Speltips: Ottawa Senators sätter Los Angeles Kings på plats igen!

Ottawa Senators
Lagen möttes nyligen i Los Angeles för bara drygt en vecka sedan, den gången vann Ottawa efter förlängning. Jag tror att de löser uppgiften ännu en gång!

Efter en medioker inledning på säsongen är Ottawa på gång igen och har börjat leverera vinster. Det krävs om laget ska kunna hoppas vara med i striden om slutspelsplatser!

Ottawa Senator

Inför säsongen rekryterade Ottawa riktigt fint och stärkte bland annat upp truppen med offensiv spets i Alex Debrincat och Claude Giroux. De bägge spelarna har bidragit stort i att stärka upp en redan unga och talangfull offensiv som fortsätter ledas av Brady Tkachuk. Efter lite skadeproblem under november månad är Thomas Chabot tillbaka med full kraft och har börjat tugga i sig över 25 minuters speltid på löpande band igen. Senators får fortsatt klara sig utan Josh Norris som saknats sedan början av oktober.

Ska vi tro de underliggande siffrorna har Ottawa inte fått utdelning för det fina spelet de trots allt levererat i offensiv zon. Laget har i spel fem mot fem skött sig bra och har ett effektivt powerplay som får utdelning vid drygt var fjärde tillfälle. Defensivt ser det faktiskt helt okej ut också trots den negativa målskillnaden. Spelet i boxplay är förvisso högst mediokert men laget har bra special teams överlag. Målvaktsspelet har varit överraskande positivt, Anton Forsberg fick länge förtroende i Cam Talbots frånvaro och gjorde det riktigt bra. Nu är Talbot tillbaka och har direkt bidragit till att ska ytterligare trygghet för Senators som numera kan förlita sig på två välpresterande målvakter!

Los Angeles Kings

Kopitar & Co fortsätter hålla sig med i toppen av Western Conference och återfinns på en femteplats. Kings har fortsatt bygga vidare på den fina fjolårssäsongen och injektionen av Kevin Fiala har onekligen fallit väl ut. Han toppar den interna poängligan med 28 poäng på 27 matcher, hela 7 poäng före Anze Kopitar.

Los Angeles upplevs ofta som ett ganska knepigt lag att sätta fingret på. När man ser dem spela hockey saknar åtminstone jag många gånger den snabbhet andra lag visar upp som huserar på liknande placeringar som Los Angeles. Kings är ett gnetarlag som är duktiga på att hålla sig från utvisningsbåset och få klockan att ticka. Det finns även mycket undangömd talang, spelare som ofta grovjobbar utan att det syns i protokollet. Jag lyfter ofta Philip Danualt och Mickey Anderson när jag får chansen, där Anderson utgör första backpar tillsammans med Drew Doughty. Genom hårt defensivt jobb skapar han ofta möjligheter för lagmedlemmar att våga kliva högre upp i banan. Trots sin unga ålder har han fyra säsonger i NHL där Kings alltid gjort mer mål än de släppt in när han är på isen. Jag kommer fortsätta tala om honom som en av ligans bäst bevarade hemligheter ett tag till!

Trots mina lovord gillar jag inte att Kings numera ofta värderas som ett slutspelslag av spelbolagen, de fanns en undervärdering av dem länge men tyvärr är den bortblåst numera. Laget har även knackat lite på slutet, utöver förlusten mot Ottawa för drygt en vecka sedan har man hunnit med att förlora mot Seattle Kraken och Carolina Hurricanes. Mot Seattle trillade det dessutom in hela nio (!) mål!

Slutsats och speltips

Det blir en intressant matchup under tisdagsnatten när Ottawa får besök av LA Kings. Min initiala tanke är att oddset på Ottawa bör stänga lägre än det vi nu kan spela. Laget har stängt på liknande odds eller lägre mot lag jag värderar högre än Kings, vilket är en bra referens att ha när man letar odds. Jag upplever också att Kings värderas lite för högt av spelbolagen såväl som marknaden och att Senators har en positiv trend med friska spelare tillbaka i truppen. Min slutsats leder mig till att spela Ottawa Senators ML @ 1.94 hos Pinnacle


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.