Speltips: Häcken-Elfsborg: Boråsarna i fortsatt jakt på guldet

Mjällby Per Frick
Toppmöte på Bravida Arena under lördagseftermiddagen. Hemmalaget BK Häcken tar emot IF Elfsborg och jag väljer att hålla gästerna i hamnen.

Ettan mot tvåan i tabellan. Regerande mästarna mot fjolårssexan. Häcken mot Elfsborg.

Imorgon eftermiddag klockan 15 sparkar mötet mellan BK Häcken och IF Elfsborg igång nere på Hisingen i Göteborg. Hemmalget kommer in till match med lite skadebekymmer och Europaspel, medan serieledande Elfsborg flyger på moln efter krossen uppe i Stockholm senast.

Fyra poäng skiljer lag i Elfsborgs favör. Elfsborg har även en match extra till sitt förfogande, så visst vore en ny trepoängare ett riktigt statement från boråsarna.

BK Häcken

Vi hittar alltså göteborgsbaserade BK Häcken på en andra plats i allsvenskan halvvägs in. Fjolårsmästarna har visat sig lite mer mänskliga, och framförallt har truppen blivit tunnare och mer belastad.

Häcken har hittils gjort åtta matcher hemma på Bravida Arenas konstgräs, och av dessa har de svartgula gått vinnande ur sju. Enbart Kalmar har varit här och hämtat hem en seger, och den victorian återfinns så långt bak i kalendern som 15e april. Efter den snöpliga förlusten mot KFF, har Häcken alltså radat upp segrar här hemma, och bland annat har både Djurgården och Bajen fått resa hem utan någon framgång.

En av Häckens stora stjärnor denna säsong, heter Benie Traore. Den unge Ivorianen stod för 12 fullträffar och en assistpoäng under sin 14 matchers allsvenska sejour denna säsong innan väskorna var packade, och färd till Sheffield United var ett faktum. Flytt blev det även för norske Lars Larsen som även han stod noterad på en hel del poäng. 5+6 på tolv fighter blev det här. Offensivt finns såklart andra alternativ så som Ola Kamara och Filip Trpchevski. Men vi skall även notera att vi har skador på Blair Turgott och en iskall Oscar Uddenäs. Egentligen är det bara Ibrahim Sadiq som visat form på sistone, så visst kan de kännas lite tunt här.

Häcken kommer närmst från ett CL kval så sent som i onsdags, och nu väntar alltså serieledande Elfsborg med flera dagars extra vila i benen. Häcken spelade 0-0, borta på Island, och offensiven hackade.

Häcken får även klara sig utan viktige Simon Gustafsson på mittfältet, och statusen på unge Romeo är även den osäker.

IF Elfsborg

Jag är fullt medveten om att jag skrev ner Elfsborg inför mötet mot Djurgården i förra omgången, och som jag fick äta upp det. Elfsborg fullständigt slaktade Djurgården på bortaplan, och innan domaren ens blåst för halvtidsvila hade vi 0-3 på resultattavlan. Mäkta imponerande insats måste jag medge. Den tappade poängen hemma mot Blåvitt, var en riktig tendvätska för Ellos, och förhoppningsvis kan de bibehålla den trenden även i helgens i toppmöte.

Elfsborg kommer till morgondagens drabbning med en frisk och utvilad trupp. Jimmy Thelins mannar har till skillnad från sin motståndare fått en hel veckas vila sedan senaste matchen, och här räknar vi att laget rehabat fint.

Elfsborg är seriens bästa lag på resande fot. 22 poäng av 24 möjliga, är faktiskt ett ursinnigt bra facit, och det är bara till att applådera boråsarna. Sex insläppta mål dessutom, är även de suveränt.

Gästerna har inte förlorat sedan premiären mot just Häcken, den tredje april. Laget har därefter tolv segrar och tre kryss.

Summering och speltips:

Normalt sett, är det inte särskilt märkligt att Elfsborg ställs som underdogs borta mot Häcken. Regerande mästarna, på bortaplan är såklart ingen enkel uppgift för något lag, men just nu tror jag att Elfsborg har en god chans.

Häcken kommer alltså från tight matchande. 1-0 Torsk borta mot Värnamo förra helgen, följdes upp med 0-0 borta på island i CL kvalet i veckan. Dåligt med målchanser, en sliten trupp och sålda stjärnor.

Elfsborg på andra sidan, kommer förvisso med en tappad poäng mot IFK Göteborg, men också en kross mot Djurgården förra helgen. En hel veckas vila i bonus.

Med förutsättningarna vi har här, tycker jag Elfsborg bör ställas upp som minst even, om inte knappa favoriter här. Jag väljer därför att kliva in tungt på morgondagens gäster.

Elfsborg +0 (insatsen tillbaka vid kryss), till 2.12 inne hos Pinnacle spelas dubbelflat. Jag anser denna minst 12-15 punkter för hög, och de känns som ett suveränt läge för Elfsborg att utkräva revansch på Häcken efter premiärförlusten.

Fler intressanta matcher följer, så håll utkik på siten!

VAMOS






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt