Speltips: Power Ranking av NHL-lagen en månad in på säsongen!

Stanley Cup-bucklan
Säsongen är bara en månad gammal men tack vare det höga tempot i NHL är vi redan inne på den trettonde omgången. Hur står sig lagen jämfört med förhandsanalysen inför säsongen, vilka ska rankas upp och vilka ska rankas ner?

Levande spel

2022-11-08 01:00
Calgary Flames ML @ 1.85
New York Islanders
Calgary Flames


Inför säsongen rankade jag samtliga lag i NHL i deras respektive division, med det som utgång kommer nedan en uppdaterad version med lite kommentarer kring de mer nämnvärda förändringarna.

Guiderna inför säsongen:
Atlantic Division
Central Division
Metropolitan Division
Pacific Division

Atlantic Division

1. Boston Bruins (tidigare 3:e plats)
Resultatrad: 10-2-0

Inför säsongen trodde jag betydligt mer på Boston Bruins än vad spelbolagen gjorde. Men jag trodde inte att Boston skulle inleda säsongen så starkt som de gjort. Trots skador på nyckelspelare har laget imponerade å det grövsta. Mycket tack vare att Hampus Lindholm och Taylor Hall som steppat upp offensivt denna säsong i frånvaro av McAvoy och Marchand. Inte minst Hall som länge varit i frysboxen påminner mer och mer om sitt forna jag och har vid ett flertal tillfällen varit tungan på vågen som fällt avgörandet. I målet har Linus Ullmark imponerat, den svenske målvakten har tillsammans med Bostonförsvaret varit svåra att överlista, det trots att McAvoy och Grzelczyk länge saknades. Boston är utan tvekan fortsatt ett av ligans bästa lag och med en imponerande inledning tycker jag de förtjänar att hållas som divisionens bästa lag för stunden.

2. Toronto Maple Leafs (tidigare 1:a plats)
Resultatrad: 7-6-2
Toronto har inte haft någon rolig inledning på säsongen men har så smått börjat fått ordning på spelet. Laget kommer senast från två starka insatser där Boston och Carolina har besegrats. Matthews har efter en kall inledning börjar få igång målskyttet igen och spelet i 5 mot 5 börjar se bättre ut.

3. Florida Panthers (tidigare 3:e plats)
Resultatrad: 7-6-1
Det är lätt att vara lite bortskämd med Florida Panthers sett till hur brutalt bra de var förra säsongen. Det är tufft att vänta sig samma överkörningar även denna säsong. Laget är som jag var inne på i min guide svagare i år. Det sagt fortsätter de att vara en av ligans starkaste offensiva lag och inget annat lag i NHL har lika hög xG efter tretton omgångar. Problemet har varit att de inte riktigt mäktat med att ta tillvara på alla chansen och att defensiven släpper till för mycket. Men fortsätter Florida skapa lika mycket kan de mycket väl toppa Atlantic Division när vi summerar grundserien. De har i regel en otrolig förmåga att producera vinster på löpande band. Börjar de sätta chanserna kommer snart gemene man tala om Panthers som en given contender igen.

4. Tampa Bay Lightnings (tidigare 4:e plats)
Resultatrad: 7-5-1
Laget är fortfarande ett väldigt slagkraftigt hockeylag men känslan är att de inte riktigt kommer mäkta med att gå långt i slutspelet ännu en gång, om de nu tar sig dit. Kucherov fortsätter dock visa vägen och kan tillsammans med Vasilevsky i målet komma att bevisa mig fel.

5. Buffalo Sabres (tidigare 7:e plats)
Resultatrad: 7-5-0
Buffalo har varit en av ligans positivaste överraskningar. Inte minst Rasmus Dahlin imponerar stort och har redan prickat in sju mål, bara sex mål i från förra säsongens totala målproduktion på tretton baljor. Blir spännande och se om Buffalo kan fortsätta leverera!

6. Detroit Red Wings (tidigare 6:e plats)
Resultatrad: 7-5-2
Jag håller mer eller mindre Buffalo och Detroit på samma plats för stunden. Red Wings har fin form och återfinns faktiskt på en andraplats för stunden i Atlantic. Fortsätter de den positiva trenden kommer de garanterat rankas upp inför nästa uppdaterade Power Ranking!

7. Ottawa Senators (tidigare 5:e plats)
Resultatrad: 4-7-0
Det blandas och ges i prestationerna från det kanadensiska laget som inte kan vara helt nöjda med den inledande månadens resultat. Nu saknas även Josh Norris sannolikt resten av säsongen med en axelskada, en av förra säsongens poängstarkaste spelare i Ottawa.

