Speltips: Ångestdrabbning på sportbilsarenan

Norrköpingsspelare
IFK Norrköping tar under onsdagskvällen emot Helsingborg hemma på idrottsparken. En på förhand ångestbetungande tillställning, där jag dock tror ett lag håller högre klass och har ett större lugn.

Levande spel

2022-10-19 19:00
Norrköping -1 (AH) @ 2.22
IFK Norrköping FK
Helsingborgs IF


Norrköping säsong har varit allt annat än positiv. Utan att man kanske hade material för målbilden, så målades scenarion om guld och europaspel upp inför säsongsstarten. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och bland annat har huvudtränare Rickard Norlin fått lämna skutan. Istället tog över meriterade Dansken Glen Riddersholm över och om vi skall vara helt krassa har inte detta förändrat mycket. För att hitta Norrköping i tabellen, får vi blicka långt ner. Inför morgondagens drabbning hittar vi Östgötarna på tolfte plats i tabellen, NITTON poäng upp till europaplacerade Djurgården. 6 poäng ner till negativ kvalposition.

Morgondagens gäster reser från Skåne och heter Helsingborgs IF. Laget som många hade någonstans i mitten av tabellen i sina införtips, har inte alls hålt måttet och superettan spel säsongen 2023 känns allt närmare. För närvarande är man näst i sist i tabellen, enbart urusla Sundsvall finns bakom. Tittar man uppåt, jagas närmst Degerfors som finns 6 poäng ovanför.

IFK Norrköping

Kamraterna från Peking har verkligen blandat och gett. Oftast har man varit totalt iskalla, men som vi alla vet finns en enorm offensiv potatial. Med spelare som Totte Nyman, Jonathan Levi, Arnor x2 alltså Sigurdsson och Traustason finns såklart en kvalité att tillgå. Sen skall det såklart klaffa, och dessa tillfällen är fåräknade under säsongen 2022.

Till morgondagens match väntas samtliga av dessa herrar vara tillgängliga för tränare Ridderholm, och vi kan därför vänta oss en stark startelva av hemmalaget.

Ser vi på formen, som kan vi inte säga att den känns särskilt positiv. Sedan "skräll" segern mot Hammarby med 4-1 hemma på Platinum Car Arena i början av september har laget enbart slagit Giffarna. Senast blev det 2-0 nederlag uppe på Stundeternas i Uppsala. Då förvisso utan både Sigurdsson och Nyman i startelvan.

Norrköping är tredje sämst i serien på hemmaplasten, samtidigt har man en positiv målskillnad och har vunnit bekvämt mot både Degerfors och Sundsvall.

Helsingborgs IF

Krisen blir allt djupare för sportchef Granqvist. Att Granen hade en övertro på sitt bygge inför den allsvenska starten kan vi väl se som ett faktum. I intervju efter intervju sades liknade ord, "laget är bättre än utfallet". Samtidigt hade man knappt förstärkt ett lag som tog rekordfå poäng redan i superettan ifjol, så varför skulle detta blivit så mycket vassare till 2022 års allSvenska Spel.

Precis som i Norrköping har huvudtränare Jögga Lennartsson fått lämna sin post. Ersatte gjorde klubblegendarerna Alvaro Santos och Mattias Lindström. Kortsiktigt såg vi en effekt, men detta har allt mer suddats ut.

Senast fick laget stryk mot Varberg med tydliga 1-3 hemma på Olympia.

Inför morgondagen är det knappast lugn och ro i båten. Helsingborg har under dagen skakats av besked om att två spelare i truppen är gripna för inblandning i brott, ingen optimal uppladdning för Santos, Lindström och co.

Summering och speltips

Även om Norrköping inte gjort många glada denna säsong, så har laget en höjd och befinner sig på en bättre plats än morgondagens motståndare Helsingborg.

Två relativt stora klubbar går in i strid om de tre poängen, och jag är rätt övertygad om vart detta barkar. Jag tror Norrköping kommer ut i gott mod, och trycker ner Helsingborg direkt.

Norrköping mot ett formsvagt Helsingborg med 3 raka nederlag, och utan mål framåt på bortaplan sedan laget gästade GU och besegrade IFK Göteborg.

Jag hoppas IFK Norrköping får hål tidigt, för då kan detta rinna på.

Jag har valt att spela IFK Norrköping -1 Asian Handicap till marknadshögsta 2.22 hos Coolbet. Jag skulle bli förvånad om denna stänger över 2.10 när väl elvorna släpps imorgon.






Levande spel

2022-10-19 19:00
Norrköping -1 (AH) @ 2.22
IFK Norrköping FK
Helsingborgs IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt