Speltips: IK Sirius vs Varbergs BoIS - Kan de blåsvarta kliva uppåt i tabellen?

Joakim Persson och Daniel Stensson
Ett möte som har mycket ångest kring sig är det på Studenternas mellan Sirius och Varberg. Kan något av lagen ges hopp inför avgörandet under hösten?

Levande spel

2023-09-16 15:00
Sirius -1,0 ah @ 1.78
IK Sirius
Varbergs BoIS


Landslagsfotbollen har äntligen lagts på is, åtminstone ett tag till, och vi får därmed återigen ta del av årets upplaga av Allsvenskan. En allsvensk säsong som är mer spännande än vanligt och där vi har strider i bägge delar av tabellen. Ett möte som har mycket ångest kring sig är det på Studenternas mellan Sirius och Varberg. Kan något av lagen ges hopp inför avgörandet under hösten?

IK Sirius

Det har inte varit enkelt för de blåsvarta från Uppsala den här säsongen. Lagkapten, skyttekung de senaste säsongerna och en handfull andra spelare har lämnat samtidigt som man värvat både smart för den dagliga verksamheten men även långsiktigt. Man ligger efter 22 spelade omgångar näst sist i den jämna tabellen, åtminstone i det nedre skiktet, och mycket finns det kvar att spela om. Att det går så pass dåligt som det gör för Sirius chockar många och man har nog med god statistik som visar på att man är bättre än sin poängskörd. Kan man göra ett ryck mot Varberg?

Varbergs BoIS

Matchen hemma mot BP blev inte bara säsongens första hemmaseger utan även ett tydligt kvitto på vad som står fel till kring klubben. Det kan låta konstigt att landa i en sådan summering efter en 4-3 seger mot BP men i ärlighetens namn är det rakt igenom uselt av BP att ens förlora poäng. Varberg har tydligt under sommaren och tidig höst rustat för att ha en ekonomi som fungerar i Superettan och man har gjort sig av med sina mest tongivande spelare. Man har dock i och med segern senast en teoretisk chans att lösa nytt kontrakt. Gör man det?

Analys och speltips

Det är lag nummer 15 som tar sig an lag nummer 16 klockan 15 på Studenternas under lördagen och visst är det kanske inte just den här matchen som folk menar på är det roliga med Allsvenskan. Det kan dock komma att bli en rolig match, tror åtminstone jag. Sirius är skickliga hemma på sitt konstgräs och har som sagt underliggande siffror som tyder på att man minst sagt underpresterat i poängskörden sett till vad man förtjänar. Det tror jag kommer ta sig rätt den här gången. Varbergs metodik de senaste matcherna har varit att ha ett böljande spel, där spelet i stort sett aldrig sker på mittfältet. Det tror jag att Sirius kommer klara av på ett bra sätt med sitt starka kontringsspel. Man behöver oftast ett par chanser för att hitta nätet och det tror jag att man får. Övertygande seger för hemmalaget? Jag tror det.


Levande spel

2023-09-16 15:00
Sirius -1,0 ah @ 1.78
IK Sirius
Varbergs BoIS


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1250 kr
9.2
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.