Speltips: Hemmastarka Frölunda jagar toppen i SHL!

Malte Strömwall
Under torsdagskvällen har Malmö tagit sig till Göteborg för att besöka Frölunda i Scandinavium. Det är tabellfyran mot tabellfemman som möts i kampen om att haka på toppen av tabellen och få en smakstart på återkomsten efter landslagsuppehållet!

Levande spel

2023-11-16 19:00
Frölunda HC FT @ 1.91
Frölunda HC
Malmö Redhawks


Både Frölunda och Malmö lär ha varit nöjda när de klev in i uppehållet. Frölunda för att de avslutade starkt med tre raka segrar och med vetskapen om att Jere Innala skulle vara tillbaka efter landslagsuppehållet. För Malmös del för att de har överraskat positivt och befinner sig på en fjärdeplacering, betydligt högre upp än experter och spelbolag nog hade tippat dem efter 17 omgångar.

Målskytten tillbaka i Frölunda

Under uppehållet stod det klart att Frölunda förlängt kontrakten med finske Jere Innala, i två säsonger till. Forwarden fick en flygande start på säsongen och efter åtta matcher hade han prickat in sex mål och assisterat till två. Sen var olyckan framme och han hamnade på skadelistan i drygt en månad. Men nu är målskytten tillbaka och det kommer göra Frölunda gott som stundtals haft lite problem med matproduktionen. Frölunda avslutade dock starkt innan uppehållet med tre raka segrar, varav den sista var mot tabellettan Färjestad.

Det har varit många nya komponenter för Frölunda att få ihop med så mycket nytt blod in i truppen inför säsongen. Känslan är dock att de börjat sätta spelet allt mer och även om offensiven utan Innala varit lite haltande har den ändå producerat 48 mål framåt. Framförallt var det defensiven som såg väldigt svajig ut inledningsvis, men även den har börjat sätta sig och i målet har Lasse Johansson imponerat. Frölunda ser ämnade ut för toppen av SHL, och med ett urstarkt hemmafacit där de bara förlorat en match får Malmö det hett om öronen på torsdag.

Malmö imponerar, men...

Det går inte att ta ifrån Malmö att det har gjort det väldigt bra inledningsvis på säsongen, och om det inte kommer ett ordentligt genomklapp bör de inte ha några problem att lösa kontraktet. Just nu ligger de fyra i en tight tabell och med 50 gjorda mål är det faktiskt bara Färjestad som hittills matcher dem. Jag tror dock att vi kommer få se en tillbakagång, lite likt Modo. Kvaliteten på truppen är det inget fel på, men samtidigt är de inte heller ett lag som bör mäkta med att hålla sig kvar inom topp sex när vi summerar säsongen.

Inför matchen mot Frölunda kommer Malmö dessutom att få klara sig utan Teemu Kivihalme, som varit en viktig kugge i Malmöförsvaret. Någon som också har imponerat stort är målvakten Daniel Marmenlind, som för sin fina insats i SHL belönades med att få dra på sig landslagströjan för Tre Kronor under Karjala Cup. Offensivt är det nyförvärvet Janne Kuokkanen som har visat vägen med 6 mål och 10 assist. Om Malmö ska kunna fortsätta utmana i dessa typer av matcher måste Marmenlind fortsätta stå på huvudet och Kuokkanen hålla i produktionen. Det är dock ingen lätt uppgift som väntar dem i Göteborg.

Speltips och Slutsats

Frölunda HC - Malmö Redhawks

Torsdag 19:00, SHL

De bägge lagen står efter 17 spelade omgångar på lika många poäng. När vi summerar säsongen har jag dock svårt att inte tro att Frölunda är med i den absoluta toppen medan Malmö har sjunkit närmare den nedre halvan. Frölundas hemmafacit är mäkta imponerande med bara en förlust på nio matcher och med målkungen Jere Innala tillbaka står Malmö inför en väldigt jobbig uppgift. Att Skånelaget dessutom saknar viktiga Teemu Kivihalme stärker bara min uppfattning om att denna utmaning blir lite för tuff för gästerna.

Jag spelar Frölunda FT @ 1.91 hos Coolbet!


Levande spel

2023-11-16 19:00
Frölunda HC FT @ 1.91
Frölunda HC
Malmö Redhawks


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.