Speltips: Värnamo-Elfsborg: Glödheta boråsare i tabelltoppen

Michael Baidoo
Nere i de småländska skogarna, skall två formstarka lag göra upp om tre poäng under lördagskvällen. Finnvedsvallen i Värnamo är spelplatsen och gästar gör serieledarna Elfsborg. Vem drar det längsta strået?

IFK Värnamo har efter sju poäng på de senaste fyra matcherna skapat sig lite andrum gentemot botten. Ännu är man inte klara, men sex poäng ner till Sirius på kval och fyra lag där emellan.

På andra sidan planen har vi Elfsborg, som efter en "mini-svacka" med två raka förluster har återhämtat sig fint, och nu vunnit två raka matcher. I toppen av serien finns man fortfarande, och ännu finns ett avstånd på tre poäng ner till Malmö FF.

IFK Värnamo

Jag måste säga att jag tycker Värnamo är ett av seriens svåraste lag. Man är skeva på så många sätt, att det är svårt att sätta fingret på. Stundtals lirar man en fantastiskt fin fotboll, där man klarar av att rulla ut topplagen. Samtidigt så tappas en hel del poäng mot lag som väljer att ligga lågt och ställa om.

Summerar vi det hela, så känns Värnamo som ett lag som är otroligt fint taktiskt förberedda. Samtidigt som avsaknad av individuell kvalité kanske lyser igenom ibland.

Värnamo finns på en nionde plats i tabellen med sina 26 inspelade poäng. Strax framför sig har man Mjällby och Kalmar, samtidigt som både BP och Halmstad ligger bakom på samma poäng, men en svagare målskillnad. Värnamo har "bara" släppt in 24 mål, vilket får ses som godkänt. Samtidigt har man enbart lyckats med 22 framåt. Ser vi på spelet hemma på Finnvedsvallen är man dessutom näst sämst i serien. Enbart jumbon Varberg är sämre i den delen. Tio poäng på tio matcher, har de blivit såhär långt för Värnamo.

Imorgon får hemmalaget klara sig utan skyttekung Gustav Engvall som fortfarande är skadad. Skadad har även Netinho varit, men osäker status här.

Senast Värnamo mötte Elfsborg, föll man med 2-0 på Borås Arena i match som kunde slutat med ännu större siffror.

IF Elfsborg

Serieledarna Elfsborg fortsätter trumma på. Visst är inte poängsnittet lika högt nu som de var halvvägs in i serien, men än bibehåller man tätpositionen. Senast vann boråsarna med 3-2 hemma mot IFK Norrköping. Elfsborg ledde med 3-0 och kändes ett som de skulle tappa matchen när de släppte in både 3-1 och 3-2.

Ja, Elfsborg har återhämtat sig väl efter förlusterna mot Häcken och Bajen. Två raka alltså, och inget europaspel att tänka på.

Elfsborg är bäst i klassen, när vi pratar om bortaspel. Laget har tagit 22 av 30 möjliga poång, och framförallt har man gjort i snitt två mål per match på resande fot. Då kan vi även lägga till att man faktiskt blivit nollade både i Varberg och på Tele2 mot bajen. I sex av dessa tio matcher har laget gjort 2 eller fler mål.

Elfsborg har som bekant blivit av med en del bärande spelare längs med säsongen. Ondreijka, Römer och Lagerbielke har alla lämnat för större uppgifter, och imorgon saknas även Hult som är avstängd. Ändå har nya spelare klivit fram. Vi har bland annat Jeppe Okkels med 9 mål och 6 assister, och heta Michael Baidoo som nu målat i två raka fighter.

Summering och Speltips:

Har varit både för och emot Elfsborg under säsongen, vilket kanske inte är så märklig med tanke på dess längd. Under långa stunder har Elfsborg briljerat medan man i andra varit svagare. Överlag är säsongen såklart outstanding med tanke på tabellpositionen.

Värnamo ligger just nu lite i ett ingenmansland. Man bjuder ofta upp på dans, och spelar en hyfsat attraktiv fotboll där man har mycket boll. Jag tror just detta kan komma att passa Elfsborg i morgon. Till från sin toppkonkurrent Häcken, har Elfsborg fått vila i veckan och kliver in med pigga ben här. Seriens absolut bästa kontringslag mot de lag som faktiskt varit ett av de sämsta när de gäller att försvara sig mot motståndares omställningsspel.

Spelet i matchen blir därför Elfsborg över 1.5 mål mot Värnamo till 1.79 inne hos Pinnacle. Tycker oddset känns 7-8 punkter för högt och hugger därför detta med en flat insats 2 units.

Mer allsvensk fotboll väntas under söndagen, och jag skriver inte om alla spel här inne, så följ mig gärna på twitter @tapethandlarn

VAMOS HELGEN, VAMOS!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.