8. Montreal Canadiens (tidigare 8:e plats)
Resultatrad: 5-7-1
Som jag skrev inför säsongen så kommer inte Montreal vara lika dåliga som föregående säsong. Laget spelar en helt okej hockey utifrån förutsättningarna och kommer ta fler vinster detta år, men de har en lång väg kvar att vandra innan de får spela en Stanley Cup-final igen.

Central Division

1. Colorado Avalanche (tidigare 1:a plats)
Resultatrad: 6-5-1
Laget presterar ungefär som jag hade väntat mig inför säsongen, fortfarande en given Stanley Cup-favorit men inte riktigt på samma överlägsna nivå som tidigare säsonger. Cale Makar är dock fortfarande en gåva skänkt från hockeygudarna.

2. Dallas Stars (tidigare 4:a plats)
Resultatrad: 8-4-1
Laget från Texas ser stabila ut och har fått en bra inledning på säsongen. Spelet att Stars ska lösa en slutspelsplats känns bra utifrån hur det ser ut. De fortsätter spela klassisk “Dallas-hockey” med allt vad det nu innebär. En bra inledning gör att de rankas upp!

3. Minnesota Wild (tidigare 2:a plats)
Resultatrad: 5-6-1
Jag brukar sällan bli orolig när bra lag går lite kräftgång, men känslan är att Minnesota har väldigt svårt att komma rätt på det för stunden. Det solida spelet från förra säsongen med fin rörelse kring blålinjen går inte riktigt att känna igen den här säsongen. Ingredienserna finns där men självförtroendet verkar inte riktigt göra det.

4. Winnipeg Jets (tidigare 6:e plats)
Resultatrad: 7-4-1
Var det någon som tvivlade på att Connor Hellebuyck fortfarande var en av ligans bästa målvakter? Karln fortsätter att på egen hand vinna matcher åt Winnipeg Jets, han har visat förut att det kan räcka långt!

5. Nashville Predators (tidigare 3:e plats)
Resultatrad: 5-7-1
Det har inte riktigt velat lossna för Nashville som fortsätter att se lite tröttkörda ut på isen. Laget kommer senast från ett par stabila insatser i Kanada, kanske får vi se ett vassare Nashville framöver som gör sig förtjänt av en högre ranking.

6. Chicago Blackhawks (tidigare 7:e plats)
Resultatrad: 5-7-2
Bli inte för provocerade nu för att jag sätter Blackhawks före ett lag som St. Louis Blues. Blackhawks har faktiskt spelat bättre än jag hade väntat mig, laget är fortfarande inte i närheten av tillräckligt bra för att nå slutspel, men de blixtrar till ibland och gör vad de kan utifrån truppen de har. Patrick Kane är fortfarande en av mina absoluta favoritspelare och tillsammans med veteranen Jonathan Toews vinner de fortfarande matcher åt sitt Chicago.

7. St. Louis Blues (tidigare 5:e plats)
Resultatrad: 3-6-0
Det ser ut att kunna bli en väldigt lång säsong för Blues, laget får det verkligen inte att stämma. Det finns ljusglimtar emellanåt när Tarasenko sätter fart men oj vad det bjuds på chanser defensivt ibland. Något verkar inte riktigt stämma på bänken heller där jag undrar om Craig Berube har tappat omklädningsrummet?

8. Arizona Coyotes (tidigare 8:e plats)
Resultatrad: 4-7-1
Arizona känns som den där kompisen man unnar framgång i livet. Laget har egentligen ingenting att komma med, truppen är av låg kvalitet med några få undantag. Trots det mäktar de med att vinna någon match här och där trots horribla underliggande siffror. Kämpa på Arizona!

Metropolitan

1. Carolina Hurricanes (tidigare 1:a plats)
Resultatrad: 8-4-1
Hurricane fortsätter att imponera med sitt spel och ska inte ha några som helst problem att lösa slutspel. Laget går fram som en ångvält i match efter match, skapar mycket framåt och släpper till lite bakåt, en bra kombination! Det är även spännande att se hur Martin Neces tagit ytterligare ett kliv framåt, imponerande 7 + 10 efter tolv spelade matcher.

