ser bra ut för Red Wings. De släpper till mycket chanser bakåt och med trötta ben, en tredjemålvakt och mot ett Toronto med en heltaggad William Nylander i spets känns det inte som en lyckad kombination för att få med sig poäng.

Speltips och slutsats

Ni märker säkert vart detta lutar. Jag gillar Torontos förutsättningar inför matchen. Delvis kommer de från två bra insatser innan de reste över till Sverige och med en sådan slagkraftig offensiv tror jag Red Wings får svårt att stå emot. Detroit stod för en mäktig upphämtning igår, men det var en fysiskt krävande match som gick till övertid, en övertid som de sedan torskade med två sekunder kvar på klockan. I målet kommer tredjemålvakten Alex Lyon få chansen och göra säsongens första framträdande. Allt som allt har jag svårt att se Detroit orka stå upp mot Leafs i 60 minuter och kommer därför spela Toronto att vinna matchen under ordinarie tid.

Spelet blir alltså Toronto Maple Leafs FT @ 2.00 hos Expekt!


Levande spel

2023-11-17 20:00
Toronto Maple Leafs FT @ 2.00
Detroit Red Wings
Toronto Maple Leafs


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.