Speltips: Hammarby IF vs IFK Norrköping - Kan Bajen behålla fokus hela matchen eller drar Peking det längsta strået?

Mathias Kjolo och Jusef Erabi
Vi tar oss till Tele2 Arena och mötet mellan Hammarby och IFK Norrköping, två lag som gärna fortsätter klättra i tabellen.

Levande spel

2023-07-30 15:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 2.05
Hammarby IF
IFK Norrköping FK


Det blev inte en stolpe in för spelet i Allsvenskan, inte ens nära på snudd tyvärr. Dags att vända blad när vi kliver in till en intressant söndag med den svenska elitfotbollen. Vi tar oss till Tele2 Arena och mötet mellan Hammarby och IFK Norrköping, två lag som gärna fortsätter klättra i tabellen.

Hammarby

Efter en tuff match mot BP på Grimsta IP som slutade i en 1-0 förlust så var man i torsdags nere i Nederländerna och Twente. Även den matchen slutade med en 1-0 förlust, något som jag dock väljer att se som positivt snarare än negativt. Det stora frågetecknet kring Bajen för tillfället är huruvida fysiken håller? Man fick slita något enormt hårt mot Twente och det kan inte ha varit den mest energifyllda uppladdningen inför den här matchen mot Peking. Kan man samla kraft och stå upp hemma på Tele2?

IFK Norrköping

Maic Semas 1-0 mål i den 92a minuten var inte bara en oerhört välförtjänt vinst, det var också ett kvitto på att Pekings säsong inte är på väg att gå helt åt skogen i onödan. Efter en tuffare period har man nu samlat ihop två raka segrar och man har gjort det på ett imponerande vis. Man har för tillfället 25 poäng och huserar därmed på en femteplats i tabellen, hack i häl på Djurgården vid en seger och där man dessutom har en match mindre spelad. Det stora frågetecknet offensivt är fortsatt Totte Nyman och co som fortsatt har svårt att hitta nätet. Kan något av de mer offensivt lagda spelarna kliva fram som matchvinnare?

Analys och speltips

Trots att Bajen ligger på nionde plats och Peking på femte plats så skiljer det endast tre poäng mellan lagen. En vinst för något av lagen skulle alltså innebära att den här säsongen ges möjligheten att få en positiv stämpel och möjligt positiv utgång. Hur ska då den här matchen ske? Vi har genom de senaste säsongerna bjudits på rejält roliga matcher lagen emellan. Det brukar vara energifyllt, mål och gott om chanser. Något jag tror även gäller den här gången. Hammarby trivs bra hemma på Tele2 Arena, samtidigt som det finns en stor risk att man inte bara är slitna i den andra halvleken utan även att man tvingas tänka taktiskt inför returen mot Twente. Samtidigt kan Peking köra på som man gjort på sistone. Bägge lagen gör mål och sedan tar någon kommandot och avgör? Troligt enligt mig. Spelet blir därför:

BLGM & Över 2,5 mål till oddset 2,05 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2023-07-30 15:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 2.05
Hammarby IF
IFK Norrköping FK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt