Speltips: Bournemouth-Chelsea: Defensiva orosmoln eller offensiv power?

Dominic Solanke
Match väntar på sydkusten i eftermiddag. Chelsea tar resan söderut för att gästa Bournemouth. Två lag i tidiga minikriser, men också två lag som visat på viss höjd.

Levande spel

2023-09-17 15:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 1.96
AFC Bournemouth
Chelsea FC


Ännu har inte Cherries tagit en trepoängare i seriespelet. Vi är förvisso bara fyra matcher in, men laget står på två inspelade poäng såhär långt, vilket innebär en 16e plats och en liten minikris kan väl börja infinna sig.

På andra sidan planen står ett storsatsande Chelsea med ny tränare. Chelsea är inte mycket bättre en dagens motståndare Bournemouth såhär långt, men man vann trots allt sin match med Luton. Fyra poäng och plats 14 i tabellen.

AFC Bournemouth

Bournemouth har haft ett blytungt schema i inledningen av säsongen. Tottenham, Liverpool och nu senast Brentford borta, är alla riktigt svåra matcher. Ändå har man stått upp rätt bra måste vi säga. I premiären mot West Ham, blev det 1-1 på hemmaplan. Mot Liverpool torska man med uddamålet och nu senast blev det alltså starka 2-2 borta mot Brentford.

Trots uteblivna segrar, tycker jag att Cherries sätt bra ut framåt. Med tanken Solanke längst fram händer det alltid någonting, och med Christie och Brooks skapas en hel del lägen. Hade man inte tappat in en kvittering i slutminuterna borta mot Brentford hade laget också bärgat första trepoöngaren.

När vi summerar säsongen i maj, så lär Bournemouth såklart vara ett lag för de nedre regionerna i tabellen. Truppmässigt är man inte så starka, och framförallt finns orosmoln i defensiven. Rutinerade Ryan Fredricks finns ännu på skadelistan, och någon naturlig ersättare finns ej enligt mig.

Inga nya skador finns inrapporterade inför dagens match.

Bournemouth tog 22 poäng på hemmaplan ifjol, och mötet med Chelsea slutade 1-3.

Chelsea

Chelsea fortsätter att tappa manskap på grund av skador. Trots en bred trupp, blir det såklart allt tuffare att finna någon kontinuitet.

De blå från London har inlett säsongen rätt svajigt resultatmässigt. Segern mot Luton är klubben enda såhär långt, och trots en stabil match hemma mot Liverpool i öppningen har Pochettino fått se sitt lag förlora mot både West 1-3 och nu senast Nottingham 0-1.

Jag rekade målspel senast, och jag kommer reka det igen. Chelsea skapade tillräckligt för att göra både ett och två mål senast, och landar alltså en xG över 2.

Offensivt finns Raheem Sterling, som mot Luton såg ut som att ha hittat tillbaka till fornstora dagar. Offensivt finns också en Nickolas Jackson som inte alls fått igång målskyttet. Möjligen är det för klena namn för att hitta en topplacering i år, men mot motstånd av dagens måste det räcka.

Defensivt saknas fortsatt Reece James på sin backposition, och här kan vi väl tänka oss att Gusto fortsätter idag. Knappast en fördel, varken offensivt eller defensivt. Att nyförvärvet Lavia också saknas, är ett defensivt tapp. Lavia var mästerlig ifjol i ett uselt Saints, och jag tror verkligen att Lavia kommer kunna leverera i den blå tröjan om han får chansen till att vara hel och spelbar.

Disasi, Collwin och Thiago Silva känns inte som ett mästarlag defensivt, och framförallt tycks man ha stora problem med balansen när lag väljer att ställa om. Elanga hittade nät senast, och mot West Ham blev man ordentligt synade i denna del.

Summering och speltips:

Skall vi koka ihop detta något så kan vi väl säga att offensivt fortsätter Chelsea att skapa sina chanser. Här krävs skärpa av framförallt Jackson och Sterling. Defensivt känns man inte alls särskilt trygga trots två defensivt duktiga mittfältare i Caicedo och Enzo.

På andra sidan planen står en het Solanke och väntar på omställningslägen. Här tror jag hål kan uppstå i försvaret och att lägen kommer skapas.

Precis som i min motivering senast, så känns denna match vrålöppen chansmässigt. Jag har svårt att se Chelsea kontrollera all boll här. Lägen till omställningar kommer skapas, och här är Cherries vassa.

Speltipset i matchen, faller därför på att båda lagen gör mål i en kombination av att vi får se minst 3 mål i matchen. Detta finns till 1.96 inne hos Pinnacle, och känns lite högt (kontra rena överlinan). Tas flat 2 Units

VAMOS!


Levande spel

2023-09-17 15:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 1.96
AFC Bournemouth
Chelsea FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1250 kr
9.2
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.