Speltips: Formstarkt Linköping nyper minst en poäng mot sargat Rögle!

Marcus Högberg
Under torsdagen har vi en full SHL-omgång framför oss med sju matcher på programmet, och här riktar jag blickarna mot Östergötland där Linköping tar emot Rögle.

Levande spel

2022-11-24 19:00
Linköping +0.5 (1X) @ 1.60
Linköpings HC
Rögle BK


Tiondeplacerade Linköpings HC tar under torsdagskvällen emot tabelltolvan Rögle BK hemma i SAAB Arena. Nedsläpp klockan 19:00.

Linköpings HC-Rögle BK

Rögle BK - Linköpings HC

Torsdag 19:00, SHL

Linköpings HC

De vita lejonen från Östergötland placerar sig på plats tio i SHL efter att ha avverkat nitton matcher. Klas Östmans manskap startade igång verksamheten efter landslagsuppehållet med att förlora nere i Småland mot serieledande Växjö och därmed bröts lagets fina poängsvit då man dessförinnan tagit poäng i fem raka matcher. Linköping är således ett av seriens formstarkaste lag, då bara Växjö och Skellefteå tagit fler poäng de senaste fem omgångarna. Under samma period har man varit det lag i serien som skapat allra flest målchanser och varit det lag som gjort flest mål, så efter en trög säsongsinledning börjar Klas Östman få ordning på torpet, och efter att under hösten tvingats förhålla sig till en hel del skador ser det även truppmässigt klart ljusare ut då Markus Ljungh var tillbaka senast och då Oscar Fantenberg återigen spelar efter att ha missat tio matcher. Dessutom har Broc Little, som anslöt en bit in på säsongen, öppnat säsongen starkt med nio poäng på fjorton matcher. Mot Växjö var det även Jesper Myrenberg som vaktade kassen, så vi kan förvänta oss att det blir Marcus Högberg som placeras mellan stolparna mot Rögle – och i Högberg har Linköping en av seriens klart vassaste burväktare.

Rögle BK

Två placeringar bakom Linköping placerar sig Rögle som i fjol vann grundserien och för två år sedan spelade SM-final. Nu är det inte lika muntert för Ängelholmarna och för Cam Abbott vid rodret då laget endast har en poäng ned till det negativa kvalstrecket. Man vann dock tisdagens drabbning med Salzburg i returmötet av CHL-åttondelsfinalen med 5-1, och avancerade därmed till kvartsfinal efter att ha förlorat det första mötet på bortais med 3-1. Kan det positiva resultatet i CHL få fart på skåningarna, eller fortsätter den negativa SHL-trenden? Man har i SHL förlorat fyra av de fem senaste matcherna, och sett till spel på resande fot är det enbart tabelljumbon HV71 som plockat färre poäng under säsongens gång. Om det truppmässigt ser ljust ut för Linköping ser det desto sämre ut för Rögle. Riley Sheen var med mot Örebro i den senaste SHL-matchen och likaså i det första mötet med Salzburg, och Adam Tambellini var tillbaka i laget igår, men det är tunt framåt för Rögle i och med vad som meddelats under de senaste dagarna:

  • Dennis Everberg blir borta längre än väntat efter att ha fått bakslag på rehabiliteringen.
  • Daniel Zaar var med mot Salzburg under tisdagen, men opererades under onsdagen för att förhindra en mer omfattande skada. Blir borta 3-6 veckor.
  • Theodor Niederbach utlånad till MoDo.
  • Kim Rosdahl har släppts till Malmö.

Med tanke på att Rögle under säsongsinledningen varit ett av de lag som skapat allra minst antal målchanser kommer det med stor sannolikhet bli tufft med en tunn forwardsgrupp till förfogande.

Slutsats och speltips

Linköping har varit ett av seriens bästa lag de senaste veckorna, och möter under torsdagskvällen ett Rögle som har haft en tung höst både spel- och resultatmässigt och inför matchen har en tunn offensiv då spelare är skadade, utlånade eller sålda. Linköping har å sin sida så gott som full trupp, med nyckelspelare som Markus Ljungh och Oscar Fantenberg att luta sig tillbaka på och med en av seriens bästa målvakter i Marcus Högberg mellan stolparna. Att hemmalaget, med dess förutsättningar, tar minst en poäng tycker jag är troligt.

Linköping +0.5 (1X) @ 1.60 hos Betsson


Levande spel

2022-11-24 19:00
Linköping +0.5 (1X) @ 1.60
Linköpings HC
Rögle BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.