Speltips: Bortasvagt Örebro besöker Linköping

William Wikman
Vi har sju SHL-matcher att sätta tänderna i då det vankas full omgång under tisdagskvällen. I detta inlägg tar jag sikte på Linköping där Örebro är på besök.

Levande spel

2022-11-29 19:00
Linköping +0.5 (1X) @ 1.62
Linköpings HC
Örebro HK
2022-11-29 19:00
Över 4.5 Mål @ 1.88
Linköpings HC
Örebro HK


Tiondeplacerade Linköpings HC tar under tisdagskvällen emot sjätteplacerade Örebro HK hemma i SAAB Arena. Nedsläpp klockan 19:00.

Linköpings HC-Örebro HK

Linköpings HC - Örebro HK

Lördag 15:15, SHL

Linköpings HC

De blåvitklädda östgötarna placerar sig på plats tio i SHL-tabellen efter att drygt tjugo matcher spelats, och kommer närmast från en förlust i Göteborg där Frölunda blev för övermäktiga och vann med 3-1. Dessförinnan hemmabesegrades Rögle efter straffavgörande med siffrorna 3-2. Som jag var inne på inför matchen mot Rögle är Linköping ett lag som steppat upp spel- och resultatmässigt jämfört med hur säsongen inleddes, och är i dagsläget ett av de lag som skapar mest målchanser av samtliga och sett till de tio senaste matcherna är man det lag som skapat allra flest målchanser per match och bara fem lag har gjort fler mål under samma tidsperiod. Det finns dock mer att önska av det defensiva spelet då man under denna period, och dessutom under säsongen som helhet, är ett av de lag som släpper till flest målchanser och bara Oskarshamn som släppt in fler mål.

Örebro HK

Inte lika heta spel- och resultatmässigt som Linköping är Örebro, som åker de dryga tio milen söderut med dubbla förluster i bagaget och med förlust i fem av de sex senaste matcherna. Niklas Erikssons manskap går dessutom ännu tyngre om man enbart ser till spelet på bortais, då det bara är Rögle som på resande fot plockar färre poäng per match. Man kommer närmast från en förlust i rivalmötet borta mot Färjestad, där man föll med 2-1 trots att man skapade en stor mängd målchanser och skickade iväg en bit över trettio skott på Matt Tomkins i hemmakassen. Dessförinnan gick man tomhänta från hemmamatchen mot Frölunda, där man återigen skapade mycket och sköt trettio skott men inte kunde få hål på Frölundamålvakten Lars Johansson.

Slutsats och speltips

Två lag som skapat stora mängder målchanser på slutet drabbar samman i SAAB Arena under tisdagskvällen. Här bjuds vi på ett i mitt tycke högt odds på målrik batalj som grundas i att de båda lagen varit något trubbiga i sina senaste matcher då man enbart svarade för ett mål vardera i helgens matcher mot Frölunda respektive Färjestad. Med tanke på att det med stor sannolikhet kommer att skapas en hel del målchanser här tycker jag att det är troligt att matchen bjuder på minst fem mål. När gästerna dessutom ser ut att få klara sig utan sin försvarsspelare Gustav Backström tycker jag att sannolikheten till flera mål blir än större, och med tanke på det avbräcket samt gästernas svaga bortaspel tycker jag det är troligt med minst en poäng för hemmalaget.

Linköping +0.5 (1X) @ 1.62 hos Betsson

Över 4.5 Mål @ 1.88 hos Unibet


Levande spel

2022-11-29 19:00
Linköping +0.5 (1X) @ 1.62
Linköpings HC
Örebro HK
2022-11-29 19:00
Över 4.5 Mål @ 1.88
Linköpings HC
Örebro HK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.