Speltips: Skellefteå går för första trean när Timrå kommer på besök!

Skellefteå vs Timrå
Då var det dags för Timrå att komma på besök till Skellefteå Kraft Arena. Ännu har Skellefteå inte plockat en trepoängare i någon av de två första matcherna, men jag tror det är dags nu på torsdag.

Levande spel

2023-09-21 19:00
Skellefteå FT @ 2.10
Skellefteå AIK
Timrå IK


Första veckan av SHL ligger bakom oss och med mersmak kastar vi oss in i den andra veckan där vi under torsdagskvällen har en full omgång att sätta tänderna i. För min del faller dock valet på matchen mellan Skellefteå och Timrå som spelas i Skellefteå Kraft Arena.

Vart har vi Timrå?

Sundsvallslaget inledde på bästa sätt i premiären mot Frölunda efter att ha mosat göteborgarna i första perioden med 3-0. Totalt lossade laget 37 skott mot Frölundas 16 skott och det summerade matchen väl. Senast ställdes Timrå mot Luleå i en match där man inte alls kom upp i samma nivå som i premiären. Delvis på grund av Linus Omarks fina spel som resulterade i ett mål och två målgivande passningar, men framförallt var Luleås defensiv alldeles för svår för Timrå att övermanna.

Premiärmatchen gav nog mersmak för många Timråsupportrar men frågan är vad vi kan kräva av dem. Första matchen lägger jag inte allt för stor vikt vid. Frölunda har en nykomponerad trupp och det märktes tydligt i premiären. De var inte alls beredda på vad det väl samspelta Timrå hade att komma med de första tjugo minutrarna.

Både Skellefteå och Timrå har snarlika lag som de hade förra säsongen, med få ändringar i trupperna. Det gör det lite intressant att dyka in i hur matcherna förra säsongen slutade. Bägge gångerna Timrå var på besök blev det förlust. 6-2 och 5-0 vann Skellefteå de matcherna med. Föregående resultat behöver inte betyda allt för mycket, men faktum är att Timrå fick se sig besegrade under ordinarie tid samtliga fyra tillfällen lagen möttes förra säsongen.

Förra säsongens svåraste bortamatch

Backar vi bandet till förra säsongen var det här ligans svåraste bortamatch. När Skellefteå hade hemmais vann de 19 av 26 matcher, varav 18 var under ordinarie tid, ett minst sagt imponerande facit. Den första matchen för den här säsongen stod mot nykomligarna Modo och slutade med vinst efter straffläggning. En match som får ses för vad det var, en premiär. Skellefteå skötte sig helt okej och matchens lirar får anses vara Modos målvakt, Lassi Lehtinen, en stor anledning till att Skellefteå bara fick nöja sig med bara oavgjort efter ordinarie tid. Mot Färjestad fick man sämsta möjliga inledning när värmlänningarna prickade in 1-0 redan efter tio sekunder. Skellefteå fick aldrig riktigt grepp om matchen och efter att Ejdsell hängde sitt andra för kvällen var matchen över.

Ett frågetecken inför säsongen var om målskyttet skulle bli lidande i Möllers frånvaro och utan Joakim Lindström samt efter att Wingerli lämnat. När vi nu är en premiärmatch och en tuff bortamatch in på säsongen har Skellefteå bara nätat två gånger under ordinarie tid. Oscar Lindberg har varit involverad i de bägge målen, ena som målskytten, det andra som assisterande. Det kändes viktigt för Skellefteå att få fart på Lindberg direkt från start i Oscar Möllers frånvaro, och med poäng i bägge matcherna är han definitivt igång. Jag är ännu inte oroad över Skellefteås målproduktion, det är för tidigt på säsongen för det, och med spelarna de har tror jag att det faller på plats inom kort.

Slutsats och speltips

Timrå IK - Skellefteå AIK

Lördag 18:00, SHL

Vi är tidigt in på säsongen. Timrå har inlett med att köra över Frölunda för att sedan få se sig orentligt nedstängda mot Luleå i 4-0 förlusten matchen efter. För Skellefteås del inledde de med en solid insats mot Modo som det krävdes straffar för att avgöra och en förlust i Karlstad där nog ingen var särskilt nöjd med insatsen.

När lagen möttes senast i Skellefteå Arena stängde hemmalaget kring 1.60, att de nu, med snarlika trupper ska stå 50 punkter högre köper jag inte alls. Jag är väl medveten om att Timrå hålls som ett bättre lag den här säsongen av många och att Skellefteå kanske inte riktigt har fått allt att klaffa i Möllers och Lindströms frånvaro, men det rättfärdigar inte det höga priset. Här kommer hemmalaget att tryckas av!

Skellefteå FT @ 2.10 hos Bethard blir mitt speltips!


Levande spel

2023-09-21 19:00
Skellefteå FT @ 2.10
Skellefteå AIK
Timrå IK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1250 kr
9.2
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.