Speltips: BK Häcken vs IFK Norrköping - Öppen tillställning att vänta?

Benie Adama
Först ut är mötet mellan sistnämnda BK Häcken mot IFK Norrköping på Bravida Arena, vem går segrande ur det mötet?

Levande spel

2023-03-11 16:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.80
BK Häcken
IFK Norrköping FK


Det blev ett “hattrick” under föregående helgen då samtliga 3 spel under de 3 speldagarna rättades som vinster. Kul med en bra start på den svenska fotbollssäsongen och vi siktar nu in oss på kvartsfinalerna av Svenska Cupen. AIK, Djurgården, Malmö FF, Kalmar FF, Hammarby IF, Mjällby AIF, BK Häcken och IFK Norrköping har tagit sig vidare från respektive grupp och det är dags att spela avgörande matcher. Först ut är mötet mellan sistnämnda BK Häcken mot IFK Norrköping på Bravida Arena, vem går segrande ur det mötet?

BK Häcken

De svenska mästarna från fjolårssäsongen har visat upp mästarklass i inledningen av denna säsong. Trots tappet av skyttekungen Alexander Jeremejeff så har man alltså gjort hela 13(!) mål framåt på tre matcher och Sadiq och Traore har gjort tre mål vardera. Man har en stabil ryggrad och röd tråd i mittfältet, det överlägset bästa i Allsvenskan, med bröderna Gustafsson och Rygaard. Det som går att argumentera för saknas i truppen är bredd på anfallspositionen, Turgott långtidsskadad, och detta trots att man alltså gjort 13 mål. Kan Häcken räcka hela vägen även i år?

IFK Norrköping

Det såg länge mörkt ut i peking-lägret efter att ha legat under sent hemma mot Utsikten med två mål, en match som man lyckades rädda till ett oavgjort resultat. Efter det var det vinna eller försvinna borta mot IFK Göteborg. En match som man visade sig vara både ett och två nummer för stora i. Det är ett IFK Norrköping som är svårt att placera inför den allsvenska säsongen, trots tre matcher i Svenska cupen. Det är en handfull islänningar och danskar som huserar i startelvan och huruvida vilken klass man håller är än så länge oklart. Tur är det iallafall att man, för stunden, har Arnor Sigurdsson kvar som match efter match levererar poäng. Blir han tungan på vågen?

Analys och speltips

Det här är kanske inte den match som kommer få mest mediabevakning under helgen, andra matcher hamnar i fokus istället, men det är enligt mig en match som är väldigt intressant inför Allsvenskan. Hur står sig egentligen BK Häcken mot tuffare och mer etablerat motstånd? Kan man komma upp i fjolårets höjd? Samtidigt undrar man om insatsen borta mot IFK Göteborg endast var en enskild insats eller en indikator på hur bra IFK Norrköping kan vara när det stämmer. Klart är det iallafall, tycker jag, att det är en relativ öppen match på förhand. Glenn i IFK Norrköping och Högmo vill spela en “positiv” fotboll med hög frenesi och intensitet, något som leder till målchanser och “rolig” fotboll. I och med att vi fortfarande är i mars månad tror jag vi får se två lag som både kommer skapa och släppa till målchanser. Mot Halmstad var BK Häcken många gånger turliga i att gästerna inte fick utdelning samtidigt som “Peking” haft det svårt att hålla tätt bakåt. Läge för båda lagen gör mål och överspel? Jag tror det:

Båda lagen gör mål & över 2,5 mål till oddset 1,80 spelas med 3/5 units.






Levande spel

2023-03-11 16:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.80
BK Häcken
IFK Norrköping FK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt