Speltips: Cluben starkast i målrik batalj!

LHC tränare
Sju matcher från SHL att sätta tänderna i under torsdagen då det vankas full omgång, och jag tar här sikte på mötet i Östergötland där Linköping ställs emot Brynäs.

Levande spel

2022-12-01 19:00
Över 4.5 Mål @ 1.71
Linköpings HC
Brynäs IF
2022-12-01 19:00
Linköping Över 2.5 Lagmål @ 1.88
Linköpings HC
Brynäs IF


Åttondeplacerade Linköpings HC tar under torsdagskvällen emot tabelltian Brynäs IF hemma i SAAB Arena. Nedsläpp klockan 19:00.

Linköpings HC-Brynäs IF

Linköpings HC - Brynäs IF

Tisdag 19:00, SHL

Linköpings HC

Under den senaste veckan har jag berört på Linköping ett par gånger, och då varit inne på att man är ett av seriens formstarkaste lag och under den senaste månaden ett av det lag som skapar flest målchanser, gjort flest mål men också varit svajiga i defensiven under såväl den senaste månaden som under säsongen som helhet. Man kommer närmast från en seger hemma mot Örebro där siffrorna skrevs till 4-2 efter två mål av Ty Rattie och två mål av Patrick Russell. Man visade fortsatt styrka i offensiven med ett flertal skapade målchanser och lagets powerplay, som varit ett av seriens bästa under hela säsongen, låg bakom två av lagets fyra mål. Defensivt släppte man dock till en hel del målchanser, där man bland annat, utöver de två insläppta målen, bjöd gästernas Mathias Bromé på två frilägen.

Brynäs IF

Gävlelaget Brynäs befinner sig i en formsvacka då man reser ned till Östergötland med tre raka nederlag i ryggen och närmast kommer från en hemmaförlust mot bottenlaget Oskarshamn där smålänningarna segrade med 4-1. Mikko Manner och hans Brynäs får fortsatt klara sig utan den viktige tvåvägscentern Johan Larsson, och trots att Johannes Kinnvall var tillbaka och trots att man under inledningen av veckan värvade försvarsspelaren Mikko Niemilä från Kärpet var det ihåligt bakåt med fyra insläppta mål. Som jag var inne på inför matchen mot Oskarshamn är det seriens svagaste målvaktspar som laget förfogar över, och nyförvärvet Niemilä hade ingen toppendebut då han var inne på två av de tre baklängesmålen som gjordes i öppet spel. Framåt skapade Brynäs en stor mängd målchanser och skickade iväg över fyrtio slott, men Oskarshamns burväktare Joe Cannata var svårpasserad och släppte bara en puck förbi sig.

Slutsats och speltips

Linköping och Brynäs drabbar samman i SAAB Arena under torsdagskvällen, där jag bedömer att gästande Brynäs är det svagare då man kommer hit med tre raka förluster i ryggen och på dessa tre matcher släppt in totalt tretton mål. Att dessa två lag, som kan skapa en hel del offensivt men har tydliga brister i defensiven, ska bjuda på en tillställning med minst fem mål tycker jag är troligt. Med tanke på att Linköping är ett av de lag som skapar mest målchanser i hela serien, och på gästernas svajiga defensiv och svaga målvaktsspel, tycker jag det är troligt att hemmalaget gör minst tre mål.

Över 4.5 Mål @ 1.71

Linköping Över 2.5 Lagmål @ 1.88

Båda spelen hos Unibet


Levande spel

2022-12-01 19:00
Över 4.5 Mål @ 1.71
Linköpings HC
Brynäs IF
2022-12-01 19:00
Linköping Över 2.5 Lagmål @ 1.88
Linköpings HC
Brynäs IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.