Speltips: Kalmar FF vs Mjällby AIF - Kan underlaget vara till KFFs fördel?

Kalmar jublar
Under söndagen ska det spelas två matcher i Svenska cupen och dess kvartsfinalspel; vi ska titta till mötet mellan Kalmar FF och Mjällby AIF.

Det blev inte en fortsättning på den fina form som visats upp från undertecknad under lördagen. Det blev visserligen 3 mål i matchen men dessvärre gjorde inte IFK Norrköping mål och det blev således förlust. Under söndagen ska det spelas två matcher i Svenska cupen och dess kvartsfinalspel; vi ska titta till mötet mellan Kalmar FF och Mjällby AIF.

Kalmar FF

Efter fjolårets succésäsong så har nog de flesta märkt att det skett en del förändringar KFF. Rydström, Berg och Nanasi finns inte längre kvar och det fanns en hel del frågetecken inför Svenska cupen om vilken status Kalmar skulle befinna sig i. Hur gruppspelet gick? 3 segrar, 10 gjorda mål och 3 insläppta. Den avslutande matchen mot ett Helsingborg, i kaos förvisso, slutade med 4-1 “hemma” på Gastens IP och KFF visade att man under nye huvudtränaren Jensen kan prestera bra fotboll. Det är ett projekt som byggts upp under ett par år nere i Småland där man nu, trots tapp av spelare, får se ersättare och truppspelare ta över och fylla skorna. Kan man avancera till semifinal?

Mjällby AIF

Det såg ut som att det skulle bli ett uttåg i gruppspelet för laget från Listerlandet. Sedan vände man 0-2 hemma mot IK Sirius till 3-2 på bara ett par minuter. Om Kalmar var ett lag i ombyggnation så kan man definitivt säga att MAIF är i en betydligt större sådan. “Brännan” har försvunnit och likaså mer än en handfull spelare. Det som talar för att Mjällby, ur ett allsvenskt perspektiv, inte ska hamna för långt ner i tabellen är den ryggrad som byggts upp sedan återtåget till den högsta divisionen i svensk fotboll. Alexander Johansson är lagets bäste målskytt i Svenska cupen, kan han skjuta Mjällby till semifinal?

Analys och speltips

Det är den match som utan tvekan är minst “attraktiv” på förhand av de totalt 4 kvartsfinaler som Svenska cupen bjuder på. Om det inte finns något att ta med sig för det? Absolut inte. Något som är värt att ha i beaktning till den här matchen är att tilltänkta Guldfågeln Arena inte höll måttet på sitt naturgräs och den ska istället spelas bredvid på Gastens IP, konstgräs. Bägge lagen har förvisso under försäsongen haft konstgräs som underlag i sina hemmamatcher men det finns viktiga aspekter att ta med från detta. Hade matchen spelats på naturgräset hade jag sett Mjällby göra det klart tuffare än på konstgräs. Kalmar har de senaste säsongerna, ja Rydström är borta men inte filosofin, tenderat att få ut mer av sitt grundspel på konstgräs än på naturgräs. Jag tycker och tror därför att Kalmar FF sett till matchen i helhet men även underlaget kommer göra att man har goda chanser att göra processen relativt kort mot ett Mjällby som inte riktigt sett så bra ut som siffrorna visar under gruppspelet. Jag spelar därför:

Kalmar FF -0,75 AH till oddset 1,91 hos Pinnacle med 3/5 units.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.