Speltips: Skadedrabbat Timrå gästas av Luleå i SHL-återkomsten!

Linus Omark
I en efterlängtad återkomst av SHL-spelet efter landslagsuppehållet ställs Timrås skadedrabbade försvar mot Luleås imponerande bortastyrka. Får vi se en Linus Omark som tillslut vaknar till liv eller är det Luleås otippade poängledare som fortsätter visa vägen?

Levande spel

2023-11-16 19:00
Luleå HF ML @ 2.06
Timrå IK
Luleå HF


Äntligen är Karjala Cup över för denna gång och vi får åter avnjuta SHL-hockey på torsdagskvällarna. Inför matchen mellan Timrå och Luleå har jag funnit en spelidé jag tror ska generera en grön bock i spelboken.

Utmaningar för Timrå inför SHL-återkomsten

SHL återupptar spel efter landslagsuppehållet, och jag lägger lite extra fokus på torsdagens match mellan Timrå och Luleå. Trots en ovilja mot landslagsuppehåll, är dessa pauser viktiga för lagen att återhämta sig och finslipa på träningarna. Timrå som kommer från en halvdan period innan uppehållet. Förvisso fick de avsluta med att besegra Växjö hemma i SCA Arena men innan dess var det ett gäng förluster. Timrå har välkomnat Tim Erixon tillbaka från skada, men har också förlorat Olli Juolevi och Per Svensson, vars frånvaro till december efter en skada i segern mot Växjö är ett betydande tapp. Svenssons bidrag till försvaret är svårt att ersätta.

Timrås backsida innehåller förvisso en del offensiva kvaliteter, inte minst Alex Rindell och Simon Forsmark har imponerat med sina offensiva förmågor men bakom dem är det inte mycket som ser skrämmande ut. Defensivt lämnar Timrå ibland mycket att önska och tappet av Svensson stärker knappast den delen av spelet.

Uppehållet kom lägligt för Luleå

Trots två nederlag på hemmaplan innan uppehållet, har Luleå visat styrka på bortais med fyra vinster i de fem senaste matcherna. Luleås spelstil, särskilt deras pressande forecheck, brukar vara effektiv mot lag som Timrå. Luleås stabilitet under ledning av Thomas ”Bulan” Berglund och deras sällsynta förluster i följd är ytterligare faktorer som inger förtroende.

Den tilltänkta superstjärnan Linus Omark har hittills bara bidragit med 2 mål och 4 assist på 16 matcher. Istället är det andra spelare som klivit fram och visat vägen för Norrlandslagets offensiv. Oskari Laaksonen har tillsammans med Nikola Pasic blivit Luleås assistkung med 12 respektive 9 assist vardera. Oscar Eklind har oftast varit den av Luleås forwards som har förvaltat passningarna och hittills prickat in 9 mål. Näst bäst bakom honom har Brendan Shinimin varit med 6 mål.

Känslan är att uppehållet kom lägligt för Luleå som avslutade med två mindre lyckade insatser mot Färjestad och Rögle, två matcher som bägge slutade i tunga förluster. De såg trötta ut i spelet och farten som vi brukar se Luleå kunna använda för att etablera och upprätthålla pressen på motståndarna var inte riktigt där. Lägg också på att Linus Omark sannolikt kommer leverera betydligt bättre i säsongens andra halva med tanke på allt sparkapital han besitter och för mig börjar en klar spelidé ta form!

Speltips och slutsats

Timrå IK - Luleå HF

Torsdag 19:00, SHL

Med tanke på Luleås revanschlusta och Timrås avbräck i försvaret, ser det ut som en utmanande match för Timrå. Omark har ännu inte fått igång produktionen men i honom finns det gott om sparkapital. Trots det har Luleå inlett säsongen starkt även om avslutningen blev mindre lyckad. Spelare som Laaksonen och Eklind har klivit fram och burit Luleås offensiv på ett fint sätt. De brukar dessutom alltid vara stabila och svåra att få hål på.

Mitt speltips blir Luleå ML @ 2.06 på Coolbet!


Levande spel

2023-11-16 19:00
Luleå HF ML @ 2.06
Timrå IK
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.