Speltips: Seriesegrarna tvålar dit laget från huvudstaden!

Emil Wahlberg
Det är dags för det HockeyAllsvenska slutspelet att dra igång på allvar med kvartsfinaler som drar igång under fredagskvällen. Här tar jag sikte på Örnsköldsvik där seriesegrande MoDo tar emot AIK.

Levande spel

2023-03-17 19:00
MoDo Över 3.5 Lagmål @ 1.79
MODO Hockey
Aik If


MoDo tar under fredagskvällen emot AIK hemma i Hägglunds Arena i den första kvartsfinalen lagen emellan. Nedsläpp klockan 19:00.

MoDo-AIK

Aik If - MODO Hockey

Måndag 19:00, Hockeyallsvenskan

MoDo

Seriesegrande MoDo är laget som står för värdskapet under fredagskvällen, och utöver att man var det lag som tog flest poäng av samtliga lag under grundserien med sina 109 poäng så avslutade man säsongen magnifikt med att segra i de fyra sista matcherna. Mattias Karlins manskap var under grundserien ett av de vassaste lagen i det offensiva spelet då bara tre lag skapade fler målchanser per match och enbart serietvåan Björklöven gjorde fler mål. I laget från Örnsköldsvik finns det gott om offensiv kompetens med Riley Woods och Mikkel Aagaard i det främsta ledet men där också Nick Halloran fått fart på produktionen sedan han lämnade SHL och Timrå. Lagets två främsta poängmakaren hittas dock i backbesättningen då David Bernhardt och Pontus Näsén öst in poäng från sina backplatser med 51 respektive 45 gjorda poäng under grundserien. Att MoDo och huvudtränare Karlin har ett offensivt starkt manskap att luta sig tillbaka på råder det sannerligen inga tvivel om.

AIK

För AIK:s del var det inte en lika rak väg mot slutspel som för värdlaget, då laget från den svenska huvudstaden tvingades till play-in-spel för att ta sig till kvartsfinal. Almtuna besegrades i två raka matcher då stockholmarna segrade med 5-2 två gånger om. Under säsongens gång har det varit defensiven som varit Anton Blomqvist och hans manskaps akilleshäl, då man under hösten och vintern var ett av de lag som släppte till allra flest målchanser och laget var också det som släppte in flest mål av samtliga under grundserien.

Slutsats och speltips

MoDo vann grundserien och avslutade i fin regi med fyra segrar och resultatraden 4-2, 5-0, 3-2 och 5-1. Som resultatraden visat har man en stark offensiv att luta sig tillbaka på med spelare som Bernhardt, Näsén, Woods, Aagaard och Halloran till sitt förfogande. AIK tvingades å sin sida spela play-in i inledningen av veckan, och var under grundserien ett av de svagaste lagen i defensiven där man dessutom var det lag som släppte in flest mål av samtliga. Att ett piggt MoDo svarar för minst fyra baljor på ett defensivt svajigt och ett mer tröttkört AIK tycker jag är troligt.

MoDo Över 3.5 Lagmål @ 1.79 hos Unibet

Spelet avser ordinarie matchtid


Levande spel

2023-03-17 19:00
MoDo Över 3.5 Lagmål @ 1.79
MODO Hockey
Aik If


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.