Speltips: Portugal vs Ghana - Är det den här matchen som får VM-pulsen att gå upp något?

Portugal - Ronaldo
Under torsdagen ska första gruppspelsomgången summeras och vi ska ta en sekund och fokusera på matchen klockan 17:00, den mellan Portugal och Ghana.

Det har varit en inledning av VM som var upp och ner, för egen del men även som mästerskap i helhet. Något märkliga resultat, insatser som varit ifrågasatta och en politik runt omkring fotbollen som varit vedervärdig. Under torsdagen ska första gruppspelsomgången summeras och vi ska ta en sekund och fokusera på matchen klockan 17:00, den mellan Portugal och Ghana.

Portugal

Mycket kring det portugisiska landslaget inför har handlat om Cristiano Ronaldo och hans situation med numer före detta klubblaget Manchester United. Med det borta som fokus kan nu CR7 och hans mannar fokusera på att ta sig förbi gruppspelet i VM 2022, något som många nog tar som en självklarhet men som jag åtminstone anser kan bli tuffare än väntat. Det är ett lag med Ronaldo, Cancelo, Fernandes, Felix och Dias som matchar en startelva som innehåller klass samtidigt som det också är en del spelare som saknas. Har Portugal vad som krävs i denna turnering?

Ghana

Det har varit en hel del “nyförvärv” för detta Ghana som inför VM 2022 ser mer intressanta ut än på mycket länge. Kudus, Sulemana och bröderna Ayew fanns där för ett år sedan och nu har dessutom Inaki Williams och Lamptey från Brighton tillkommit. Vi vet redan nu hur det gått för de afrikanska lagen i den första omgången av VM och om vi ska vara ärliga, Ghana har nog bäst chans för dagen att nå resultat. Kan ett tillspetsas Ghana störa Portugal och Uruguay?

Analys och speltips

Det har ju inte riktigt varit öppna spjäll och ett bländande offensivt spel i turneringen såhär långt, det är nog samtliga överens om. I skrivande stund har ytterligare ett afrikanskt lag gått mållösa från en halvlek (Kamerun mot Schweiz) och visst hade man kunnat önska sig mer från de afrikanska lagen samtidigt som 1 poäng är bättre än 0 poäng. När Ghana kliver in i matchen så kommer man göra det med ett självförtroende. Ett starkt genrep mot Schweiz samtidigt som Williams med bröderna Ayew kommer kunna ge samtliga försvar i den här turneringen en match. För Portugals del handlar det om att komma ut med självförtroende i vanlig ordning samtidigt som man inte får vara så pass naiva som man emellanåt kan vara. Jag tror vi får se en öppen matchbild, för en gångs skull, och att det kan skapas gott om chanser för bägge lagen framåt. Jag spelar därför:

Över 2,5 mål till oddset 1,83 hos Pinnacle med 3/5 units.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.