2. New Jersey Devils (tidigare 6:e plats)
Resultatrad: 9-3-0
Få lag har någonsin imponerat så mycket på mig som New Jersey Devils gör just nu. Det har pratats om dem ett par säsonger i NHL-kretsar och allting som de har på gång. Men att de skulle gå ut och köra över lag efter lag på löpande band likt det de har gjort tror jag ingen förutsåg. Devils underliggande siffror är skrämmande bra: xG 48,35 - xGA 28,72. Vad det betyder är i korthet att laget skapar kopiöst med chanser framåt SAMTIDIGT som de klarar av att göra det utan att kompensera defensivt. Det New Jersey Devils håller på att bygga är ett monster av sällan skådat slag, frågan är hur långt det kan räcka? En sak är då säker, Devils förtjänar att ses som ett slutspelslag den här säsongen och kanske mer därtill. Spännande!

3. New York Rangers (tidigare 4:e plats)
Resultatrad: 6-7-3
Rangers befinner sig ungefär där jag hade väntat mig att se dem denna säsong. Mycket kretsar kring Panarin, Zibanejad och Fox som fortsätter att stå för målskörden. Trocheck tycker jag har varit ett bra komplement till Panarin i andrakedjan och saknaden av Ryan Strome ser ut att ha blivit kortvarig.

4. New York Islanders (tidigare 5:e plats)
Resultatrad: 7-5-0
Lane Lamberts-gäng fortsätter spela samma hockey som de gjorde under Barry Trotz, och varför ändra på ett vinnande koncept? Efter en aningen trevande inledning har de fått upp ångan och börjat vinna matcher. När Sorokin vaktar kassen är Islanders inte roliga att möta, än mindre roliga att försöka göra mål på. Laget äter sig sakta men säkert mot en slutspelsplats i rankingen.

5. Pittsburgh Penguins (tidigare 2:e plats)
Resultatrad: 6-7-3
Säsongen startade på ett förtjänstfullt sätt när Penguins inledde med fyra segrar i de fem första matcherna. Efter det har laget inte vunnit en enda match och har fått sig se besegrade i sju raka bataljer. Har åldern på Penguins-spelarna börjat ta ut sin rätt? Jag tror vi ska vara försiktiga med att räkna ut Penguins för tidigt, laget är fortfarande en offensiv urkraf, problemet är en läckande defensiv som behöver tätas till innan skeppet skjunker.

6. Washington Capitals (tidigare 3:e plats)
Resultatrad: 5-8-2
Capitals har en av ligans längre skadelistor, dessutom på många nyckelspelare: John Carlson, T.J. Oshie, Tom Wilson, Connor Browns, Dmitri Orlov, Carl Hagelin och Nicklas Bäckström. När man har en skadelista av den magnituden är det svårt att kräva att laget ska leverera i paritet med de förväntningar som finns. Likt Pittsburgh hade jag inte räknat ut Capitals ännu, men skadorna sätter laget i ett väldigt tufft läge.

7. Philadelphia Flyers (tidigare 8:e plats)
Resultatrad: 6-5-2
Philadelphia har överraskat inledningsvis på säsongen. John Tortorella verkar ha piskat sina mannar i form under uppehållet. Där det saknas kvalitet kompenseras det med ren viljestyrka. Laget ska inte kunna blanda sig i något slutspel, men de förtjänar att rankas upp en aning sett till hur mina tankar gick inför säsongen!

8. Columbus Blue Jackets (tidigare 7:e plats)
Resultatrad: 3-9-0
Det är svårt att inte undra hur Johnny Gaudreau tänker efter den totala katastrof till inledning laget har haft. Lönekuvertet är tjockt men chansen till att få spela mer än 82 matcher under denna säsong är bortblåst, iaf som det ser ut för stunden. Columbus skapar förvisso en del framåt men defensivt kan de se väldigt lojt ut. Jag tror inte att Columbus kommer sluta sist i divisionen när vi summerar säsongen men jag tror inte heller att de kan hoppas på mycket mer än en sjundeplats.

Pacific Division

1. Vegas Golden Knights (tidigare 3:e plats)
Resultatrad: 11-2-0
Vegas verkar ha bestämt sig för att visa att förra säsongen var en parentes i lagets korta men framgångsrika historia. Jack Eichel har visat vägen offensivt, men styrkas hos Vegas är likt tidigare säsonger i det fina djup laget har i sina kedjor. Produktionen kommer inte bara från ett par spelare utan sprids över kedjorna samtidigt som backarna fortsätter visa varför de ska hållas som några av ligans bästa. Logan Thompson i målet har sett ut att vara uppgiften mogen som förstemålvakt och har varit en av ligans bättre målvakter inledningsvis. Vegas är definitivt med i racet även i år!

