Speltips: IFK Norrköping vs IK Sirius - Premiäromgångens roligaste match, på förhand?

Christer Mattiasson
Under söndagen ska IK Sirius från Uppsala bege sig till “Parken” eller Platinumcars Arena i Norrköping. Blir det ytterligare en hemmaseger?

Det vankades allsvensk premiär under lördagen och vi fick se två på förhand favorittippade lag ro hem säsongens första seger. Domarkritik, allsång och vårsol är något som jag tror vi alla har saknat och visst är det kul med allsvensk fotboll igen. Under söndagen ska IK Sirius från Uppsala bege sig till “Parken” eller Platinumcars Arena i Norrköping. Blir det ytterligare en hemmaseger?

IFK Norrköping

Fjolårets säsong som inleddes med Rikard Norling byttes ut mot Glenn Riddersholms något stabilare, men fortsatt svängiga fotboll. “Peking”s sökande på identitet de senaste säsongerna har verkligen inte varit särskilt lyckosamma och även fast det finns en viss optimism på Curva Nordahl så är det inte självklart hur denna säsongen ska utspela sig. Tappet av Jonathan Levi var tungt men det finns även nyförvärv som kan hjälpa IFK Norrköping framåt. Ceesay, Roback och Gunnarsson under sista veckan men även Kalley och Lind. Hur står sig Peking denna säsong?

IK Sirius

Det fanns en hel del frågetecken kring Kouakous status inför säsongsstarten och det svarades upp med en värvning i form av Magnus Kaastrup. Nytt är även Christer Mattiassons närvaro på bänken, senast i BP. Sirius har de senaste säsongerna gått från nykomling till ett etablerat lag i Allsvenskan med höjder som i en handfull matcher hotat topplagen, speciellt hemma på “Studan”. Det har även här hänt en hel del i truppen. Lämnat har Sugita och Rogic gjort men in har Alsanati och en handfull intressanta, utvecklingsbara namn tillkommit. Kan Sirius tillsammans med “Kitten” nå övre halvan i tabellen?

Analys och speltips

Inför en säsong är det allt enkelt att motivera fram ett spel, samtidigt som det kan tyckas svårt att hitta stöd i ens rek. Det en får utgå ifrån är ju träningsmatcher och i detta fall även Svenska cupen. IFK Norrköping föll pladaskt i kvartsfinalen borta mot BK Häcken och IK Sirius på liknande sätt fast i gruppspelet borta mot Mjällby AIF. Vad kan man ta med sig av bägge lagens försäsong då? Jo, det ser lite likadant ut som i fjol. IFK Norrköping har fortsatt svårt att finna en balans i spelet och till det innebär en hel del enkla, insläppta mål samtidigt som det finns en skicklighet framåt. För Sirius del har Matthews kommit mer tillrätta i anfallspelet och visst kan det bli spännande i “Kittens” 4-2-4, offensiv speluppbyggnad. Sirius har dock sett relativt enkla ut bakåt i stunder och det är något jag inte tror man rättat till inför premiären.

Jag tror vi får se två lag som vill kliva ut med sin filosofi, inte särskilt anpassat efter motståndaren, och att det kommer bjuda på en av de roligare matcherna under premiärhelgen. Spelet då? Det blir:

Över 2,5 mål till oddset 1,81 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt