Speltips: Succélaget Vancouver Canucks gästar Calgary Flames!

Adam Klapka
Efter nattens seger mot New York Islanders klättrade Vancouver Canucks hela vägen upp till toppen av Western Conference. Nu ska de back to back bege sig till Calgary för att ta sig an ett hårt kämpande Flames som söker efter formen, en mycket spännande match är att vänta!

Levande spel

2023-11-17 03:00
Calgary Flames +0 @ 1.93
Calgary Flames
Vancouver Canucks


Vilken succé! Vancouver Canucks har letat sig hela vägen upp till toppen av Western Conference efter nattens seger mot New York Islanders. En stark insats där de lyckades vända ett 2-0 underläge i första perioden till seger på övertid. Framförallt var det deras powerplay som bar dem under matchen då samtliga tre mål under ordinarie tid kom i den spelformen. Hemmalaget Calgary Flames får något att bita i när Canucks kommer på besök med andra ord.

Ligans mest fruktade offensiv

Det är ingen underdrift att Vancouver just nu har ligans formstarkaste offensiv och förmodligen den mest fruktade. Elias Pettersson toppar poängligan tillsammans med J.T. Miller och backen Quinn Hughes, trion, har 26 poäng vardera. Lägg därtill att Brock Boeser toppar målligan i NHL tillsammans med Kyle Connor (Winnipeg Jets) och Auston Matthews (Toronto Maple Leafs) och det är inte svårt att förstå varför Vancouver befinner sig i toppen av tabellen. Quinn Hughes leder poängligan bland backar med fem poängs marginal ner till Cale Makar. Det mesta har gått som på räls för Canucks inledningsvis på den här säsongen och det är offensiven som visat vägen. Behöver jag säga att de har gjort flest mål i NHL denna säsong? Totalt sjuttio fullträffar har det blivit.

Nu är frågan om det här är hållbart över tid? Sannolikt kommer vi få se en tillbakagång inom inte en alltför lång framtid, de siffrorna som Canucks just nu visar upp är svåra, om inte omöjliga, att upprätthålla. Det tar däremot inte ifrån den att de är ett lag att räkna med på allvar den här säsongen, jag själv är mycket imponerad och även om vi länge vetat att potentialen funnits där har den blommat ut med full kraft den här säsongsinledningen.

Calgary kämpar på

I hemmalagets läger är det inte samma hejarop och glädje, men Flames har åtminstone börjat vinna lite matcher. Senast lyckades de med att besegra Montreal Canadiens med uddamålet på bortais. Dessförinnan blev det förvisso förlust mot Ottawa Senators, men då var laget back to back efter en mäktig upphämtning mot Toronto Maple Leafs som ledde till att Flames fick med sig en poäng. Innan upphämtningen mot Leafs lyckades de dessutom vinna mot Nashville Predators och Seattle Kraken under ordinarie tid. Jag tänker inte påstå att Flames har vänt på säsongen och ska lösa slutspel utan problem, de har fortfarande mycket att ta itu med, men det ser åtminstone bättre ut. Framförallt tror jag kedjorna Ryan Huska ställer upp börjar sätta sig bättre efter allt experimenterande. I målet har Jacob Markström varit bra och stod för några fina räddningar mot Montreal.

En liten titt på de underliggande siffrorna är alltid intressant när ett lag går urstarkt och ett annat har det desto kämpigare. Vi ska såklart inte dra för stora växlar av det, men det är inte heller något att ignorera allt eftersom säsongen fortskrider. I spel 5 mot 5 har Calgary en positiv xGF% och Vancouver en negativ. Vancouver har lett många matcher och Calgary legat under så det påverkar, men det indikerar åtminstone att Canucks kanske springer lite för bra och Flames lite för dåligt. Till skillnad från Canucks saknar Flames de där kliniska spetsspelarna som Canucks har gott om. Skickliga spelare som Elias Pettersson eller Brock Boeser brukar leverera över förväntade underliggande siffror av en anledning, de är helt enkelt otroligt bra på att ta tillvara på chanserna. Det sagt tycker jag fortfarande att Flames får oförtjänt mycket skit emellanåt. De hade dock mått bra av en forward som klev fram och axlade den mantel som Jonathan Huberdeau inte klarar av att bära.

Speltips och slutsats

Det är svårt att vara lika optimistisk till Calgary Flames som Vancouver Canucks av uppenbara skäl. Det är också väldigt jobbigt att spela mot lag som bara verkar vinna och vinna. Ibland måste man dock dra ett streck i sanden säga “hit men inte längre”. Vancouver spelade trots allt match så sent som i natt mot New York Islanders, en match som gick till övertid. Idag måste de ta sig till Calgary och ställa om för en ny fight. Thatcher Demko som vaktade igår kommer säkerligen roteras ut för andremålvakten Casey DeSmith, en nedgradering såklart. Hade matchen spelats i början av säsongen hade Flames varit stora favoriter med de här förutsättningarna, nu tack vare Canucks fina form är det istället mer eller mindre helt jämna odds. Jag har svårt att köpa det. Jag har massiv respekt för Vancouver, men när allting pekar i den riktningen brukar värdet (inte alltid) ofta vara åt det andra hållet. Lägg därtill att Calgary sett bättre ut på slutet, har längre vila och spelar hemma. Jag vet vad mina pengar läggs på för spel i alla fall.

Calgary Flames +0 @ 1.925 hos bet365


Levande spel

2023-11-17 03:00
Calgary Flames +0 @ 1.93
Calgary Flames
Vancouver Canucks


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.