2. Calgary Flames (tidigare 1:a plats)
Resultatrad: 5-5-1
Det har hackat en hel del för Flames inledningsvis, framför allt tycker jag offensiven ser aningen uddlös ut. Det ska tilläggas att laget släpar lite i spelschemat och bara har hunnit spela tio matcher. Framförallt har Jonathan Huberdeau lyst med sin frånvaro och bara gjort fem poäng efter de tio inledande matcherna. När han var tilltänkt att ersätta Johnny Gaudreau är kraven höga att leva upp till, för Calgarys skull får vi hoppas att han vaknar till liv snart.

3. Edmonton Oilers (tidigare 2:a plats)
Resultatrad: 7-5-0
Nog känner vi igen Oilers denna säsong också, full fart framåt! Det är likt tidigare säsonger roligt att titta på Oilers-matcher och visst är Connor McDavid och Leon Draisaitl briljanta men jag hade inte velat vara målvakt i Edmonton.

4. Seattle Kraken (tidigare 6:e plats)
Resultatrad: 7-6-2
Kraken har vaknat! Jag väntade på det här laget hela förra säsongen men fick förbli besviken. Denna säsong däremot har laget sett ut som jag trodde de skulle göra. Djupet i kedjorna som jag tryckte på inför säsongen har visat sig vara stöttepelaren för framgången laget haft inledningsvis på säsongen. Det skadar inte heller att årets rookie förmodligen kommer heta Matthew Beniers. Långtidsspelet på Kraken att nå slutspel ser än så länge lovande ut!

5. Los Angeles Kings (tidigare 5:e plats)
Resultatrad: 7-7-1
Säsongens stora överraskning i Los Angeles är Gabriel Vilardi som tillsammans med Kevin Fiala toppar den interna poängligan. Laget ser likt förra säsongen ut att vara en kandidat till slutspel. Det är inte alltid den roligaste hockeyn att titta på men på hemmais är laget urstarka och kan göra livet svårt för vilket annat lag som helst. Hade inte Seattle inlett så starkt hade Kings fått hoppa upp en placering i rankingen.

6. Vancouver Canucks (tidigare 5:e plats)
Resultatrad: 3-9-3
Kanadensarna har börjat revanschera sig en aning efter sju (!) raka förluster. De lämnar dock mycket att önska spelmässigt. Ljusglimten är Elias Pettersson som efter tolv spelade matcher har hunnit med att göra fem mål och tio assist. Laget kommer prestera bättre kommande månad, det är svårt att prestera sämre.

7. San Jose (tidigare 8:e plats)
Resultatrad: 3-11-3
Jag är väl medveten om att laget är placerade i botten av divisionen, men det finns i alla fall ljusglimtar. Erik Karlsson ser ut som en utomjording för stunden, tio mål och nio assist har den svenske backen producerat efter fjorton spelade matcher. Det är svårt att inte imponeras. Hans enda problem är att hans spelar i San Jose Sharks, men han bidrar åtminstone till att göra matcherna sevärda igen!

8. Anaheim Ducks (tidigare 7:e plats)
Resultatrad: 4-9-1
Jag minns inte senast jag såg ett lag vara så inkapabla att försvara sig. Ankorna har hunnit med att släppa in 61 mål, det är överlägset mest i NHL. Då ska tilläggas att John Gibson i målet ändå stått för några fina insatser. Lagets underliggande statiskt bekräftar vad resultatet redan visar, xGA 51,55. Skänk en extra tanke till John Gibson när ni går och lägger er ikväll, stackarn behöver all omtanke han kan få.


Speltips 8 november

Under natten till tisdag åker Calgary Flames och gästar New York Islanders. På förhand är det kanske inte den mest spännande matchup i NHL. Jag tycker dock att bortalaget Calgary Flames så smått börjar värderas ner lite för mycket av marknaden tack vare den trevande starten. Jag har tidigare nämnt att min respekt för New York Islanders är stor men jag tycker fortfarande att Calgary Flames är ett av ligans vassaste lag. Jag har baserat på min grundvärdering av laget därför spelat Calgary Flames ML till 1.85 hos Coolbet!


Levande spel

2022-11-08 01:00
Calgary Flames ML @ 1.85
New York Islanders
Calgary Flames


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.