Speltips: Qatar vs Ecuador - Det är dags. Oavsett riggat eller ej, nu är det dags för VM I Qatar 2022!

Gustavo Alfaro och William Pacho
Dagen är kommen. Det är vinterlandskap runt om landet och det är dags för avspark i den mest omtalade VM-turneringen någonsin, åtminstone sett till fokuset som varit kring turneringen snarare än det som ska ske på fotbollsplanen.

Levande spel

2022-11-20 17:00
Qatar över 3,5 hörnor @ 1.72
Qatar
Ecuador


Dagen är kommen. Det är vinterlandskap runt om landet och det är dags för avspark i den mest omtalade VM-turneringen någonsin, åtminstone sett till fokuset som varit kring turneringen snarare än det som ska ske på fotbollsplanen. Nåväl, vi ska sätta igång turneringen med ett speltips i turneringens första match, den mellan Qatar och Ecuador. För den som är intresserad av långtidsspel finns tre stycken publicerade sedan tidigare i två inlägg, där synas bland annat Marocko och Wales. Nu åker vi!

Qatar

Vad finns det egentligen att säga om denna VM-debutant? Klart är iallafall att det inte skedde en lavinartad utveckling där spelare från andra nationer värvades in. Istället har man satsat hårt de senaste åren med deltagande i Copa America och FIFA Arab Cup tillsammans med mängder av träningsmatcher under förbundskapten Felix Sanchez från Barcelona, Spanien. Resultatet då? Jo det har ändå varit någorlunda imponerande sett till landets historiska resultatrad.

Copa America 2019

Man var som sagt med i Copa America, 2019, och spelade då i en grupp tillsammans med Colombia, Argentina och Paraguay. Resultatet? 2 förluster, 1 oavgjord och uttåg i gruppen. Copa America är en tuff turnering och ska inte underskattas samtidigt som man var med och krossade motståndet på ett sätt som fick både den ena och den andre att lyfta på ögonbrynet.

Ecuador

Vad finns det egentligen att säga om detta landslag? Höjdskillnader där motståndarlag tvingas till acklimatisering och syrgas samtidigt som man i ärlighetens namn presterat på ett imponerande sätt medans motståndare på den Sydamerikanska kontinenten lämnat lite att önska (läs Colombia och Chile). Man slutade på en fjärdeplats och därmed den sista direktplatsen till VM efter totalt 26 poäng på 18 matcher och 2 poäng före Peru på femteplats. I truppen finns det intressanta spelare som Estupinan, Caicedo och ständigt hete Enner Valencia under ett mästerskap. Det är en trupp bestående av mycket spelare på den egna kontinenten och ska tillsammans med Senegal, eventuellt Qatar, ha goda chanser att nå en åttondelsfinal.

Analys och speltips

Vad finns det då att ta med sig in i denna VM-premiär som är precis lika osexig som VM 2018s Ryssland - Saudiarabien? Jo, är det inte rykten i media om mutskandaler så kan det möjligtvis vara att se hur den med mindre kunskap om Qatar kommer imponeras om lagets möjlighet att spela bollinnehav, trygghet med boll och prestationer på en högre nivå än vad man trott. Oavsett läggmatch eller inte, jag tycker mig ha hittat ett spel värt att investera i.

Qatar är som nämnt ett landslag som vill dominera matchbilden, läs Rydström och hans mannar, trots brist på erfarenhet och kvalitet över hela banan. Man kommer givetvis kliva in i den här matchen pumpade till tänderna, det har trots allt förberetts till denna match sedan Sepp Blatter läste lappen om att landet tilldelas VM. Jag tror att Ecuador kan, i värmen och med premiärnerver, komma ut relativt låga i sitt spel och släppa till sig hörnor. Jag tror därför Qatar har goda chanser att komma till anfallsspel och således hörnor. Spelet då? Det blir:

Qatar över 3,5 hörnor till oddset 1,72 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2022-11-20 17:00
Qatar över 3,5 hörnor @ 1.72
Qatar
Ecuador


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt