Speltips: Mexiko vs Polen - Vem tar platsen bakom Argentina i gruppen?

Robert Lewandowski
I skrivande stund tar sig Argentina an Saudiarabien men den matchen kan vi släppa och istället ta oss an matchen mellan Mexiko och Polen som tar sig an varandra klockan 17:00.

Det blev en skön studs tillbaka för bloggspelen efter att Klaassen plockat ut Mendys billiga retur och prickat in 2-0 till sitt Nederländerna. Därmed fick vi rätta -0,75 med vinst och det är kvitterat i spelen. I skrivande stund tar sig Argentina an Saudiarabien men den matchen kan vi släppa och istället ta oss an matchen mellan Mexiko och Polen som tar sig an varandra klockan 17:00.

Mexiko

Visst, det var ett genrep och många startspelare befann sig på bänken. Men, en förlust mot Sverige i ett genrep är en relativt dyster sådan. 2-1 till Sverige. Vi släpper matchen där. Det är ett Mexiko som i sedvanlig ordning kvalificerat sig till VM och som drömmer om ett avancemang, något som är fullt rimligt. Problemet? Man behöver vara påkopplade från start här. Polen står för motståndet och får anses vara det enda riktiga hotet om 2a platsen. Det är en kombination av rutin i spelare som Guardado till “peakande” spelare som Lozano, Alvarez och skadeföljda spelare som Jimenez. Mexiko får alltid uppmärksamhet för sitt “fröjdande” spel under VM, blir så fallet även i år?

Polen

På andra sidan idag står alltså Polen som också har en koppling till vårt egna landslag Sverige. I kvalspelet hit slog man ut Sverige med viktiga 2-0 och gav sig själva därför chansen att ge det äldre gardet i form av Lewandowski och Glik chansen samtidigt som det finns spelare som med mindre rutin ska jobba sig in och bilda en ny stomme i laget. Polen lärde sig nog en hel del den senaste EM-turneringen där man kom sist i gruppen och kom ut alldeles för defensivt inställda med en något skev balans. Bättre lycka denna gång för Polen?

Analys och speltips

Det är som sagt en match som på förhand får ses som slaget om platsen bakom Argentina i gruppen och som därmed får en väldigt viktig karaktär. Det är också en match som får mig att titta tillbaka till mötet mellan USA och Wales igår som hade en liknande karaktär. Det kommer vara en match som jag tror blir den en av de “roligare” under första gruppspelsomgången. Mexiko kommer, som jag var inne på tidigare, oftast till VM med en naiv tro på att det kan gå med sin frenesi och energi samtidigt som Polen måste släppa lite på handbromsen och våga agera utifrån en egen spelidé om man ska ha chansen att avancera längre än ett gruppspel. Jag tror därför det kan bli likt igår en rätt intensiv match med målchanser åt bägge håll. Båda lagen gör mål? Mycket troligt.

Båda lagen gör mål till oddset 2,09 hos Pinnacle med 3/5 units är spelat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt