Speltips: Kalmar flyger vidare till Europa

Kalmar jublar
Att Rydström och co. nere i Kalmar går som tåget har inte undgått någon. Ikväll gästas man av ett sargat Mjällby och min spontana känsla är att detta är en perfekt mumsbit.

Levande spel

2022-10-20 19:00
Kalmar FF -0.75 @ 1.93
Kalmar FF
Mjällby AIF


Vissa kanske vill hävda att Häcken är säsongens stora skräll. Men jag vill påstå att Kalmar sticker ut än mer. Laget är i fullaste allvar med i striden om Europaplatserna, och har inför kvällens match endast tre poäng i sikte.

Rydströms mannar har endast en pinne upp till Djurgården på Europaplatsen, och då skall de sistnämnda ner till Malmö Stadion och gästa regerande mästarna MFF ikväll. Formen är på topp och jag tror ett tröttkört och dissharmoniskt Mjällby blir ett bra motstånd kvällen till ära.

Kalmar FF

Kalmar har bäst form i hela serien sett till både senaste 5 och senaste 10 matcherna. Laget har tagit 23 av de 30 senaste poängen, och där är man alltså bättre än både Häcken och Bajen. Många inklusive jag själv trodde kanske att Värnamo borta på Finnvedsvallen skulle bli en tuff nöt att knäcka, men tji fick vi. 3-1 segern innebar tredje raka för smålänningarna.

Till kvällens drabbning har vi lite frågetecken kring målvaktspositionen. Brassen Friedrich är ännu osäker till spel, och visst kan detta vara en försvagning om denne skulle saknas. Utöver målvaktsposten finns egentligen inga större avbräck att tala om.

Formen är som sagt på topp, och på hemmaplan är man minst sagt starka. Sedan 2-1 förlusten mot Norrköping i aprilmånad, har laget åtta segrar och två oavgjorda hemma på guldfågelns gräs.

Mjällby AIF

Om Kalmar är säsongens stora uppstickare, så är kvällens motståndare Mjällby vårens stora uppstickare. Brännströms Mjällby var med strax bakom toppen när halva serien hade spelats, men har därefter rasat i tabellen. Hösten innehåller tyvärr inte många glädjeämnen för listerlandets stolthet. 3-0 förlusten senast hemma mot Hammarby var spiken i kistan för Brännström och hans team. Klubben och tränaren har nu valt att gå skilda vägar.

Ikväll saknar laget alltså en vettig huvudtränare. Lägg där till att viktige försvararen Kricak är avständ. Samtidigt som Adam Ståhl är skadad. En diger uppgift för MAIF.

Summering och speltips

Det mesta talar för smålänningarna i afton. Laget har formen, hemmafördelen och harmonin i laget. Man har dessutom den stora moroten om en europaplats i sikte, och jag tror att Rydströms gubbar kan hantera detta med bravur.

På resande fot har Mjällby enbart gjort 8 mål och kikar vi på formen är de enbart åtta inspelade poäng på de senaste 10 matcherna.

Tar vi med alla parametrar som nämnts ovan, och tittar på oddsutveckling är jag fundersam varför inte Kalmar sjunkigt mer i odds.

Jag skulle vilja påstå att dagens Mjällby är en snarlik uppgift med Varberg och Helsingborg, där man stängde betydligt lägre än till nuvarande peng.

Jag tror även att Kalmar som dagen till ära skall tacka av Erik Israelsson, vill bjuda publik och Erik på bästa möjliga avslut.

Jag spelar därför Kalmar -0.75 till 1.93 hos bet365 ikväll. En lite fegare lina, då Kalmars vanligaste resultat tyvärr är 1-0.

God spellycka och på återseende.


Levande spel

2022-10-20 19:00
Kalmar FF -0.75 @ 1.93
Kalmar FF
Mjällby AIF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.