Speltips: Häcken-Halmstad: Dags för Häcken att vända på skutan

Amor Layouni
Efter Europa "succén" tar sig Häcken nu an Bollklubben från Halmstad hemma på konstgräset på Hisingen. Efter en del svaga resultat i allsvenskan, är det nu dags för Göteborgarna att studsa tillbaka, och jag tror matchen kommer perfekt för hemmalaget.

Levande spel

2023-09-17 17:30
Häcken -1.5 @ 1.88
BK Häcken
Halmstad


Häcken gjorde tillslut jobbet och lyckades kvalificera sig för Europa League. Göteborgarna lyckades manövrera sig förbi Aberdeen och till slut blev det alltså ett europagrupspel. Kollega Dave Cohen har redan varit inne och skrivit lite om matchen, och precis som han, tror jag på en rätt ösig tillställning. Jag tror dock hemmalaget står stadigt här, och väljer att blicka förbi hörnorna.

Halmstad tappar i sin tur allt mer mark i den allsvenska tabellen. Trots en tursam seger hemma mot Sirius, finns ännu inte något enormt utrymme nedåt. Sex poäng kan gå fort, kommande tre matcherna väntar alltså Häcken, Elfsborg och Djurgården, varpå två av dessa är på bortaplan.

BK Häcken

Efter debaclet hemma mot Klaksvik, talades det om en av tidernas stora fiaskon för svenska lag i Europasammanhang. Häcken repade sig dock snabbt, och tog istället chansen att kvalificera sig till Europa League. Zalgiris blev en mumsbit, och totalt 8-1 i målskillnad. Därefter väntade skotskt motstånd i form av Aberdeen. Skottarna lyckades plocka med sig ett kryss efter besöket på Bravida Arena, men väl på hemmaplan blev Häcken för starka och EL Gruppspel var ett faktum.

I allsvenskan har Häcken hackat en del på sistone, närmst kommer man från en 1-0 förlust borta mot Degerfors. Matchen speglar många andra Degerfors vinster i år, spel mot ett mål i långa stunder och tillslut en omställning för Degen som resulterar i mål. Effektivt av Degen såklart, men sjukt hur man kan få med sig så mycket resultat trots ett rätt dåligt grundspel. Före förlusten mot Degerfors, torskade Häcken GBG derbyt mot IFK Göteborg med 4-2. Här var man inte alls påkopplade, och ett hett Blåvitt körde över de gulsvarta.

Häcken kommer alltså till match med två raka nederlag i Allsvenskan, och i tabellen har man nu fyra poäng upp till Elfsborg på första platsen.

Under säsongen som gått, har Häcken blivit av med en hel del spelare. Egentligen har hela anfallslinjen lämnat. Larsen var först iväg, därefter har både Sadiq och Traore också lämnat. In som nytt blod har istället Layouni och Hrstic kommit. Utöver dessa tapp, har också Lund och Uddenäs lämnat klubben. Att tappa så många namn mitt i en guldstrid och samtidigt ha krav att kvalificera sig i europa är tufft såklart. Jag tror Häcken kommer fortsätta kämpa nu under hösten.

EL gruppspelet är nästan en vecka bort, och Häcken kommer till dagens drabbning med en hyfsat frisk trupp. Simon Gustafsson är tillbaka i matchtruppen, när endast Turgott och Trpcevski rapporteras som skadade.

Hemma på Hisingen är Häcken enorma hitills i år. Efter 3-1 förlusten i mitten av april har Häcken radat upp segrar. Laget är nu uppe i nio raka vinster, och en målskillnad på mäktiga 32-9. I snitt gör man alltså mer än 3 per match här hemma.

Halmstad BK

HBK såg länge ut att befinna sig på säker mark i årets allsvenska. Haglunds mannar var aldrig inräknade i någon toppstrid, men halvvägs in i serien, var man alltså ett stabilt mittenlag. Spelmässigt har man dock inte levererat särskilt. Underliggande siffror talar om ett bottenlag, mer än ett mittenlag, och nu är man också påväg nedåt.

För närvarande finns en marginal på sju poöng ner till Gnaget på nedflyttningsplats, men då skall det också sägas att HBK alltså har Häcken borta idag, Elfsborg hemma i nästa och därefter Djurgården borta. Tre raka torsk här, skulle kunna innebära att man faller ner ännu längre ner mot spärren.

Halmstad kommer närmst från en seger i bottenmötet med Sirius. Matchen var i sin helhet rätt jämn, men Sirius bränner alltså dubbla frilägen inom loppet av tio minuter i första halvlek, och ett underläge där, hade nog ställt till det en hel del för HBK. NU vann man, och kan pusta ut en del för stunden.

På bortaplan hade HBK en fin strejk i mitten på sommaren. Laget vann fyra raka matcher, och på bortaplan är man rankade som sjunde bästa lag i serien. Målmässigt har man dock bara gjort 11 mål framåt på 11 matcher, och släpper in i snitt två mål per match. Mot topplagen har man haft det kämpigt på resande fot. Nere i Malmö blev det 3-0 torsk, och mot Elfsborg blev det tennissiffor 6-1.

Bollklubben får klara sig utan viktige Erik Ahlstrand idag. Ahlstrand som efter Granath är lagets bäste poängplockare, drog sitt tredje gula för säsongen, och är avstängd idag.

Summering och speltips:

Jag tror denna matchen kommer lägligt för Häcken. Laget har inget europaspel att tänka på för stunden, då gruppspelet är nästan en vecka bort. Man kan därför ställa bästa möjliga elva på planen.

Häcken har vunnit med två bollar eller fler i lagets 8 av de 9 senaste hemmamatcherna. Det i kombo med HBKs offensiva tapp, gör att jag tror på ny hemmaseger här. Jag har svårt att se HBK skada offensivt, och räknar kallt med att Häcken gör 2-3 mål framåt.

Mitt spel i matchen blir därför Häcken -1.5 till 1.88 inne hos bet365. Jag tycker denna skall ner runt 1.8 och spelar därför spelet Flat, 2 Units.

Missa inte att titta in reken på Bajen +0.25, som tidigare skrivits. Denna har nu sjunkigt 13-14 punkter, och börjar nå en rimlig nivå i mina böcker.

Trevlig söndag allez!






Levande spel

2023-09-17 17:30
Häcken -1.5 @ 1.88
BK Häcken
Halmstad


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.